Thursday, 2 July 2015

Моят опит с Pearl Dent

Днешният пост не е посветен на козметичен продукт, но все пак се отнася за нещо, много важно както за красотата, така и за самочувствието ни- белите зъби. Аз самата никога не съм имала бели зъби, дали поради прекомерната употреба на кофеинови напитки, дали по наследство. Всъщност, зъбите са слабото ми място и никога не съм ги харесвала, най- вече заради това, че никога не са били бели, колкото и да се грижа за тях и каквито и избелващи пасти, води и прочее да използвам. От години исках да направя нещо по въпроса, и тъй като избелването при зъболекар ми се струва малко агресивно, а и доста скъпо, бях се спряла на избелващи лентички, които са значително по- евтини и лесни за употреба в домашни условия. Единственият проблем беше, че доскоро в България въпросните избелващи лентички не се предлагаха. В един хубав ден в края на април обаче получих имейл от прекрасната Поли, която ми съобщи, че започва работа в една фирма, която се занимава с производтво и разпространение на лентичките за избелване PearlDent, които са с ниско съдържание на пероксид ( избелващата съставка ) и поради това не са така агресивни и не увреждат зъбния емайл и ме попита дали искам да ги тествам. Можете да си представите каква беше реакцията ми и съвсем скоро лентичките вече бяха у дома в Италия. Какво преставляват лентичките? 
Получавате малка симпатична кутийка, в която се намират 14 индивидуално опаковани листа лентички, достатъчни за двуседмична употреба, колкото трае курса на избелване. Използват се по един път на ден за по 1 час, като е препоръчително това да става вечер преди лягане- така няма да има досег с храна и напитки в следващите 10- 11 часа и действието на лентичките ще е най- силно. Също така, препоръчително е през времето на избелването да не пиете оцветяващи зъбите напитки като кафе и червено вино, или ако все пак няма как да стане това ( както в моя случай ), да измивате зъбите си веднага след консумация. 
Когато отворите индивидуалното пликче, вътре има фолио с две лентички- една по- дълга и една по- къса. По- дългата се залепя на горните зъби ( от външната и от вътрешната страна ), а по- късата- на долните, и се седи един час с тях, като през въпросния един час е препоръчително да не пиете вода. Когато единият час измине, трябва да ги отлепите внимателно и да премахнете избелващия гел, останал по зъбите, с вода и четка за зъби.

Моите наблюдения:
Лентичките са много лесни за употреба, залепят се безотказно върху зъбите и изобщо не помръдват, докато не решите да ги свалите, а и вкусът им учудващо не е неприятен- почти като на ментова паста за зъби е. Аз нямам чувствителни зъби, но мога да кажа, че не предизвикват абсолютно никакъв дискомфорт, дори ми се е случвало 3 пъти да заспя с тях и да преседят на зъбите ми по 4- 5 часа- на сутринта е нямало никакво неприятно усещане или болка. Изключително приятни и user- friendly са, буквално можете да забравите, че сте с тях.

Резултати:
И най- важното- дали действат? Тук мога да кажа с абсолютна сигурност- да. Видими резултати забелязах някъде след около седмица употреба, а на края на курса зъбите ми бяха значително по- бели. Да, не са като порцеланови, но пък ефектът е повече от видим и съм супер доволна от тях, със сигурност ще ги използвам отново. Към момента- два месеца след курса- зъбите ми са си бели, освен това не са ни най- малко по- чувствителни, емайлът им също е непокътнат. Страшно съм доволна и някъде след около месец мисля да повторя процедурата- лентичките могат да се използват до 3 пъти годишно, така че веднъж на четири месеца е в рамките на нормалното. Ето и снимки от ден 1, 7 и 14- сами можете да видите разликата:


А сега и малка изненада: по принцип лентичките струват 69,99 лв и се поръчват от сайта на марката pearl-dent.bg, но Поли и екипът на Pearl Dent бяха така любезни да предоставят промо код за читателите на блога- IDA, който ще важи 4 седмици, считано от днес ( тоест до 30 юли ) и с който можете да закупите лентичките на цена от 44 лв. 

Надявам се да съм била изчерпателна, ако имате каквито и да било въпроси, моля задайте ги в коментарите, ще отговоря с удоволствие. 

До скоро!

Ида

No comments :