Thursday, 16 July 2015

L'oreal True Match Foundation

True Match на L'oreal е един от най- известните и едва ли не култови фондьотени, хвалени и обичани от почти всички бюти гурута по света и у нас, и въпреки това аз дълго време отказвах да го пробвам, най- вече поради факта, че не тая особено големи симпатии към бранда L'oreal ( това е друга история, с която нямам намерение да ви занимавам днес ). Все пак, когато го открих с 40% намаление в местната дрогерия, любопитният блогър в мен надделя и бързо се сдобих с едно шишенце. Е, в момента мога да кажа, че съжалявам за годините, в които съм го подминавала, защото фондьотенът е просто страхотен и май дори мога да кажа, че ми е любимият сред всички, които съм пробвала до момента. Цветът, който аз имам, е номер 4- Beige, който ми пасва идеално за лятото, но за зимата може би ще е една идея по- тъмен. Опаковката е съвсем стандартна, стъклена, с леко грозна според мен пластмасова капачка. 

Какво ми харесва във фондьотена:
  • Консистенцията. Течна, но не прекалено, лесен за разнасяне, не засъхва прекалено бързо, така че позволява спокойно да се гримирате, без да бързате. Името му е много точно- слива се перфектно с тена на лицето и въобще не можете да кажете къде има фондьотен и къде- не.
  • Изключително комфортен за носене е. Не се усеща върху лицето, не стои като маска, не запушва изобщо порите, дори и в жегите ( аз съм го носила и на 35+ градуса и се държи много прилично ). 
  • Покривността. Както вече споменах, консистенцията му е много лека и приятна, но в същото време е средно- до силнопокривен, като позволява и напластяване. С един тънък слой лицето изглежда чудесно, а с втория вече сте като минати в фотошоп. 
  • Финишът. Придава страхотен вид на лицето, какъвто не съм постигала с друг фондьотен- скрива порите, кожата изглежда съвършена. Ефектът е малко труден за описване, но седи наистина разкошно. 
  • Трайността. По принцип бях чувала от много хора, че не е особено траен, но при мен издържа цял ден, и то при положение, че го нося в голяма жега. Да, лъсвам и трябва да нанеса пудра в т- зоната, но това е нормално предвид климатичните условия, в които се намирам. Все пак, след 9-10- часов работен ден, фондьотенът все още е на лицето ми, и то в относително приличен вид. Разбира се, най- траен е на бузите и челото, по носа и брадичката ми леко се свлича, но това е нормално предвид смесената ми кожа и, както споменах, жегата. 

Какво не ми харесва:

  • Не се представя особено добре върху участъци с разширени пори. Порите по носа ми са по- големи от тези по останалата част от лицето ми, и там фондьотенът не се "залепя" така добре за кожата, както по останалата част от лицето ми. Решавам проблема с пудра. 
  • Политиката на марката. Доколкото ми е известно, в България не внасят всички цветове, а освен това съм чувала от няколко места, че качеството у нас и в Западна Европа е малко по- различно, и то не в наша полза. Не мога да кажа дали това е вярно, моята бутилка фондьотен е купувана от Италия, но силно се надявам това да са само слухове. Все пак, имайте го предвид. 

Като цяло съм супер доволна от фондьотена, от два- три месеца ползвам само него и бих го купила отново с удоволствие, наистина е чудесен, като според мен би бил подходящ както и за малко по- суха или нормална кожа, така и за смесена. 

Вие пробвали ли сте го и какви са впечатленията ви от него?

До скоро!
Ида


5 comments :

MerryStef said...

Ууу, пробвай около нослето някаква основа да слагаш, мисля, че ще видиш огромната разлика! Аз напоследък карам само на основни за грим или тонирани кремчета с пудра :)
И между другото, много ми се повлияха порите от четката за лице (купих си на Браун, но според мен всяка такава четка ще има ефект) :)
Прекрасно ревю, ама сложи една снимка на прекрасното си лице в поста ^^
ПС: Завиждам леко за бронзовия тен с русите косъмчета! <3

Ida said...

Ще пробвам, само се чудя коя основа да закупя като първа такава, че те не са една и две на пазара :) Препоръки?? Снимка бих сложила, но то ефекта на моето прекрасно лице прекрасният ми фотоапарат отказва да го хване, затова съм я спестила :Р
А за бронзовия тен не завиждай чак толкова, в момента е 43 градуса тук и едва се диша хах, малко немски студ добре би ми дошъл :) :*

MerryStef said...

Aко под "немски студ" имаш предвид 35 градуса, заповядай на гости :D
Иначе за препоръки - удар по портфейла, но Refining Makeup Primer на Шисейдо! Страхотен продукт, който прави кожата сууупер гладка и нежна и заличава порите.
От другите, които съм пробвала - блърът на Гарниер е доста компромисен продукт, според мен, ако не ти се дават 35 евро за POREfessional на Бенефит, който също не е the best, но става за прикриване на порички :)
Доста хвалят базата на Макс Фактор, честно казано, но аз лично смятам, че за ранга си, брандът залага на по-високи цени от нужното и отказвам да купувам засега техни нещица... Това си е мое лично мнение, но при положение, че качеството им се доближава повече до Мейбълин, не знам защо цените им са едно с 5-6 евро повече, че и отгоре :D Но за тези разсъждения - друг път :D

vermili0n_ said...

От супер много време искам да го пробвам, но все чета не много положителни мнения относно трайност и съвместимост с мазна кожа. Попринцип не използвам фон дьо тен редовно, но има дни, в които кожата ми не ми е най-добър приятел :D От афинитон изобщо не съм доволна и вече клоня към "да" да купя трю мач. Супер ревю, Ида! :)

Angelina Angelova said...

Тъкмо днес една колежка ми отсипа от фдт-а, за да го пробвам. И нямам търпение след това ревю :)))