Saturday, 19 September 2015

L'oreal Eau Micellaire

През последните години мицеларните води придобиха невероятна популярност като средство за премахване на грим с основен култов любимец в лицето на розовата на Bioderma. Тази мания не подмина и мен, като за момента съм изпробвала немалко- гореспоменатата Bioderma, Garnier, Klorane, Sephora и т.н. Последната, на която се спрях от чисто любопитсво, е тази на L'oreal, и толкова ми хареса, че май я предпочитам пред вездесъщата Bioderma ( упс! ). И така, днес ще ви разкажа какво толкова и харесвам. Първо, опаковката- стандартна и пластмасова, 200 мл, но много компактна поради формата си ( което я прави удобна и незаемаща място при пътуване ), а освен това и се затваря много стабилно. Няма ясно доловим аромат, може би съвсем лек такъв, много е нежна към кожата, върши си работата без проблем- тоест, премахва много лесно грим, дори и спирала ( там се иска малко повече упоритост, но това се отнася за всички дегримиращи средства като цяло ). Справя се без проблеми и с водоустойчиви продукти, плюс това изобщо не дразни очите. Дотук- доста стандартно. Това, което я отличава обаче за мен е фактът, че при мен има ясно доловими функции на тоник за лице- всеки път, когато я използвам, кожата ми след това е видимо по- свежа и осезаемо по- гладка, което не съм забелязвала при други мицеларни води и което за мен всъщност е нещото, правещо я по- добра от другите марки, които съм пробвала до момента. 

Като единствен неин недостатък мога да определя това, че свършва бързо, но при мен всички мицеларни води свършват бързо, така че не е нещо необичайно. Цената и е много добра- по спомени към 9 лв, което е около два пъти по- малко от Bioderma. С една дума, препоръчвам, ако си търсите подобен продукт на изгодна цена. А вие използвали ли сте я? Коя е любимата ви мицеларна вода?

До скоро!
Ида


9 comments :

Innah Kostova said...

Изпробвала съм Биодерма - зелената - ужас беше, пари, люти, изсушава. Не.
Розовата е прекрасна. Пробвала съм също Авен (лекичко люти на очите), Микса и Гарниер. В момента съм с Микса, защото майка ми изпрати от България.
В общи линии - Микса - в овалната опаковка обаче, не кръглата, Гарниер и розовата биодерма са прекрасни, редувам си ги :)

*murfeishun* said...

Радвам се, че на теб ти допада! Мен пък тази вода ме обрина. Излязоха ми ужасни подкожни пъпки и на всеки приятел не я препоръчвам. Отвора и също по спомен бе малко неконтролируем с изпускането на количеството. Интересна ми е тази на Гарние, но съм много несигурна да предам медицинските :)

Vesselina said...

Не до сега несъм се дуверявала на мицеларна вода, чела съм много за Биодерма но досега нищо несъм пробвама. Може би тази ще бъде първата която ще опитам.

До скоро!

В.

Ida said...

Ами аз имам някакви подозрения, че зелената Биодерма е по- скоро тоник, веднъж се пробвах да си махна грима с нея и втори път няма да повторя :) Следващата в списъка ми е Авен, както и Микса и Рефан, те напоследък май изкараха някакви нови ( за мен ) мицеларни води и ще ми е интересно да дам шанс на българска марка.

Ida said...

Охх, много неприятно, явно си е до кожа, аз нямам абсолютно никакви проблеми с тази вода. Ще ме накараш пак да си взема Биодерма, че да си я припомня, хаха, а иначе на Гарние е хубава също, според мен и дай шанс!

Ida said...

Пробвай я, дори и да не ти хареса, не е много скъпа, така че няма да е голяма загуба. Нядавам се да ти хареса де, всъщност от дрогерийните мисля опциите са тази и Гарние. :)

Vesselina said...

Ще я пробвам. :)

*murfeishun* said...

Може и да е от факта, че ти си ги купуваш от друга държава :)) Не знам дали съм ти казвала, но лично аз намирам разлика в качеството на някои предлагани неща тук и с качеството им в чужбина :(

Angelina Angelova said...

Обожавам тази на Гарниер, за момента тя ми е фаворит и не бих я сменила за нищо на света. Тази на Лореал само ми замазваше грима и го правеше лепкав, изобщо не я харесвам. Но хора много, кожи също, хубаво е, че си намерила дрогериен любимец :))