Sunday, 17 July 2016

Clarins Gentle Foaming Cleanser

Днешният пост е посветен на един продукт, който исках да тествам от дълго време- почистващият крем на Clarins за смесена и мазна кожа. Ще направя едно признание- по принцип не робувам на марки, но като че ли с възрастта кожата ми започна да предпочита по- висок клас козметика и вече залагам на такива кремове за лице ( и като цяло смятам, че за бяла козметика е добре да се дават повече пари, докато при декоративната и дрогерийните марки работят напълно задоволително ). По отношение на почистващите продукти за лице обаче като цяло до момента винаги съм залагала на среден клас козметика, и кремът на Clarins е едва вторият ми "по- така" почистващ продукт след този на Shiseido. Съответно, и очакванията ми към него са по- високи. Почистващият продукт е под формата на крем, който се разпенва леко при досег с кожата, а опаковката съдържа 125 мл. Консистенцията му е много приятна, съдържа миниатюрни сини гранулки, които обаче се разтапят върху кожата и нямат ексфолииращи свойства. Единственото, което не ми е кой знае колко по вкуса, е ароматът му- мирише малко странно на билки, но пък поне най- вероятно не е натъпкан с допълнителни ароматизатори. 

От марката обещават нежно премахване на излишния себум, нечистотиите и мъртвите клетки без пресушаване на кожата, изглаждане на кожната текстура и свиване на разширените пори, както и поддържане на кожния баланс- с една дума, точно това, от което кожата ми има нужда в момента, тъй като от високите температури и силната влажност е станала по- мазна от всякога. Честно казано, кремът ми направи силно впечатление още от първото използване, защото действително прави точно това, което обещава- премахва изключително лесно и ефективно насъбралия се себум и нечистотии, без обаче да пресушава кожата, а напротив- оставя я идеално гладка и някак успокоена. Използвам го от около месец и мога да кажа, че е доста икономичен, въпреки че в началото 125- те му милилитра ми се струваха малко, се оказва, че ще стигне за доста време ( лирическо отклонение- такива са и всички останали продукти от високия клас бяла козметика, които съм имала възможност да изпробвам досега ). Другото, което ми направи добро впечатление, е че наистина повлиява положително върху цялостното състояние на кожата- да, тя пак се омазнява, но определно по- малко, порите са леко свити и не са ми излизали никакви пъпки, откакто го ползвам, дори и през "онези" периоди. 

Имайте предвид, че въпреки че е щадящ, е доста силен, така че ако нямате наистина смесена към мазна кожа, може да ви се стори прекалено изсушаващ. Ако обаче се борите с омазняване и разширени пори, мисля, че много би ви допаднал. Препоръчвам го, особено за лятото е просто перфектен. Цената му е сравнително висока ( аз го взех за около 20 евро, в България го намирам онлайн за 35- 40 лв, не знам колко е по магазините ), но определено си струва парите и е доста силно вероятно да повторя. Вие имате ли опит с бялата козметика на Clarins и какво е мнението ви за нея? 

До скоро!
Ида 

No comments :