Friday, 19 June 2015

Haircare Heroes: Два продукта от Aussie

В момента живея на остров Корфу, което от една страна е прекрасно, защото това е едно от най- красивите места на света ( обмислям трети пост по темата, кажете, ако ще ви е интересно ), а от друга, не чак толкова, защото климатът тук действа буквално съсипващо на външния вид- невероятна жега ( няма ден под 35 градуса ), силен вятър, непрестанни слънчеви лъчи, висока влажност, солен въздух, нездравословно работно време ( работя от следобеда до късно вечерта )... Можете да си представите, че нито кожата, нито косата ми са особено доволни от всичко това. За кожата ще си говорим друг път, но днес искам да споделя с вас кои са двата продукта, които буквално възродиха косата ми при настоящите условия, като и двата са на австралийската марка Aussie, за която бях чела какви ли не положителни отзиви и която най- накрая успях да изпробвам сама и да се убедя, че наистина си заслужава хвалбите.


Първо ще споделя с вас малко повече за косата ми- боядисвам я редовно, суша я със сешоар след всяко миене, налага ми се непрестанно да я държа вързана ( заради работата ми и заради жегата ), в следствие на което тя е доста суха и хвърчаща на всички посоки, в някои дни приличам на червенокосо глухарче и ако не използвам стабилно количество маска или олио за коса, не съм много за пред хора, освен това се заплита непрестанно от вятъра. Накратко казано, определено имах нужда от добри продукти за коса и съм доволна, че успях да открия такива, които работят за мен. 

Първо я мия с Frizz Miracle Shampoo, който е предназначен точно за хвърчаща и заплитаща се коса като моята, съдържа австралийска синя гума ( каквото и да е това ) и определено има ефект срещу хвърчащата коса. На цвят е бебешкосин ( което е допълнителна екстра в моите очи ), ухае на нещо средно между дъвка и карамел, много е щадящ към косата, а и икономичен, и действително я оставя много по- загладена и подредена, освен това и придава чудесен блясък и обем. 

След това нанасям от deep treatment- a 3 Minute Miracle Shine, който е подходящ за всеки тип коса, която е уморена, изтощена и без блясък и съдържа екстракт от перли и женшен. Този продукт направи невероятна промяна с косата ми още от първия път, в който го използвах, и в момента съм абсолютно влюбена в него, шампоана може и да сменя, но без това чудо ( много правилно са го кръстили ) нямам намерение да оставам. Конситенцията му е плътна, без да е тежка, ухае невероятно на карамел, оставя се да действа 3 минути върху току- що измита коса и я прави прекрасна, мека, лесна за разресване, лъскава и благоуханна, като ароматът се запазва чак до следващото миене- абсолютно доказано. Във възторг съм от него и го препоръчвам горещо, ако имате проблеми с изтощена и чупеща се коса. 

Забележка: Както вече споменах, моята коса е доста изтощена и суха, затова и продуктите ми действат, ако вашата няма особени проблеми или пък е по- мазна, може би ефектът няма да е толкова добър и е по- добре да заложите на друга серия. 

За съжаление, продуктите на Aussie не се предлагат по магазините в България, но можете да ги поръчате от любимия FeelUnique, като цените им са доста прилични- около 6- 7 евро, а често има и промоции.

Кои са вашите haircare heroes в момента?

До скоро!

Ида

6 comments :

Snejana Atanasova said...

Толкова си хубава без грим, не ги виждам нещата, за които говориш! И искам снимки от прекрасното място, на което си ! <3 <3 <3

Sincerely, Christine said...

Не бих отказала още един пост със снимки от Корфу :) Иначе продуктите на Aussie искам да опитам отдавна заради хувабите отзиви, но засега все отлагам поръчката.

Sincerely, Christine said...

Не бих отказала още един пост със снимки от Корфу :) Иначе продуктите на Aussie искам да опитам отдавна заради хувабите отзиви, но засега все отлагам поръчката.

Angelina Angelova said...

Аз имам 3 Minute Miracle Shine и да си призная честно, не виждам някакъв голям ефект. Косата ми е тънка и нормална към лесно омазняваща се, но последните месеци краищата са зверски сухи. Веднъж направих грешката да сложа повече продукт и резултатът беше ужасно мазна коса. Този продукт наистина е подходящ само за много сухи коси. :( А пост за Корфу, не един, а няколко бих прочела :))

Unknown said...

Здравей , би ли дала линк за 3 Minute Miracle Shine ,че се ровя един час във FeelUnique и не го намирам :)

Ida said...

Забелязала съм и аз, че понякога го няма :( Но според мен който и 3 minute miracle да вземеш, ще ти хареса, аз сега мисля да мина на този за боядисана коса.