Saturday, 3 September 2016

Avene Lotion Micellaire

Знаете, че като цяло не обичам да пиша негативни ревюта, а и, дали заради старателно проучване преди покупка, дали заради късмет, много рядко ми се случва да попадна на нещо, което да не ми хареса. Все пак, има и такива продукти, и днешният случай за съжаление е точно такъв. Мицеларният лосион на Avene за мен влиза в графата "Разочароващи продукти". Купих го случайно, тъй като предишният ми дегримьор свърши, а и ми се искаше да пробвам нещо ново. Опаковката му е перфектна, не изпуска прекалено количество продукт, консистенцията- много интересна- нещо средно между мицеларна вода и лек гел, а ароматът му е съвсем ненатрапчив и лек, типично за Avene. Обещава идеално премахване на грима, съчетано с подхранване и хидратация на кожата и е предназначен за грима както на лицето, така и на очите. Опаковката съдържа 200 мл, като аз го взех на цена 13 евро ( в България е около 20- 25 лв ).

Като цяло лосионът наистина се справя отлично с премахването на грима- с едно минаване на тампон, напоен с него, всичко от лицето пада, маха идеално и очен грим, без на сутринта да събудите с любимия на всички ни ефект "панда" ( по този параграф мицеларната вода на Bioderma се провали ), не оставя и никакъв неприятен филм върху кожата. Накратко- изключително ефективно и качествено премахва грима. Проблемът обаче е следният- никога, за всички години, в които нося грим, не съм попадала на друг продукт, който така жестоко да ми дразни очите- люти до степен да ме разплаква и няколко минути да трябва да стискам клепачи, докато премине отвратителното усещане, предизвикано от него. Не знам на какво се дължи това, тъй като Avene са марка, силно ориентирана към чувствителна кожа, очи и т.н. и досега никога не съм имала подобни изживявания с техен продукт, но е факт, че премахването на очен грим с този лосион не е никак, ама никак приятно изживяване. За лице е отличен, но за съжаление, за грима на очите в момента съм в търсене на друг, по- щадящ продукт ( приемам и идеи ). 

Вие имали ли сте подобни изживявания с продукт за премахване на грим? А кой е любимият ви?

До скоро!
Ида 

8 comments :

Unknown said...

Може да пробваш мицералната вода на SVR - physiopure eau micellaire - не дразни очите и се спраавя чудесно в водоустойчива спирала. Мисля, че няма да се разочароваш :)

Innah Kostova said...

ох, точно същото с гелче на Балеа за чувствителна кожа, каквато моята не е. Е, представям си някойхс наистина чувствителна да го пробва...

Veselina Valkova said...

При мен също адски щипе на очите и определено не го взех втори път.С мицеларната на Биодерма нямам този проблем, нито "панда" ефект на сутринта :))

Lina PRO said...

Аз пък получих алергична реакция на лицето от него. И за мен се оказа ужасно разочарование.

Ida said...

Благодаря ти за препоръката, ще я потърся :)

Ida said...

Аз не се разбирам с марката Балеа като цяло, само нещата за тяло.. Жалко, че така се е получило :(

Ida said...

Аз все още съм в търсене на моята must have мицеларна вода май :)

Ida said...

Много неприятно.. Дано подобрят формулата, защото иначе Авен са много хубава марка.