Tuesday, 26 April 2016

Първи впечатления: Balea Enzyme Peeling

Като любител на продуктите за грижа за кожата, от доста време исках да изпробвам нашумелите ензимни пилинги. За съжаление обаче, българският пазар е изключително беден откъм подобни продукти, а процедури с ензими се предлагат само в специализирани салони. Преди няколко месеца обаче от Balea пуснаха ензимен пилинг, и то само за 5 лв, така че нямаше как да не го пробвам. Ползвала съм го само два пъти, в рамките на изминалата седмица, затова и постът е "Първи впечатления", макар че съм почти сигурна, че мнението ми за него няма да претърпи някакви драстични промени по- нататък.
Какво представлява ензимният пилинг? 
Това е продукт под формата на крем, който съдържа растителни ензими- най- често от папая и алое вера ( какъвто е и случаят с пилинга на Balea ). Тези растителни ензими излющват мъртвите клетки и обновяват повърхностния слой кожа, без да се налага механично търкане, както е например при скрабовете за лице. Резултатът е избистрен тен, свежест и полиране и подмладяване на кожата. 

Продуктът на Balea разчита именно на този принцип, като идва в опаковка от 50 мл и представлява средногъст бял крем с отчетлив плодов аромат. Според указанията на опаковката се нанася тънък слой върху кожата, изчаква се да подейства 5 минути и се отмива с топла вода. Използва се 1-2 пъти седмично или при необходимост. Аз лично съм го ползвала два пъти в рамките на последната седмица, като мнението ми за него е вече оформено. 

Първият път го оставих да подейства точно 5 минути, като някъде на втората минута след нанасянето започна леко да щипе, освен това кожата ми се зачерви доста силно. Зачервяването се задържа някъде половин час, след като го отмих, и, честно казано, беше единственият ефект, който успях да забележа ( а се взирах доста внимателно )- кожата ми не стана нито по- мека, нито по- полирана, тенът също беше абсолютно същият. 

Вторият път го оставих да подейства 4 минути. Този път нямаше зачервяване, пощипването също беше минимално. Забелязах и някакъв ефект- след употребата му кожата беше някак по- сочна и свежа. За съжаление, някъде час, след като използвах продукта, кожата ми се почувства леко опъната и болезнена, усещането беше подобно на слънчево изгаряне и продължи около час и половина. С една дума- забелязах ефект от пилинга, но едновременно с него, кожата ми беше раздразнена. 

Какво е крайното ми мнение? Честно казано, за мен този продукт не е нищо особено. Има някакъв ефект върху външния вид на кожата, но едновременно с това е доста агресивен и не мисля, че бих го използвала редовно. По принцип моята кожа не е чувствителна, а този пилинг успя да я пораздразни, така че не мисля, че би бил подходящ, ако имате по- чувствителна кожа. Не съм използвала друг подобен продукт, така че реално нямам база за сравнение, но все пак не мисля, че този ензимен пилинг е най- добрият, който можете да откриете. Ще доизхабя опаковката ( между другото, свършва доста бързо ), но няма да повторя. 

Вие имате ли опит с подобни продукти? Какво е мнението ви за тях?

До скоро!
Ида9 comments :

Unknown said...

От тази маска се изприщих мнпого сериозно и не повторих. По принцоп кожата ми не е чувствителна или поне не много.

Unknown said...

Мислех да пробвам пилинга,но сега започвам силно да се замислям.

Ida said...

Ехх, много неприятно! Да, действително е малко прекалено агресивен този продукт :(

Funny Bunny said...

При мен нямаше никакъв ефект, изобщо, хич :/ Препоръчвам ексфолииращата маска с киселини на Корес от серията с роза или прословутата оранжева на Рен, или пък хубав ексфолииращ тоник :)

Angelina Angelova said...

Balea имат два ензимни пилинга, аз имах или този, или другият. И мнението ми е много лошо, при мен щипането и двата пъти беше толкова силно, че ги издържах не повече от 2 минути, кожата ми беше силно зачервена и раздразнена. Директно в коша го запратих и не искам и да чувам повече :D ползвала съм ензимен пилинг и преди, и за мен ефектът е прекалено нежен. За себе си предпочитам механично ексфолиране и по-видим ефект.

Ida said...

Амии, да, не си струва много- много според мен :(

Ida said...

Даа, тази на Корес ми е в уишлиста още откакто ти писа за нея :) Ще пробвам, да видим как ще е тя.

Ida said...

Аз също предпочитам механичното ексфолииране, но малко за разнообразие :) Жалко, че така се е получило при теб, то и аз мисля, че със зор ще го доизхабя.

Sincerely, Christine said...

И аз опитах тази маска няколко пъти и не забелязах никакъв положителен ефект. При мен кожата се зачервяваше след всяко ползване. Имам маската на Ren и тя е много по-ефективна и след използването й кожата ми наистина е много по-озарена.