Wednesday, 23 March 2016

Max Factor Creme Puff Blush- Nude Mauve

Днешното ревю е посветено на един продукт, който чаках и исках от много дълго, тъй като или го нямаше зареден в магазините ( по времето, когато излезе, живеех в Италия и си спомням как ходех всяка седмица до местната дрогерия да проверя дали са го пуснали, но така и не го дочаках ), или беше супер скъп и не се решавах да си го взема ( 15 евро в гръцките магазини ми се струваше крайно прекалено ), докато най- сетне успях да се сдобия с него на българска земя. Става дума за прословутите ружове на Max Factor Creme Puff Blush, които още с излизането си предизвикаха супер фурор сред грим средите и които са възхвалявани от почти всички блогъри, които следя. Когато от parfimo.bg се свързаха с мен, за да ме попитат дали имам желание да тествам някой продукт от асортимента им, и се оказа, че предлагат и тези ружове, не се колебах дълго.Цветът, който избрах, е 10 Nude Mauve- много добре подбрано име, защото е наистина нещо средно между топло бронзово и студен mauve нюанс с красив седефен финиш- много интересен и нетипичен цвят, а едновременно с това- много носим. За съжаление, както се оказа, на мен лично ми идва леко прекалено светъл, така че определено е за по- светли кожи. 

Всички недостатъци на този руж за мен са свързани с опаковката. Да, стабилна и изчистена е, но горната част е излишно голяма, което прави ружа значително по- обемен, отколкото можеше да бъде, и най- вече- опаковката съдържа едва 1.5 грама продукт, което ми се вижда малко нередно на фона на и без това високата цена ( за сравнение- повечето ружове са 5-6 грама ). Като оставим това настрана, качеството на самия руж действително е чудесно. 

Консистенцията му е страхотна- изключително фино смлян и копринен е, мисля, че това е най- фино смления руж от този клас, на който съм попадала до момента. Нанася се като коприна, блендва се супер лесно и седи много естествено. Пигментираността му е по- скоро средна, но на мен това ми харесва, защото го прави супер подходящ за бърз, ежедневен грим. Ако сте начинаещи с грима, определено го препоръчвам, защото е наистина много лесен за ползване. Има фин блясък, който седи по- скоро като седеф на лицето, без никакви блещулки, брокати и подобни чудесии. Относително траен е, но не може да надмине любимия ми Sugarbomb на Benefit в това отношение. Все пак се държи много добре и посягам към него доста често сутрин. Единствено ми се иска този цвят да седи малко по- тъмно на кожата ми, но мисля да си взема и някои от по- наситените нюанси от серията, защото проблема не е в качеството на ружа, а в това, че просто е леко светъл за мен. 

Накратко, ружът много ми допада, оправдава очакванията ми, наистина е чудесен дрогериен продукт и мисля, че би се харесал на почти всички. Конкретно този нюанс би седял превъзходно на момичета с много светла кожа, без да прави ефект "матрьошка" на бузите, а и го намирам супер подходящ за ненатрапчив, ежедневен грим. 

За съжаление не се намира по магазините в България, можете да го поръчате само онлайн, и най- евтино май е точно в parfimo- 17.40 лв ( линк ), на други места го откривам с до 7 лв отгоре.

Вие пробвали ли сте го? Кой е любимият ви дрогериен руж? 

До скоро!
Ида


* Продуктът ми е предоставен за проба от представители на онлайн магазин parfimo.bg. Мнението за продукта е изцяло мое, не съм получила никакво парично възнаграждение за тази публикация, посоченият линк не е affiliate.

1 comment :

Angelina Angelova said...

Видях ги на живо в Прага, много бяха красиви, но и на мен ми се стори, че са насочени към много светли момичета :/