Monday, 28 December 2015

Пудра MAC Studio Fix Powder

Първо, честита Коледа! Пожелавам ви много здраве, щастие и успехи, и се надявам празничният дух да е с вас през всеки ден от наближаващата нова година! За днес съм ви подготвила ревю на една пудра, която имам още от лятото, но ми трябваше по- дълго време, за да си изградя цялостно мнение за нея- една от най- известните пудри на МАС- Studio Fix. 


От много време исках да пробвам пудра на МАС, тъй като съм чувала основно добри неща за пудрите им, а и марката е една от любимите ми като цяло и до момента техен продукт не ме е разочаровал. МАС имат доста пудри, но аз умишлено не направих проучване предварително, за да имам идея на коя да се спра, ами се оставих консултантката да ми избере, след като и обясних какво търся ( нещо изключително нетипично за мен, особено за по- висок клас козметика- явно съм била настроена авантюристично в този момент :Р ). И така, в крайна сметка си тръгнах именно с пудрата Studio Fix.

Според описанието, дадено от марката, пудрата може да се използва едновременно и като пудра, и като фондьотен, и придава дълготраен матово- кадифен завършек и добро покритие, а в същото време текстурата и е изключително фина, за да може да позволява на кожата да диша. Предлага се в невероятно много цветове, като на мен най- добре ми пасна С 35

Първо, опаковката на пудрата е страхотна- в типичното за МАС черно със сребристи надписи, направена от много здрава и качествена пластмаса, има огледало и отделно отделение за тампончето, което се намира под самата пудра. Затваря се изключително стабилно, което е добре дошло за хора, които носят пудрата си навсякъде като мен. Текстурата и е невероятно фина, въпреки че е сравнително плътна. 

Аз лично я нанасям с тампонче или с четка, но ми се струва, че ако я нанасям с четка, има по- голяма вероятност да прекаля, затова като че ли предпочитам тампончето. Нанася се супер лесно, блендва се без проблеми и наистина "запечатва" грима. Не предизвиква никакво раздразнение или други негативни реакции. По отношение на трайността- запазва се за 4-5 часа при мен, след това е необходимо повторно нанасяне, не е най- трайната пудра на света, но все пак е напълно досатъчна. Доста е покривна- с лекота прикрива например зачервяванията около носа, което намирам са страхотно, тъй като при мен това е един от най- големите грим проблеми. Най- любимото ми нещо при тази пудра обаче е невероятния финиш, който придава на лицето- ако и вие сте гледали снимки на разни знаменитости, популярни блогъри и т.н. и сте се чудили как постигат такъв перфектен завършек на кожата си- то тази пудра придава абсолютно идентичен "холивудски" финиш и прави кожата съвършена, без пори и матирана, без да седи плоска и брашняна. 

Като цяло пудрата много ми харесва, а за единствен неин недостатък мога да определя това, че в първия момент се загребва много от нея и за постигане на перфектен вид се налага малко повече потупване и блендване. Все пак обаче, това май е любимата ми пудра в момента и смятам, че определено си струва парите ( и със сигурност бих я купила отново, само да нямаше такъв дълъг списък с други пудри, които искам да пробвам ). 

Цена: около 70 лв ( ориентировъчно )

Вие пробвали ли сте пудрите на МАС? Кой е любимият ви техен продукт? 

До скоро!
Ида

6 comments :

Unknown said...

Ох, много изкушаващо ревю. Веднага слагам тази пуда в wishlist!

Unknown said...

Страхотна е! Мой любим продукт, без който не нога в ежедневието си. Единственият минус е, че много бързо се изразходва ако я използваш ежедневно, както аз. :)

Angelina Angelova said...

Пробвала съм две пудри - Natural Skinfinish и Careblend, много съм доволна и от двете. И съм решена да пробвам всичките пудри на марката :)

Ida said...

Дано ти допадне и на теб! :)

Ida said...

Да ти кажа, май наистина бързо свършва в сравнение с други пудри, които съм ползвала, но ще го преживея :) И аз я ползвам ежедневно напоследък.

Ida said...

И аз имам такава амбиция! :)