Monday, 16 March 2015

Maybelline Lash Sensational Mascara

Както предполагам знаете, наскоро от Maybelline пуснаха на пазара нова спирала- Lash Sensational, която обещава плътно покритие дори и на най- малките мигли и т.нар. ефект на ветрило и която е любима на много чуждестранни блогъри. Спиралата се появи точно в момент, когато всичките ми налични бяха привършили, а и беше на промоция, така че веднага побързах да си я купя и днес, след двуседмичен тест, ще споделя с вас какво мисля за нея. Спиралата е в много красива опаковка с цвят пепел от рози, а това, което прави основно впечатление, е интересната и четка- извита, гумена, като от едната страна власинките и са по- къси, а от другата- по- дълги. Доколкото ми е известно, се предлага само в черно и в момента е на промоция и в България и струва около 10 лв ( надявам се промоцията да не е свършила, все пак не мога да проверя лично ). Консистенцията и е стандартна, за момента леко течна, но предполагам ще се сгъсти с времето, както всички останали спирали.

Според указанията трябва първо да се нанася с вътрешната страна на четката, където са по- късите власинки, и по този начин да се разделят и подредят миглите, а след това- с външната страна с дълги власинки, за постигането на повече обем и дължина. Аз я нанасям точно по този начин и наистина, късата част е идеална за подреждане и разделяне, а дългата придава повече обем и извивка. Ако искате по- естествени, но все пак подчертани мигли, можете да използвате и само вътрешната страна на четката, а ако се стремите към по- драматичен ефект- използвайте и двете страни. 

Спиралата прави миглите много дълги, извити, черни и подредени, на снимка не си личи толкова, но действително им придава ефект на ветрило, изглеждат точно като изкуствените мигли ( надявам се разбирате какво имам предвид, малко е трудно за обяснение ), всяка мигла си е на мястото. Още от раз придава дължина и извивка, но ако нанесете малко повече, получавате и добър обем, освен това се напластява супер лесно- колкото и слоеве да съм слагала, не се е слепвала изобщо, а същевременно не седи тежка на миглите и не се усеща. Като цяло изобщо не се размазва, дори и насред пролетните дъждове и бури, единствено един път ми беше направила лек панда ефект под едното око, и то в сухо време, не знам защо се беше получило така, но все пак споделям.

Нещото, което най- много ми харесва в нея- миглите остават като току- що гримирани през целия ден. Предполагам и на вас ви се е случвало как с течение на деня, спиралата започва да изглежда по- зле, губи се извивката, обема, или изобщо нещо не е съвсем както когато сте я нанесли. Е, при тази спирала този "ефект" го няма, миглите изглеждат разкошно през целия ден, докато не решите да махнете грима си. Миналата седмица ми се наложи да се гримирам в 7:30 сутринта и в 10 вечерта все още изглеждаше като току- що нанесена. 

Единствената ми забележка е, че спиралата е малко по- трудна за махане. Аз я трия с дегримьор на маслена основа и ми отнема малко повече усилия, за да я сваля изцяло- не се налага търкане както при водоустойчивите спирали например, а по- скоро повече почистващ продукт, защото оставя повечко черно. Освен това, понякога, ако не внимавам много, може да остави леки следи при нанасяне по горния клепач, тъй като четката и е доста обемна ( това при мен винаги се получава с по- "дебели" четки, но споделям, ако има и други несръчни хора като мен ).

Като цяло обаче съм много доволна и ви я препоръчвам, според мен е много добра спирала на изгодна цена и няма да останете разочаровани, ако я пробвате. 

До скоро!

Ида

12 comments :

Unknown said...

Купих си я, но още не съм я пробвала, че искам да изхабя последната на Essence , която имам, но взе да ме предава и се рони отвратително. Но като чета отзивите ти, а и миглите ти на тези снимки... май ще ми е любимка. :)

Ida said...

Дано ти хареса и на теб! Коя е тази спирала на Есенс, да не я купувам?

Sincerely, Christine said...

Меги много ми я похвали и нямаше как да не я купя. Все още не съм я пробвала, но след твоето ревю още утре ще я тествам :)

Sincerely, Christine said...

Меги много ми я похвали и нямаше как да не я купя. Все още не съм я пробвала, но след твоето ревю още утре ще я тествам :)

Елвира Георгиева said...

Много добро ревю! За сега съм я ползвала няколко пъти и съм доста доволна. Много ми допадна, че не слепва миглите и сега след като прочетох се усетих, че наистина не се усеща "тежка" :))

*murfeishun* said...

След това ревю и аз ще тичам да я купувам :))

Vesselina said...

Много добро ревю! Със сигурно и аз ще си я купя за да я пробваm, тъй като последнитe ми няколко спирали на Avon и ELF са на привършване. Приятен ден. :)

Ida said...

Чакам отзиви, дано и на теб ти хареса :)

Ida said...

Благодаря! Да, аз имам навика да слагам повече слоеве, защото харесвам повече обем, но колкото и да слагам, миглите не се слепват. :)

Ida said...

Чакам да се похвалиш! Дано ти хареса и на теб :)

Ida said...

Благодаря! <3

honey moon said...

Любимата ми спирала ,единствения недостатък че е доста течна и аз поне чакам малко да поизсъхне и така я ползвал