Wednesday, 28 September 2016

Най- използвани продукти за устни: лято 2016 ( колаборация с Murfeishun )

Привет- мривет! Както доскоро не бях правила нито една колаборация с друг блогър, така това взе, че ми хареса, и днес се задава втората такава в рамките на един месец- този път с прекрасната Murfeishun, която освен страхотен блогър и влогър, е и невероятен човек :) С нея от доста време искахме да направим нещо заедно, и понеже и на двете страстта ни са продуктите за устни, темата беше избрана лесно. Знам, че вече сме края на септември, но някои от нас ( тоест- аз ) все още сме на лятна вълна, така че днес правим един обзор на изминалото лято и най- носените от нас продукти за устни през този сезон. Приятно четене! Честно казано, не ми беше трудно да избера продуктите, включени в днешния пост, защото наистина буквално живях в тях цяло лято. Ако познавате вкуса ми, няма да се изненадате, че 4 от петте са матови, по- интересното е, че имаме цели два нюд нюанса :) Като цяло задължителните за мен продукти през изминалото лято бяха коралов гланц, две неутрални течни червила и два ярки нюанса за вечерни излизания. Започвам по ред на номерата: 

Любимият ми гланц за това лято е Rouge Dior Brillant на Dior в цвят 808 Victoire- разкошно топло коралово с невероятен стъклен ефект, прави устните супер лъскави и секси, задържа се доста дълго върху тях, не лепне и овлажнява- накратко, страхотен продукт, макар че не мога да кажа, че е нещо невиждано откъм качество предвид високата му цена. Когато блясъкът му се износи, оставя лек стейн върху устните, но това предполагам би било по- видимо при по- ярките нюанси от серията. Апликаторът е разкошен и превръща използването на гланца в удоволствие.

Любимите ми два продукта за устни за ежедневието са две течни червила на марки, които са нови за мен- гръцката Radiant и сръбската Aura ( и двете се предлагат в България, ура! ). Всъщност, червилото на Aura ми е подарък именно от Мариета, тя е влюбена в него и, честно казано, аз също. На пръв поглед двете течни червила са сходни като нюанси, но Matt Lasting Lip Color на Radiant в цвят 01 е по- розово и с лек mauve оттенък, докато това на Aura- Ring a Bell- е по- прасковено. Формулата им също е различна, но и двете ми харесват страшно много и като нюанси, и като качество. Това на Radiant е по- плътно като консистенция и по- пигментирано, докато това на Aura e някак по- леко, по- течно и с не толкова наситена пигментация. И двете изсъхват сравнително бързо, но аз винаги, след като ги нанеса, изчаквам 10- 15 секунди и попивам с хартиена салфетка- така се обира излишното количество продукт и цветът просто се бетонира върху устните. Накрая- и двете червила имат страхотен матов ефект, но не изсушават устните, определено са добро попадение на отлична цена ( Radiant в България се продават за около 15 лв, а Aura- около 8 ). Едва ли това ще са последните ми матови червила и от двете марки <3

Накрая, двата ми любими ярки продукта за устни за изминалото лято са не само на една марка, ами и от една серия- матовите моливи за устни Matte Lipstick Crayon, които любимците ми Golden Rose пуснаха в началото на годината. От тях имам три, но двата ми любими за това лято са 07 и 17. 07 е перфектният доматеночервен цвят, а 17 е нещо средно между розово и коралово ( ако ви е интересно как стои на устни в този пост съм с него- линк ). Моливите много напомнят на супер популярните матови червила на марката във виненочервената гилза, но са малко по- леки като формула и по- лесни за нанасяне, единственото неприятно нещо е, че трябва да се острят ( ако зависеше от мен, щяха да са автоматични ). Много наситени като цветове, много трайни и много комфортни върху устните, а и цената им е около 5 лв. 

И така, това са най- използваните от мен продукти за устни за изминалото лято. Ако постът ви се е сторил интересен, споделете и ще се постарая да направя такъв и за предстоящата есен/ зима, а вие междувременно не пропускайте да прочетете и какво има да сподели Murfeishun по темата- тук

До скоро!
Ида

1 comment :

Angelina Angelova said...

Ще ми се да носех толкова често ярки червила, но като знам колко по-лесно е да сложа нещо неутрално или в убито розово и все се отказвам :) А твоите изглеждат страхотни :)))