Wednesday, 28 October 2015

Първи впечатления: Avene Hydrance Hydrating Skin Tone Perfector

Съвсем наскоро от Avene пуснаха на пазара един продукт, около който се вдига страшно много шум напоследък- хидратантът за перфектен тен от серията Hydrance Optimale. Аз самата го имам от известно време, като му обърнах внимание само в последната една седмица, затова и постът се казва "Първи впечатления". Все пак, това е продукт, за който доста бързо може да се оформи мнение, така че не смятам, че това какво мисля за него ще се промени особено с течение на времето. Хидратантът е в удобна тубичка, която съдържа 40 мл продукт. Ароматът му е стандартен и за останалите продукти на марката, лек и ненатрапчив. От производителите обещават естествено озаряване и свежест за кожата, както и интензивна хидратация.

Моите наблюдения:
Продуктът се нанася и разнася по лицето лесно, но в първите десетина минути след нанасянето му при мен придава супер лъскав ефект ( но не в стил Джей Ло, а в стил кубето на Ал. Невски ), който въобще не ми харесва- доста странно, защото всички останали хора, които са го ползвали, споделят, че матира... Както и да е, след първоначалните десетина минути изсъхва, защото след това седи много по- малко лъскаво и има по- скоро сатенен финиш, който седи много приятно и свежо. Ефектът му е като на втора кожа, тоест- много естествен. 

Какво ми харесва:
- Както споменах, седи много естесвено- нещо в стил my skin but better.
- Има фактор 30, което е повече от добре. 
- Действително се усеща хидратация при нанасяне и е много приятен върху лицето.
- Сравнително траен е- на моето лице издържа около 5- 6 часа, което за тониран хидратант си е доста добре. 
- Покривността му е слаба до средна, което според мен е достатъчно за ежедневен грим, освен ако нямате някакви по- сериозни недостатъци за прикриване. Изравнява тена добре.

Какво не ми харесва:
- Първо и основно- предлага се само в един цвят, което е много глупаво от страна на марката. Самият нюанс е доста прасковен, на мен определено ми е прекалено розов и прекалено тъмен, макар че с течението на времето сякаш се слива донякъде с естесвения тен на лицето и изглежда почти с цвета на моята кожа. Според мен обаче от Avene определено би трябвало да помислят за разширяване на гамата с цветове.
- Според описанието е таргетиран за хора с нормална към смесена кожа, но моята смесена кожа лъсва доста сериозно след около 2 часа с него, и освен това като че ли се омазнява малко повече, така че е почти задължително да се фиксира с пудра.

В заключение:
Хидратантът не е никак лош продукт с доста добра концепция, но така разработен, мисля, че би бил подходящ основно за хора с нормална и дори по- суха кожа и с малко по- тъмен тен с розов подтон. Ако от марката въведат още цветове, това би направило продуктът подходящ за повече хора, защото за момента според мен не е.

И така, това е мнението ми за момента, базирано на няколко дни употреба, и не мисля, че то ще се промени в бъдеще. Надявам се постът да е бил полезен :)

До скоро!
Ида

*Продуктът ми е предоставен за проба от ПР на марката. Всички мнения са изцяло мои. Постът не е спонсориран по никакъв начин.

2 comments :

MerryStef said...

"но не в стил Джей Ло, а в стил кубето на Ал. Невски" - направи ми деня с тази фраза :D :D :D

Ida said...

Хихи, ето кой чете внимателно :) Целувки на двете ви! <3