Friday, 27 February 2015

TAG: Грижа за кожата

Здравейте, момичета!

Не съм много сигурна дали някой ме е тагвал за този таг ( ако е и не съм видяла, извинявам се ), но все пак реших да го направя, защото ми се струва много интересен и полезен- много често се залисваме с красивите и интересни гримове, с които козметичните компании ни засипват ежедневно, и някак си грижата за кожата остава леко на заден план, въпреки че реално тя е много по- важна.

1. Опишете с 5 думи грижата си за кожата. 
Постоянна. Започнах да използвам почистващи средства и лек хидратант още от 13- годишна, и от тогава не съм пропускала нито ден, в който да не използвам продукти за грижа за кожата, просто не се чувствам добре, ако ме домързи и пропусна да почистя лицето си например. Разбира се, стремя се да се съобразявам с изискванията на кожата си, сезона и възрастта си- в началото използвах продукти за склонна към несъвършенства кожа, докато в момента, вече на 26, се стремя да въведа и малко противостареещи средства.

2. Каква е вашата кожа?
Смесена през лятото и нормална към леко суха през зимата. Като цяло Т- зоната ми се омазнява и е склонна към пъпки и черни точки, бузите ми са по- сухи, имам тъмни кръгове под очите плюс мазни клепачи, и засега само една фина линия, с която се боря настървено и която ту се появява, ту изчезва. Освен това кожата ми е доста тънка и ( поне според мен ) тена ми не е напълно равномерен.


3. Кой е любимият ви козметичен продукт? 
Кремът за лице! Въобще не мога да си представя да остана без хидратант, определено е най- важният продукт в грижата за кожата, особено с напредването на годините. Напоследък все повече ми харесват и серумите, маслата и маските за лице. 


4. Любим продукт за справяне с кожни проблеми/ пъпки?
Като цяло аз нямам много пъпки, излизат ми рядко и обикновено около конкретен период от месеца, но когато кожата ми е малко по- повяхнала и с не особено хубав вид, обичам да си правя маски, например почистваща, както и любимата ми напоследък домашна маска с мед и канела.  


5. Мокри кърпички- да или не?
НЕ! Мокри кърпички използвам само при пътувания и само за ръцете си, никога за лицето си. Не ми харесва идеята им, само мажат върху кожата, без да правят нищо съществено, пълни са с химия и като цяло предпочитам дори и най- обикновения демакиант на света пред мокрите кърпички. 


6. Тоник за лице- да или не?
Да! Напоследък не съм много редовна с тониците, често ги замествам и с розова вода, но ми допада идеята и действието им, планирам да започна да ги използвам редовно отново. Единственият ми проблем е, че ми е трудно да намеря наистина хубав тоник за лице.


7. Ако ви се налага да избирате между скъпа бяла козметика и скъп грим, на какво ще се спрете?
Преди повече се захласвах по скъпите гримове с идеята, че бялата козметика свършва много по- бързо и не ми харесва да давам толкова пари на всеки 2-3-4 месеца, но в момента е обратното- май се оказва, че има причина скъпата козметика да е скъпа, защото, поне от моя опит, качеството и оправдава цената, затова в момента бих вложила повече средства в бяла козметика. Все пак, има прекрасни бюджетни попадения, които в никакъв случай не изключвам, а напротив- радвам се, когато открия ефективен продукт на добра цена. По отношение на грима, по- скъпи са само сенките ми за очи и фондьотените, иначе според мен за неща като спирали и червила е излишно да се дават луди пари ( естествено, отново има и изключения ). 

Моя милост без грим ( и леко заспала )

8. Ако се намирате във френска аптека и можете да си купите само един продукт, кой ще е той?
Хммм, в момента бих казала серума Vinosource на Caudalie, защото от много отдавна искам да го тествам, а и, както споменах, все повече се интересувам от серуми, масла и разни допълнителни екстри в грижата за кожата, но всъщност списъкът ми е много, много по- дълъг. :)


9. Съвет за грижата за кожата?
Ще дам два съвета- бъдете постоянни и пийте много вода. Както всички неща в живота, постоянството в грижата за кожата определено се отплаща и си струва усилията, защото в дългосрочен план всички положени грижи със сигурност ще доведат до добри резултати. Като пример мога да дам майка ми и баба ми, които не пропускат и ден, без да използват крем и серум за лице, и в момента и двете изглеждат с поне 10- 12 години по- млади, отколкото всъщност са.
Второ, водата е често пренебрегван ( поне съдейки по хората около мен ), а всъщност изключително важен фактор за добрия вид на кожата. Не искам да звуча нескромно, но хората често ми правят комплименти за  чистата ми кожа, и мога да ви кажа, че това до голяма степен се дължи на факта, че пия между 2 и 3 литра вода всеки Божи ден. Проста логика- водата пречиства организма ни, така че няма как разните нечистотии, насъбрали се в него, да избият върху лицето ни. 

Надявам се отговорите ми да са ви били интересни и поне малко полезни. Няма да тагвам никой конкретно, нека всички се чувстват тагнати, защото според мен това е прекрасен таг, който трябва да направят възможно най- много хора. Ако вие имате други съвети и тайни в грижата за кожата, моля, споредете ги в коментарите! :)

До скоро!

Ида


5 comments :

Michaella said...
This comment has been removed by the author.
Michaella said...

И аз съм полудяла по серуми напоследък! :D

п.с. можеш да участваш в giveaway-я ми на http://www.quitealooker.com/

Unknown said...

Здравей,
От доста време следя блога ти, очарователни ревюта. ^^ Дали ще е възможно, да направиш пост на тема-Грижа за кожата (какви продукти ползваш, какво правиш сутрин и вечер, какво би искала да си вземеш)?

Ida said...

Благодаря много! :) Предвидила съм такъв пост, но има още няколко неща, които искам да подобря в грижата за кожата, и ще го направя, предполагам в следващите няколко месеца :)

Angelina Angelova said...

Страхотен таг, много ми беше интересен, мисля и аз да го направя :)