Sunday, 26 June 2016

Серията Pinita Colada на The Body Shop

Като виден любител на The Body Shop и на всевъзможни летни аромати ( и коктейли, кхм ), още щом разбрах за новата им лятна серия Pinita Colada с ананас и кокос, я зачаках с голямо нетърпение. Е, преди две седмици най- сетне я дочаках и се сдобих с две неща от нея, за които ще ви разкажа днес. 


Серията се състои от четири продукта- скраб за тяло, масло за тяло, душ гел и сорбе за тяло, като аз имам последните два, и съдържа екстракти от кокос, ананас и кокосова вода от Карибите. Е, ако е възможно Карибите да се претворят в продукт за тяло и да се бутилират, то мисля, че от марката са се справили доста добре, защото серията ухае просто умопомрачително- точно на ананас и кокос, без обаче да е прекалено сладникава, а ароматът е по- скоро свеж и много, много летен. 

Душ гелът е в супер симпатична бутилка ( тук е мястото да споделя, че поне на мен и дизайнът на серията ми допада много ), като ми направи впечатление, че е доста гъст, което го прави и малко по- икономичен. Пени се страхотно и съвсем малко количество е достатъчно, като ароматът се усеща, но не се запазва върху кожата след баня. Има леки хидратиращи свойства, но според мен е необходимо да нанесете и овлажняващ продукт след него, особено ако сте с по- суха кожа ( аз често го пропускам, защото кожата ми е ок и само с душ гела, а и заради жегата понякога ме примързява, признавам си ).

За сорбетата за тяло на The Body Shop съм говорила и преди и мнението ми за това с ананас и кокос не е по- различно- отличен продукт за тяло за лятото са. Консистенцията е точно като сорбе, нанася се супер лесно по кожата и попива мигновено. Нивото на хидратация е средно, тоест не очаквайте чудеса, ако сте с по- суха кожа, но за мен е идеален за лятото, особено в големите горещини, когато искам нещо максимално леко, но все пак овлажняващо. Допълнителен бонус е, че можете да оставите сорбето за половин час в хладилника преди употреба и така получавате много приятен разхлаждащ ефект при нанасяне. Ароматът е сравнително траен- запазва се за около час след употреба. 

Накратко, според мен серията е чудесна, и двата продукта са перфектни за лятото, а ароматът им е страхотен. Препоръчвам, освен това политиката на The Body Shop спрямо тестовете върху животни и използването на работна ръка в изоставащи държави с цел създаването на работа там ми е изключително присърце и винаги подкрепям подобни марки. За съжаление все още нямат официален магазин в България, но пък можете да ги намерите онлайн и цените дори не са особено завишени.

До скоро!
Ида 

1 comment :

Sapphire Eyes and Rubin Lips said...

Ох, ох.... в момента има 40 % намаление в британския сайт и поръчвам комплекта. От кога му се точа, не мога да я пропусна тази серия. :D