Monday, 7 March 2016

Почистващ гел за лице Lavera Basis Sensitiv

От изветно време насам исках да изпробвам някой от продуктите на немската марка за натурална козметика Lavera, които са хвалени и харесвани от много блогъри и с хубаво, изчистено от вредни съставки съдържание. Преди около месец, след известно чудене около щанда им в Lilly, в крайна сметка се спрях на почистващия гел за лице от серията Basis Sensitiv. 


Според описанието от марката, гелът съдържа етерични масла от лимон и слез, които подмладяват и регенерират кожата, имат освежаващо и противовъзпалително действие, а самият гел почиства нежно лицето, прояснява тена и предпазва от стареене. Както виждате, след толкова обещания, нямаше как да не го тествам. 

Опаковката е най- обикновена и съдържа 125 мл продукт, които като че ли свършват по- бързо от очакваното. Гелът е прозрачен на цвят и мирише малко странно- на лимони и нещо сладникаво, честно казано, не съм особено голям фен на аромата и ако имате непоносимост към миризми, гелът може и да не ви допадне. Консистенцията му е малко необичайна- не е гелообразна, а по- скоро като желе, което трябва да изстискате от тубичката и да нанесете на лицето, и което освен това е малко трудно за разнасяне по кожата и се озовава в мивката по- често, отколкото ми се иска. Почти не се пени, което предполагам се държи на натуралните съставки.

Като цяло съм сравнително доволна от гела, измива добре, но забелязах, че ако не нанеса хидратиращ продукт веднага, след като съм почистила лицето си с него, кожата ми започва да опъва и се появява известен дискомфорт. Иначе се държи добре, кожата с него е свежа, не излизат пъпки, тенът е изравнен. Все пак, поради малко необичайните консистенция и аромат, които на мен лично не ми допадат особено, и елементът с опъващата кожа, не мисля, че ще повторя покупката на този гел. Накрая- още нещо, на което да обърнете внимание, ако решите да го пробват, е каквото и да правите, да не допускате да ви влезе в очите. На мен ми се случи един път от невнимание и последиците бяха светкавично червени, буквално горящи очи, толкова беше зле положението, че буквално се уплаших да не ми стане нещо. После установих, че в състава има морска сол, и вече избягвам усърдно какъвто и да било досег между този гел и очите ми. Все пак, бих искала да тествам и други продукти на марката, най- вече заради натуралния им състав, така че, ако имате препоръки, моля да ги споделите :) 

Цена: около 11-13 лв в ДМ и Lilly

Какво е вашето мнение за продуктите на Lavera? 

До скоро!
Ида

2 comments :

Чантичка said...

Аз имам другия измиващ гел за лице, с гинко. Много сходна консистенция с тази, която описваш, но още не ми е влизал в очите, за щастие. По-скоро пробвай нещо друго, на друга марка, има достатъчно био козметика.

Ida said...

Да, май в крайна сметка няма да го повторя този гел, мисля други марки да пробвам. Много ми се иска да си взема ексфолианта на Лавера, но в България не го предлагат.