Tuesday, 29 September 2015

Любимият ми ексфолиант за лице: Clinique Exfoliating Scrub

Като човек със смесена кожа, ексфолиантите са един от любимите ми козметични продукти. Обожавам усещането за чистота, което оставят след себе си, обожавам и самият процес на ексфолииране. Досега съм изпробвала доста голямо количество ексфолианти и си мислех, че съм доволна от тях, докато не си купих този на Clinique. Разликата между него и всички останали ексфолианти, които съм изпробвала ( от Garnier до Apivita ) е толкова голяма, че с ръка на сърцето мога да кажа- да, това е любимият ми ексфолиант за лице и си струва инвестицията на 100%. 
От дълго време исках да изпробвам този ексфолиант, повлияна от многото положителни отзиви за него ( и най- вече това ревю на Ани ), но високата му цена беше това, което ме спираше и, честно казано, ако не бях попаднала на 30% намаление на Clinique, едва ли щях да го взема, така че- да живеят намаленията :)

По същество- ексфолиантът идва в стандартна тубичка, която съдържа 100 мл продукт. Консистенцията му е много интересна- прилича ми на паста за зъби с ужасно много ексфолииращи частици, на усещане е почти като фин пясък върху кожата. Има ментов аромат, който оставя страхотно свежо усещане след употреба. Много е гъст, но въпреки това се нанася и разнася върху лицето страшно лесно. Не предизвиква абсолютно никакво пресушаване, опъване и раздразнение на кожата, а напротив- някак си я успокоява и я прави като полирана. 

От марката твърдят, че може да се използва всяка сутрин, но на мен това ми се вижда прекалено, затова го използвам 3 пъти седмично, винаги сутрин. Трябва да ви кажа, че се влюбих в продукта още от първият път, в който го използвах- първо, силната ексфолиация и ментовият аромат го правят истинско удоволствие за употреба, и второ- ефектът от него е моментален и видим- изключително, невероятно гладка кожа, чисти пори, изравнен и бистър тен. Спомням си, че още след първият път, в който го ползвах, получих два комплимента колко добре изглежда кожата ми. Що се отнася до ефектът му в дългосрочен план- кожата е много по- гладка, малките раздразнения зарастват по- бързо, белезите от пъпки и сухите участъци буквално изчезват, а тенът е чист и сияен. С една дума- поредният прекрасен продукт от Clinique, който препоръчвам с две ръце. Цената му е висока, но със сигурност е от продуктите, които си струват всеки похарчен за тях лев. 

Цена: не съм сигурна за цената му по магазините в България, но онлайн най- изгодно го намерих  в enzo.bg - 44,90 лв *

Вие пробвали ли сте го? Кой е любимият ви ексфолиант за лице?

До скоро!

Ида


* Линкът е посочен само за ваше улеснение, не е affiliate и аз нямам абсолютно никаква връзка с онлайн магазина.

6 comments :

Unknown said...

И на мен ми е любимия ексфолиант, страшно много ми харесва свежото усещане и колко гладка е кожата след това. Купих го на 30 процентното намаление за 8 март от Клиник и е страшно икономичен, имам още доста. :)

Ida said...

Май ще му правим фенклуб на този ексфолиант! :) А аз се надявам да ми стигне до следващото намаление :Р

*murfeishun* said...

Този фенклуб ме кара да го искам и аз :дд Между другото опитах този на Апивита, който харесваш ти, Ида :) Не ми хареса, но този с маслина заличи лошите впечатления. По принцип ексфолирам със сода, но ме е налегнал мързела и опитвам, докато ми хареса нещо. Определено съм заинтригувана от този продукт :)

Angelina Angelova said...

Ооо, колко обичам хора, които обичат Clinique :D Ексфолиантът е страхотен, дума да няма. Аз привършвам втора тубичка от него и май ще взема някакъв друг да разнообразя, че кожата ми сякаш свикна с него. Не помня дали съм го споменавала в ревюто, но когато имам "зараждаща" се пъпка и използвам ексфолианта - не само че не я раздразва, ами и сякаш спомага за по-бързото успокояване на кожата :)

Sincerely, Christine said...

Повлияна от вашите положителни мнения +това на Ани ме накара и аз да искам да го опитам :)

Ida said...

Ако искаш ще го донеса, като се видим на кафе ( това е покана :Р ).