Monday, 30 November 2015

Измиваща пяна за лице Alverde

Преди няколко седмици се оказах без почистващ продукт за лице, и тъй като бях чела на различни места положителни отзиви за пяната за лице с ябълка и лайм на Alverde, а и ми се искаше да пробвам нещо на марката, се спрях именно на нея. За съжаление обаче на мен не ми допадна толкова, колкото ми се искаше.
Първото, което прави впечатление в този продукт е опаковката, която е стабилна, изработена от качествена матирана пластмаса и хубава, въпреки че на мен ми идва малко прекалено шарена. Съдържа 150 мл продукт. След като отворите капачката, веднага усещате доста силния и не особено натурален според мен аромат на пяната, който за мен е малко в противовес с веган съдържанието и. 

Саматя пяна е много течна ( или на мен поне ми се иска да е по- гъста ), което леко ме дразни. Като предимство отчитам факта, че се разнася много лесно и се отмива буквално с няколко движения. Липсва и онзи неприятен сапунен аромат на някои почистващи продукти, което вероятно се дължи на изчистения състав. Според описанието е подходяща и за махане на грим, но аз никога не си махам грима с почистващ продукт за лице, а винаги с демакииращ такъв, така че не мога да кажа как се представя по този параграф.

Проблемът идва след отмиване- малко след като я махна, ако не нанеса мигновено крем за лице, кожата ми започва буквално да се чувства като опъната и супер пресушена, което е странно, тъй като моята кожа в никакъв случай не е суха, а и продуктът би трябвало да е по- щядащ- за нормална и смесена кожа е. След като нанеса термална вода и крем за лице, опъващият ефект изчезва, но въпреки това не съм доволна, за първи път имам такова преживяване с почистващ продукт за лице. Използвам пяната от две седмици и, честно казано, реално не почиства по- ефективно от доста други сходни продукти, а и продължават да ми излизат черни точки. Накракто казано, пяната не ми допадна особено, ще я доизхабя, но няма да повторя покупката и. Много хора я харесват, съдържанието и е хубаво и изчистено от химия, цената и е много изгодна, но явно просто не е моят продукт. 

Цена: около 6,30 лв в магазини ДМ

Неуспешният първи опит с Alverde обаче не ме отказва от марката и бих искала да пробвам и други техни продукти, преди да си изградя мнение. Ще се радвам на препоръки в коментарите :)

До скоро!
Ида

6 comments :

Veselina Valkova said...

Мнението ми напълно съвпада с твоето и така и не повторих покупката на тази пяна.Но Алверде имат други наистина хубави продукти :)

Sincerely, Christine said...

Колко жалко, че не ти е допаднала. На мен това ми е един от любимите измиващи продукти :)

Sincerely, Christine said...

Колко жалко, че не ти е допаднала. На мен това ми е един от любимите измиващи продукти :)

Angelina Angelova said...

Много жалко наистина. Аз я обожавам и рядко съм имала толкова комфортно усещане на лицето след измиващ продукт.

Ida said...

Да, бих пробвала и други продукти, но този не ме допадна, жалко че и на теб :(

Ida said...

Радвам се, че на вас ви е харесала :)