Friday, 19 August 2016

Палитра Nude'Tude на the Balm

Днешното ревю е може би най- дълго отлаганото в цялата история на блога, по ред причини, най- вече, защото, когато нещо наистина ме впечатли, ми е по- трудно да пиша за него, а случаят с тази палитра е точно такъв. Както знаете, съм голям почитател на сенките на Urban Decay и в 95% от дните нося именно тях. Е, откакто имам тази палитра, Urban Decay седят послушно в шкафа и чакат отново да се сетя за тях, защото конкретно тази палитра ми дава абсолютно всичко, което търся за ежедневния си грим и е с превъзходно качество. 


Палитрата е в много стабилна картонена опаковка в типичния за the Balm ретро стил ( разбирайте- със закачливи pin up рисунки ), доказано издържлива е на пътувания и пренасяне напред- назад, и нещо много важно- съдържа огромно и супер удобно огледало, което използвам много често, когато се гримирам. В палитрата са включени 12 цвята сенки, повечето от тях с перлен завършек, както и три матови и един цвят- с брокатени частици. Всичките са в неутралната гама. Общият грамаж е 11 гр, което ги прави сравнително дребни на фона на други палитри, но така поне има шанс наистина да ги изразходите. 

Цветовете са с много готини имена: 

 • Sassy е перлено бял нюанс с изключително силен пигмент, едно съвсем леко топване на четката е напълно достатъчно. Използвам го за вътрешния ъгъл на клепача, както и нанесен много леко върху други сенки, ако искам малко да ги изсветля.
 • Snobby е най- малко носеният от мен цвят- меденожълто с много фин перлен блясък. Самият цвят ми харесва, но не ми отива чак толкова, затова и не е сред често употребяваните от мен. Освен това, като че ли е една идея по- леко пигментиран от останалите 11 цвята в палитрата.
 • Stubborn е много приятен прасковено- розов нюанс, идеален за нанасяне по целия клепач. В момента любим грим ми е този цвят в съчетание само със Sexy в сгъвката на клепача- седи супер ефектно и мисля, че би било идеална комбинация за идващата есен.
 • Stand- offish е най- носеният ми от всички нюанс, на който дори вече успях да стигна дъното. Цветът е перлено- телесен, идеален за нанасяне по целия клепач, и мисля, че би отивал на всеки.
 • Selfish е друг любимец, който влиза в категорията taupe ( между сиво и кафяво ). Много е подходящ и за по- лек опушен грим и седи много секси на очите.
 • Sultry е сред най- любимите ми цветове сенки изобщо- матов сиво- кафяв нюанс, който е идеален както за блендване на сенките в сгъвката на клепача ( за което го и ползвам почти всеки път, когато се гримирам ), така и за контуриране- много често прибягвам до него, за да подчертая скулите и челото.
 • Sophisticated е топъл тъмнокафяв нюанс, който е идеален за подчертаване на външния ъгъл на окото и за линията на долните мигли.
 • Seductive е вторият ми най- носен нюанс, който най- често използвам или самостоятелно, или в комбинация със Stand- offish и Sophisticated за кафяв опушен грим. За съжаление от суочовете ми много не си личи, но е страхотен цвят, много ми прилича на Sable на МАС ( макар че той е по- розов ).
 • Sexy е нюанс, който, отсега усещам, ще ми бъде любим през есента и зимата. Представлява матово бургунди, което се среща доста рядко, но пък което седи супер ефектно и отива на учудващо много хора.
 • Silly е вторият най- малко носен от мен цвят. Представлява топло кафяво със златисто- розовеникави брокатени частици. Като цяло е хубав цвят, но имам усещането, че не ми отива кой знае колко, затова не го и нося много често.
 • Serious е матово черно, което много често използвам върху очна линия или за да "доопуша" опушения си грим. Изключително качествен черен матов цвят, много добро впечатление ми направи фактът, че не се разпрашава и почти никога не се посипва по бузите ми, когато се гримирам.
 • Sleek е матов кафяв цвят, който има същото страхотно качество ( и липса на разпрашаване ) и който ползвам много често, когато си правя по- драматичен неутрален грим. 

Какво ме грабна в тази палитра? 
- Селекцията от цветове. Всички нюанси са така подбрани, че да си отиват един с друг и да се допълват, като в същото време да можете да получите голям брой различни комбинации, използвайки ги. 
- Качеството. Всички цветове са много пигментирани, лесни за разнасяне и наситени на клепачите. Матовите цветове са особено добро попадение, защото се нанасят и блендват изключително лесно и позволяват много прецизна работа. 
- Фактът, че всеки цвят се прелива и си отива с другите, но в същото време не се сливат, а седят изпъкнали и ярки на клепача. 
- Трайността. Разбира се, нанасям база под сенките, но въпреки това фактът, че седят непокътнати по 12 часа на 40 градуса е доста впечатляващ. 


По- добри ли са от Urban Decay? 
И да, и не. Да, защото са идеални за ежедневен грим във всичките му разновидности ( от едва забележим wash of colour до тъмни опушени очи ), и не, защото, макар и с превъзходно качество, са една идея по- малко маслени и наситени, отколкото са сенките на Urban Decay, освен това като че ли свършват малко по- бързо. Предвид факта, че тази палитра е малко над половината от цената на Naked палитрите обаче, мисля, че е определено невероятно попадение и я препоръчвам горещо, освен това е и по- лесно достъпна. Ставам все по- голям фен на the Balm и определено ще си купя и продължението- Nude Dude. 

Ако сте от София, можете да намерите палитрата в магазин Debenhams на цена от около 58 лв, ако не- лесно се намира и онлайн в сайтове като enzo.bg, където цената е с няколко лева по- висока. 

Вие пробвали ли сте продуктите на the Balm? Коя е любимата ви палитра сенки в момента? 

До скоро!
Ида
1 comment :

Unknown said...

Следя редовно гримовете ти във фейсбук и наистина цветовете изглеждат много красиви и пигментирани :) благодаря за хубавото ревю. Целувки и те чакаме да се върнеш в София.