Sunday, 27 March 2016

Мицеларна вода Mixa

Преди седмица последният ми продукт за почистване на грим свърши и съвсем на случаен принцип влезнах в ДМ и грабнах първата мицеларна вода, която ми се изпречи пред очите- тази на Mixa. Взех я по две причини- първо, все още не съм пробвала нищо от тази марка, и второ- водата беше намалена ( и може би още е, предполагам промоцията важи до края на месеца ) и ми излезна около 7 лв. По принцип се старая да тествам продукти поне две седмици, преди да им посветя ревю, но тази мицеларна вода толкова ми хареса още от първия път, че просто нямаше как да не споделя с вас възможно най- бързо. Водата е в много удобна и здрава опаковка, като съдържа цели 400 мл продукт- супер количество за тази цена. Предлага се в две разновидности- с оптимална толерантност, подходяща за чувствителна кожа ( със сини надписи ) и против изсушаване на кожата, подходяща за суха и дехидратирана кожа ( с оранжеви надписи ). Аз си взех първата, защото не страдам от суха кожа, но пък очите ми са доста чувствителни и предпочитам възможно най- щадящи, но все пак ефективни продукти за премахване на грим. 

Честно казано, няма дори едно нещо, което да не харесвам в тази мицеларна вода. Консистенцията и е изключително приятна и щадяща, без какъвто и да било аромат, с неутрално PH и без парабени и алкохол. Премахва грима изключително лесно, без да се налага търкане и не дразни изобщо очите, като само с няколко движения всичката мръсотия и грим са отстранени от лицето. Справя се много добре и със спирала за мигли, никога не съм имала ефект "панда", откакто си махам грима с нея. Не знам как би се представяла с водоустойчив грим- рядко нося такъв, но с обикновен e отлична. Много ми харесва и колко е щадяща, след употребата и кожата винаги се чувства някак свежа и успокоена, с ясен тен. С една дума- май открих новата си любима мицеларна вода от дрогерийния клас. 

Sidenote: Не знам доколко има значение, но напоследък използвам почистващите тампони за премахване на грим на Velnea от магазин Lilly, които са с малко по- особена, леко грапава текстура, и според мен допълнително спомагат за лесното премахване на грима и почистването на кожата. Използвам ги и когато нанасям тоник и наистина ми харесват повече от обикновените тампони, ще продължа да ги купувам и занапред. Цената им е около 2 лв за 80 броя. 

И така, мицеларната вода на Mixa много бързо се превърна в любимото ми средство за премахване на грим в последно време, страшно ефективна, нежна и приятна за употреба е, а и на чудесна цена, така че определено препоръчвам да я пробвате, ако все още не сте. 

Вие пробвали ли сте продуктите на Mixa? Кой е любимият ви? 

До скоро!
Ида8 comments :

Unknown said...

Напълно споделям мненито ти. И аз от както я пробвах друга не съм използвала.

Unknown said...

Напълно споделям мненито ти. И аз от както я пробвах друга не съм използвала.

Teti H. said...

Купувала съм си сигурно 10 шишета от тази мицеларна вода вече, само че аз ползвам от шарените. В момента съм със зелената. Много ми е любима и нямам намерение да я заменям засега.

Unknown said...

Три са - както Тети казва, третата е зелена и се води за смесен тип кожа, с цинк е. Аз си купувам само от тях, всеки път различна и всеки път решавам, че този вариант, който сега съм купила, ми харесва най-много от трите, така че може би е нужно разнообразие, поне при мен. Пробвала съм и на Гарние и не може да се сравняват изобщо според мен. Все още не съм се решила да се бръкна за Биодерма, след като Микса за 7лв ми върши перфектна работа. Разкош!
Колкото до тампоните обаче, за мен са твърде груби.

Angelina Angelova said...

Не мога да си спомня дали съм пробвала точно тази мицеларна вода на Микса, но съм сигурна, че съм пробвала един вид и не ми допадна много :/ Моето откритие е мицеларната вода на Билка - не може да бие Микса по цена (около 5 лв за 200 мл), но е много лека и приятна, и почиства страхотно <3

tsambur said...

Аз пък точно от тази Микса направо се отказах от всякакви експерименти - лщтене, червени очи и около очите, пък и с грима не се справяше (а не се гримирам много, или пък често). Хич не я препоръчвам.

Innah Kostova said...

Момичета, не се бъркайте - има два вида води Микса. Тази, която люти, е в кръгла опаковка. Тази, която Ида представя, е в елипсовидна (в три разновидности) и е о.боже.мой. Прекрасна! От розовата Биодерма също съм много доволна, но разликата в цената не е за пренебрегване :)

Ida said...

Ина е права, мисля тази с цинк е за проблемна кожа и аз лично не бих я използвала за махане на грим. Конкретно тази, за която аз съм писала, е за чувствителна кожа и махане на грим и е прекрасна :)