Sunday, 17 April 2016

Любимите ми Instagram акаунти

Instagram е може би най- любимата ми социална мрежа, обожавам да разглеждам снимките на другите, както и аз самата да качвам мои- най- често от пътувания и от личния ми живот като цяло, затова днес реших да ви разкажа малко повече за някои от акаунтите, които следя с интерес. Те са над 500, така че няма как да говоря за всички, а реших да се спра само на тези, които са ме впечатлили особено много, например с композицията на снимките си, с цветовите съчетания, темата и т.н. Ако се интересувате и от идеи на тема как да подобрим акаунта си, на края на публикацията ще оставя линкове към няколко интересни клипа по темата. 

Alexsteinherr


Alessandra Steinherr е редактор козметика на английското издание на Glamour, пише колонка AskAlex, която аз лично следя с интерес, и има страхотен инста акаунт. Поради работата си непрестанно пробва нова козметика, изключително информирана е и дава страхотни съвети, често си харесвам нови неща по нейна препоръка. 

Louiseroe 


Луиз Роу е британски моден журналист, стилист, водеща и блогър, аз лично я следя от времето, когато водеше Plain Jane по MTV и даваше съвети за стил на скарани с модата момичета. Много ми харесва личният и стил и усещането и за мода ( както и колекцията и от обувки и рокли ), освен това изглежда много приятен и земен човек.

Mckennableu


McKenna Bleu е американски моден блогър, много известна в инстаграм с характерния си стил на снимане и ярките нюанси, които използва. Аз лично не следя блога и, а само инстаграм акаунта, защото супер ярките и снимки, наситени с бяло, жълто, розово, тюркоазено и т.н. са истинско удоволствие за очите.

Brooklynblonde1


Хелена е друг американски моден блогър от руски произход, която също много харесвам и чийто стил е напълно противоположен и като цяло повече "мой"- монохромни, изчистени снимки и визии. Тя самата в момента е бременна в 9-тия месец и въпреки това си остава супер елегантна, а и има убийствена колекция от обувки и чанти. 

Dametraveler 


Dametraveler е страхотен travel акаунт, който публикува само снимки на жени, пътуващи на всевъзможни дестинации по света, като идеята му е да вдъхнови жените да пътуват повече. Снимките са наистина страхотни, а това, което най- много ми харесва, е че са правени от различни хора, и така можете да откриете още много нови и интересни акаунти за следене.  

Girleatworld


Girleatworld е изключително оригинален акаунт, създаден от Мелиса, която обикаля света и опитва традиционна храна във всяка страна, която посещава, като запечатва това в снимките си. Един от акаунтите, които мога да разглеждам с часове. :) 

Parisinfourmonths


Ако ( като мен ) обичате Париж, този акаунт е за вас :) Създаден е от Карин, която се премества уж за малко в Града на светлината, но впоследствие той се превръща в неин постоянен дом. Публикува снимки както на различни места из града, така и на останалите си пътешествия по света, мода, изкуство, изложби и т.н., а самите и снимки имат характерен, изпълнен със светлина стил.

Subwaybookreview


Още един супер интересен акаунт, този път посветен на книгите. Идеята зад него е, че спира различни хора, четящи книга в нюйоркското, а вече и в лондонското метро, снима ги и ги моли за кратко ревю на книгата, която четат. И тук мога да прекарам часове. <3

Elsas_wholesomelife


Ако си падате по снимки на храна, този акаунт ще ви хареса много. Елза прави невероятни снимки, съчетава продукти по страхотен начин и акаунта и е истинско удоволствие за сетивата, а и се състои само от полезни, веган храни. 

Brosbeingbasic


Супер забавен акаунт, имитиращ популярните снимки и хаштагове, които много момичета постват в инстаграм. Можете да го разглеждате буквално с часове, като междувременно добре ще се посмеете. :) 

Brandonwoelfel


И накрая- Брандън е фотограф от Ню Йорк, който прави невероятни, почти магически снимки, повечето от които- портрети. Следя го с удоволствие и истински се възхищавам на таланта му. Както се оказва, красивият инстаграм акаунт не е никак лесно за постигане нещо, а изисква едва ли не обмислена и разработена стратегия :) Ако се интересувате от повече идеи и съвети, реших да включа и няколко видеа по темата- много са ми интересни подобен тип клипчета, защото самата аз се интересувам от идеи как да правим по- красиви снимки. 

Ако проявявате интерес да следвате и мен, то акаунта ми е @ida_magdalenova. Ще се радвам да споделите в коментарите и кои са вашите любими акаунти. 

До скоро!
Ида 

4 comments :

after six said...

Много интересна публикация! Alexsteinherr и Brooklynblonde1 са ми любимки и на мен!

Кристина К said...

Brosbeingbasic са много забавни :) Благодаря, че сподели :)

Ida said...

Благодаря, радвам се, че ти е била интересна! :)

Ida said...

Налиии! Много ги обичам аз тях!