Thursday, 19 November 2015

Urban Decay Naked 3

Ако четете блога ми от по- дълго време, то най- вероятно знаете за любовта ми към сенките за очи на Urban Decay, които за мен са най- добрите на пазара ( тук държа да отбележа, че не съм ползвала чак толкова много видове, обикновено си се придържам към марките, които харесвам ), а също така и факта, че от безкрайно много време исках палитрата Naked 3. Е, така се случи, че добрата фея под формата на прекрасната Мери взе, че ми я прати по пощата, което ме направи мноого щастлива. Днес, след дълги и прилежни проби, реших да ви споделя мнението си за тази така дълго чакана от моя милост палитра.Знам, че палитрата е известна на що- годе всеки гримолюбител под слънцето, но все пак- това е третото издание от мега- хипер- успешната Naked линия на Urban Decay, която се придържа към по- носими и неутрални цветове. Първата палитра е с доста топли нюанси, втората- по- скоро със студени, а тази пък е решена в розови и прасковени тоналности. Съдържа 12 цвята сенки с големина 1.3 г ( които почти нямат свършване, от собствен опит го казвам ) и двустранна четка за грим ( която аз все още не съм тествала, лош блогър ). Опаковката е много красива, в убито розово и златно, и метална, което значи- невероятно стабилна при пренасяне. Съдържа сенки с матов, металически и сатенен завършек, като цветовете, освен че са в розовите тонове, не са и особено тъмни, така че палитрата е много подходяща за ежедневен грим. 


Започвам с представянето на цветовете един по един отляво надясно. 

Strange е матов нюд, средно пигментиран и подходящ за хайлайт или леко нанесен по целия клепач.

Dust е бебешко-розово с микро- глитърни частици, най- малко любимия ми цвят от всички- разпрашва се ужасно много и се нанася неравномерно, не съм му почитател.

Burnout е светъл розово- прасковен нюанс със сатенен завършек, който не изглежда като нищо особено, но нанесен на клепача, се оказа перфектен избор за лек и естествен ежедневен грим. Много го харесвам.

Limit е матов пепеливорозов нюанс, средния от матовите в палитрата. Отново, много го харесвам, защото е плътен и седи много интересно и ненатрапчиво.


Buzz е много интересен розов металик с лек сребрист подтон, седи много красиво на окото и често го използвам дори самостоятелно.

Trick е перфектен нюанс "розово злато" с лек бронзов подтон. Много интересен и, бих казала, уникален цвят.

Nooner е най- тъмният от трите матови цвята и мой личен любимец. Много е пигментиран, а в същото време се разнася лесно и е перфектен за опушване както на матови, така и на перлени сенки.

Liar е още един мой любимец- интересен морав металик, седи страхотно, нанесен самостоятелно на окото и непрекъснато го нося по този начин.


Factory е нещо средно между студенокафяво и розово с перлен завършек, пореден много интересен цвят. Аз обаче имам лек проблем с него, защото се нанася малко парцаливо и неравномерно, въпреки че е пигментиран.

Mugshot е друг мой любимец- страхотен taupe с металически завършек, супер мек и сатенен при нанасяне. Отличен за носене самостоятелно върху целия клепач.

Darkside е нещо средно между кафяво и сиво със сатенен финиш. За мен е най- малко интересния цвят в палитрата, а и като че ли е една идея по- слабо пигментиран.

Blackheart е разкошен тъмнокавяв нюанс с розов глитър, невероятно красив е и перфектен за опушен грим. 

А това са и четирите най- използвани от мен нюанса на една снимка- Nooner, Liar, Mugshot, Burnout:


Крайното ми мнение?
Палитрата е с прекрасно качество, каквото се и очаква от Urban Decay- пигментирани, мазни и трайни сенки, с изключение на един- два цвята, за които споменах по- горе, и които не ми допадат особено. Много е подходяща за ежедневието ( любима комбинация в момента ми е например тази между трите матови цвята ), но всички нюанси в нея са малко или много клонящи към розово- моравите тонове. На мен подобни цветове много ми харесват и ги нося с удоволствие, но ако вие предпочитате по- друг тип неутрални нюанси, то е добре да се замислите, преди да си купите палитрата. За мен си заслужава парите, но ми се иска всички цветове да бяха перфектни, а не 9 от тях. Ако трябваше да я оценявам, бих и дала 4.5 от 5.

Цена: 38 евро във feelunique.com

Вие харесвате ли сенките на Urban Decay? Коя е любимата ви неутрална палитра в момента?

До скоро!
Ида


9 comments :

Innah Kostova said...

Liar e страхотен! Иначе аз преди няколко дни си взех Нейкид 2 след мнооого дълго мислене, третата не я обмислях даже, понеже не ми отиват розови сенки хич. Още не съм се заиграла, страх ме е да я пипна, хах!

Честита да ти е и да продължаваш да си я ползваш доволно!

Pandasmakeup said...

Голяма красота!

Ida said...

Оо, и на теб да ти е честита твоята! Аз много искам и двойката, а в момента и Vice 4..Въобще, за мен Urban Decay са си най- добрите и толкова!

Ida said...

Съгласна съм :)

*murfeishun* said...

Харесвам първата, като цветове и после тази, но днес замисляйки се бих купила тройката, защото са сложили повече от така задължителните за мен матови цветове :)) Много полезно ревю!

Ida said...

При мен проблема е, че харесвам всички възможни палитри на Urban Decay, а и цветовете им много ми отиват, дори обмислям и някоя от малките им матови палитри ( новата ми мания са матовите сенки, и то точно след трите мата от тази палитра ). Благодаря! <3

Angelina Angelova said...

Обожавам тази палитра, имам първата, но изобщо не мога да ги сравнявам. Не вярвах, че ще я харесвам толкова много, но ми е в топ 3 в колекцията с палитра. Браво на Мери за доброто дело :D

Sincerely, Christine said...

Аз може би съм една от малкото която не харесва палитрите на Urban Decay като подбор на цветове. Във всяка има нещо което не ми харесва или ми липсва. Въпреки всичко от време на време пак им хвърлям по едно око, защото са много хвалени като качество на сенките и ми се иска да имам поне една за да ги опитам. За сега все не мога да се реша дали да поръчам или не. Обожавам и ползвам редовно първата Lorac, която като цветове е точно това което искам :)

Sincerely, Christine said...

Аз може би съм една от малкото която не харесва палитрите на Urban Decay като подбор на цветове. Във всяка има нещо което не ми харесва или ми липсва. Въпреки всичко от време на време пак им хвърлям по едно око, защото са много хвалени като качество на сенките и ми се иска да имам поне една за да ги опитам. За сега все не мога да се реша дали да поръчам или не. Обожавам и ползвам редовно първата Lorac, която като цветове е точно това което искам :)