Monday, 2 May 2016

Мицеларна вода Bilka

Както знаете, в момента използвам и много харесвам мицеларната вода на Mixa ( ревю ). За съжаление тя, макар и страхотна, има един малък недостатък- въобще не е компактна и удобна за пътуване с тумбестата си опаковка си от цели 400 мл. И така, тъй като се оказах без дегримиращ продукт по празниците и след като прочетох няколко положителни отзива, реших да тествам новата мицеларна вода на българската марка Bilka, която е и доста по- travel friendly. Оказа се обаче, че водата е не само удобна за пътувания, ами и с много добро качество. :) Водата идва в много здрава и компактна опаковка от 200 мл. Според описанието на гърба, освен стандартните за мицеларна вода свойства, съдържа и хиалуронова киселина, която повишава хидратацията на кожата и стимулира обновянето на клетките, масло от гроздови семки, служещо за намаляване на омазняването и подобряване на еластичността, и д-пантенол, който има свойството да регенерира клетките на епидермиса.

Засега не съм използвала водата достатъчно дълго, че да кажа дали наистина тези допълнителни съставки имат някакъв видим ефект върху кожата, но веднага ми направи впечатление колко приятна за употреба и освежаваща е водата- прилича по- скоро на хидратиращ тоник, отколкото на мицеларна вода за премахване на грим. Що се отнася до грима- справя се отлично с премахването му, не дразни кожата и я оставя много свежа, осезаемо по- чиста и хидратирана след употреба, освен това не лепне и не оставя какъвто и да било филм след себе си. С една дума- справя се отлично със задачата си.

Водата действително е много сполучлива, но все пак има и нещо в нея, което не ми харесва- има доста силен аромат, който би трябвало да е на бяло грозде, но според мен е по- скоро на ферментирали плодове, и този аромат никак не ми допада. Също така, прави ми впечатление, че свършва по- бързо от други подобни продукти.

Въпреки това, водата много ми допадна и съм изключително приятно изненадана от нея и доволна, че е продукт, произведен в България. Цената и също е добра, но предвид съотношението с количество, не я намирам за по- евтина от други дрогерийни марки- взех я за 5.49 лв. 

До скоро!
Ида 


4 comments :

Sapphire Eyes and Rubin Lips said...

Щипе ли ти на очите? Искам да я пробвам, но четох че на някои момичета им лютяла и това ме спира...

Ida said...

На мен лично не ми щипе. :)

beautylovesbooks said...

Бих я пробвала заради хиалуроновата киселина, но предполагам, че заради нея ще щипе на очите!

Ida said...

Ами при мен няма щипане, което пък може да значи, че хиалуроновата киселина е в съвсем малко количество, знам ли :)