Friday, 20 February 2015

Catrice Camouflage Cream

Здравейте, момичета!

Днес най- сетне намерих време за ревю на един много известен коректор, който по някаква причина не бях пробвала досега- кремообразния Concealer Cream на Catrice. Той е хвален от безброй блогърки в последно време, и тъй като коректорът е незаменим за мен продукт ( както предполагам знаете, ако четете блога ми ), побързах да се сдобия с едно бурканче при последното ми прибиране в България, и съм много доволна от покупката си. 


Коректорът е под формата на крем и се предлага в компактно бурканче с капачка- винт, което много ми допада, защото е стабилно, леко и удобно. Съдържа 3 г продукт и се предлага в три нюанса, от които аз имам средния- 020 Light Beige. Доколкото си спомням, първият нюанс ми идваше малко светъл и доста розов и би бил подходящ за хора с по- светъл и студен подтон на кожата, а третият пък би бил подходящ за дами с по- тъмна кожа. От Catrice обещават кремообразна консистенция, отлично покритие и дълготраен ефект, който дори би могъл да бъде водоустойчив, ако върху коректора се нанесе пудра.

Какво ми харесва:
- Консистенцията на коректора е много приятна, наистина кремообразна и лесна за нанасяне и преливане по кожата, без да е мазна. Не изсушава кожата, като в същото време се нанася много лесно. Аз лично предпочитам да го нанасям с пръсти, въпреки че е напълно възможно да го правите и с четка, въпрос на лично предпочитание е.
- Наистина е много покривен. Без проблем прикрива червенини, белези, пъпки и всякакви подобни "красоти". Аз лично го използвам около носа си, защото там имам зачервяване, както и върху пъпки, и буквално всичко изчезва като минато с фотошоп. Не мисля, че е подходящ за под очите- там е по- добре да използвате течни коректори, защото седят по- естествено и са по- щадящи за нежната кожа в тази зона. 
- Не се събира в пори и фини линии. Много приятно впечатление ми направи, че прикрива зарастващи пъпки, без да се насъбира в кожичките около тях ( извинете за малко гадното описание ) и по този начин да ги подчертава повече- напротив, наистина ги прикрива и ги изравнява с тена на кожата. 
- Изглежда естествено- въпреки, че е толкова покривен, изобщо не седи като маска, а се слива отлично с кожата и не можете да кажете, че върху нея има нанесен силно покривен кремообразен коректор. 
- Цената му е направо страхотна- едва ( около ) 6 лв.

Какво не ми харесва:
- Като цяло му харесвам всичко, но ми прави впечатление, че върху по- упорити пъпки не издържа цял ден- някъде след 6- 7 часа ми се налага да нанеса още един тънък пласт продукт. Това не е реален недостатък, но все пак го отбелязвам за тези от вас, които са по цял ден в движение. Аз лично го нося с мен в чантата си и с течение на деня, ако забележа, че нещо не е както трябва, просто нанасям малко отгоре. 

Накратко, коректора наистина си заслужава хвалебствията, потвърждавам го и аз, според мен е отличен продукт, ако искате да прикриете несъвършенства по кожата като пъпки или зачервявания и го препоръчвам, със сигурност бих си го взела отново, когато свърши. 

Не съм забравила и за обещаната публикация, посветена на опита ми с коректорите- в момента работя по нея, като предполагам ще публикувам в скоро време. Приятен уикенд и до скоро!

Ида


8 comments :

Angelina Angelova said...

Съвсем наскоро си купих коректора на Инглот, след като прочетох едно твое старо ревю, а сега ми се прииска да пробвам и този :)

BeGlam Girl said...

Любимият ми коректор!!Замени много други . Имам го от лятото и от тогава го използвам всекидневно.Вече имам съвсем малко и с радост ще си купя нов. Аз го използвам да прикрия несъвършенства с него.

Unknown said...

Много полезно ревю! Отдавна търся коректор, който да не оставя следи от събрал се продукт по кожичките-доста голям проблем при мен. Благодаря! :)))

Ida said...

Няма да съжаляваш според мен, а и за тази цена си е съвсем в реда на нещата да се изпробва :)

Ida said...

Наистина е много хубав, и да, за несъвършенства е, сенките под очите ги боря с друг :)

Ida said...

Да, аз основно за това толкова го харесвам, супер досадно е да се събира коректора в кожичките, при положение, че уж идеята му е да прикрива пъпките, не да ги подчертава. Радвам се, че съм била полезна! :)

Vessy said...

:) Благодаря, че сложи край на колебанието ми :D

Polly Hristova said...

Момичета, ето накратко и моето мнение за този продукт, наистина си заслужава! http://makeuplikeprincess.blogspot.bg/2017/08/catrice-camouflage-cream-ivony-0.html?m=1