Thursday, 21 April 2016

База за грим Benefit The Porefessional

Един от грим продуктите, с които нямам никакъв опит, доскоро беше базата за грим. Да, ползвам и се кълна в базите за сенки ( без тях нищо не се задържа на клепачите ми ), но все подминавах тези за лице, с идеята, че едва ли могат да направят нещо особено и че ако имам хубав фондьотен, просто нямам нужда от тях. Все пак нещо ме човъркаше отвътре и понякога си мислех, че ще бъде интересно да пробвам подобен продукт, а сестра ми, която явно чете мисли, ме изненада за Коледа с една от най- популярните бази на пазара- The Porefessional на Benefit. Ползвам базата от известно време и мисля, че вече мнението ми за нея е напълно оформено ( и освен това- положително ).The Porefessional бързо се превърна в една от най- популярните бази в последните няколко години и се радва на доста хвалебствени ревюта в блогосферата. Според обещанията на марката, базата изравнява кожата, прикрива порите и прави грима по- лесен за нанасяне и по- траен. Всъщност, наистина се справя с повечето от тези неща. 

Започвам това ревю с уговорката, че не съм пробвала друга основа за грим до момента, така че нямам база за сравнение с подобни продукти. Конкретно тази се предлага в красива тюркоазена тубичка с ретро дизайн, като пълният размер съдържа 22 мл. Аз лично имам мини версията от 7.5 мл, която обаче стига за достатъчно време- приблизително месец- месец и пловина редовна употреба. Тук е мястото да кажа, че е сравнително икономична. 

Консистенцията и е интересна, кремообразна и леко зърнеста, без да е прекалено силиконова, поне не и за моя вкус. Има лек аромат и телесен цвят, но веднъж нанесена на лицето, става прозрачна. Придава много приятно, страшно кадифено усещане върху кожата и я прави идеално мека и гладка, готова за нанасянето на грим. По принцип основното предназначение на тази база е да прикрие порите и действително успява да го постигне- дори и без да сте нанесли грим, те пак изглеждат много по- малко видими и сякаш свити, а когато пък нанесете грим, са запълнени от базата и сякаш въобще ги няма. Въпреки видимият ефект върху порите, моето любимо действие на този продукт е това, че прави грима много по- лесен за нанасяне. Това се отнася най- вече за т- зоната, както и за зоната около очите- когато нанеса от тази база, коректорът се нанася изключително по- лесно върху нея, а и ми е необходимо по- малко количество за добър краен резултат. Комбинацията между нея и любимият ми Pro Longwear на МАС например е просто страхотна. 

Въпреки чудесното действие върху порите и лекотата, която придава на нанасянето на грим, не мога да кажа, че базата прави грима кой знае колко по- траен. Да, стои си на мястото, но след цял ден пак изглежда поизносен, както би било и без нея. Все пак, ако се интересувате по- скоро от прикриване на порите и изравняване на кожата ( като мен ) мисля, че базата много би ви допаднала. 

Дали бих я купила в пълен размер? Да, защото ефектът ми харесва много и съвпада с моите нужди, но преди това бих искала да видя как ще се държи и в топло време- както знаете, тогава имаме нужда от допълнителни усилия, за да се задържи гримът на мястото си. Все пак, поради високата и цена ( над 60 лв за пълния размер ), бих искала да тествам и други сходни продукти, преди да се спра окончателно на тази.

Вие пробвали ли сте The Porefessional? Какъв е опитът ви с базите за грим като цяло? 

До скоро!
Ида 4 comments :

Unknown said...

Не съм пробвала тази на Benefit, но много харесвам базата на Smashbox. :) Не съм особено доволна от Baby Skin на Maybelline. А в момента тествам така хваления покрай NikkieTutorials - Nivea Post shave balm, но още не мога да му свикна. :D

Ida said...

Аз много искам да пробвам тази на Смашбокс, само трябва да измисля откъде да си я набавя :) И трика на Ники още не съм пробвала, все ми се струва странен, но трябва да му дам шанс, крайно време е :)

Angelina Angelova said...

Ползвам база за лице от години и не се гримирам без база. При мен след толкова редовно използване, не мога да кажа, че е довела до разширени/запушени пори. Любимата ми база е на Clinique - Superprimer, тя не е силиконова, на водна основа е и няма слънцезащитен фактор. Не прикрива пори и несъвършенства (аз имам бялата, има още три вида, които борят други проблеми), но удължава живота на грима и всичко се нанася много по-лесно и красиво върху нея. Прословутата база на Смашбокс ми е ужасно силиконова и не ми хареса, на MUFE от прословутите бази имам хидратиращата и съм доволна - слабо прикрива пори, но добавя хидратация без да мазнее и удължава живота на грима. Базата на Макс Фактор не е лоша, въпреки че е силиконова. Прасковената на Maybelline е окей, въпреки че също е силиконова. На МАС базата, която е с spf50 е невероятна, за лятото е изключително ефективна - предпазва, не е тежка и мазна, идеална е и за под фдт, и за под пудра. Дано съм била полезна :)

Ida said...

Благодаря за страхотните препоръки, както винаги, ми даваш много идеи! Ще проверя тази на МАК и вероятно ще е следващата ми база, звучи ми като да е идеална за лятото :)