Friday, 30 January 2015

Измивен гел с хмел и салвия от Refan

Здравейте, момичета!

В момента в Римини вали сняг ( ?!?! ), което не ми харесва особено много, но това е положението... Принципно тук климатът е доста мек, вали дъжд, не е студено, затова снега е крайно необичаен. Както и да е, реших да споделя, но реално днешната публикация е посветена на един страхотен почистващ продукт, който открих наскоро- измивния гел с хмел и салвия на Рефан. Ако трябва да съм честна, сама никога не бих му обърнала внимание, но след ревюто на Кристин ( линк ) реших да го пробвам, и съм супер доволна от това мое решение. 
Опаковката на гела е най- обикновена пластмасова туба, която честно казано не ме впечатлява особено ( да кажем, че можеха да вложат малко повече парички в нея... )- етикетът отпред буквално е залепен за тубата, а самата тя се отваля супер трудно, или поне при мен е така. Съдържа 150 мл продукт. В крайна сметка по- важно е какво има вътре в опаковката, но споделям, в случай, че ви интересуват подобни неща.

Самият гел е предназначен за почистване на смесена и мазна кожа, съдържа екстракти от хмел и салвия, които служат за успокояване на възпаления и контролиране на омазняването, както и провитамин В5 и масло от маслина, предназначени да хидратират и омекотят кожата. Не бих казала, че продуктът е особено натурален обаче, защото в състава виждам и два парабена. Ароматът е свеж, на мен ми е малко странен и леко ми напомня на сапун, но предполагам грешката е в моя нос. Доста лек и ненатрапчив е.

Консистенцията на гела е много приятна, не е нито твърде течен, нито прекалено гъст, съдържа и малки зелени частици, които обаче не са скраб, защото се разтапят при достег с кожата и предполагам съдържат някакви специални съставки. Нанася се лесно, разпенва се добре и също толкова лесно се отмива.

Действието му е страхотно. Почиства супер добре, кожата направо скърца от чистота, без да изсушава и опъва ни най- малко, като оставя супер приятно свежо усещане след себе си. Честно казано съм много впечатлена, защото в последните месеци, преди да започна да го използвам, непрестанно ми излизаха големи, червени пъпки по челото и въобще кожата ми беше в доста неприятен вид. Откакто започнах да го използвам обаче, не ми е излезнала нито една пъпка, дори и през "онези" дни от месеца, белезите от старите пъпки изчезнаха като с магическа пръчка и дори като че ли черните точки по носа ми са по- малко видими и порите са една идея по- свити. С една дума, кожата ми изглежда супер добре в момента, и съм сигурна, че е благодарение на този гел. 

Единственото, което не ми харесва, е че май не е много икономичен и свършва доста бързо- използвам го едва от месец, но вече съм привършила повече от една трета от тубата. Принципно това не е особен проблем, защото цената му е само 5,20 лв, но за мен е неприятно, защото няма как да си го купя от Италия, а определено бих повторила покупката. 

Накратко, гела е чудесен, според мен е перфектен избор за смесена  и по- мазна кожа, върши прекрасна работа, цената му е повече от страхотна и го препоръчвам горещо. 

А вие пробвали ли сте продукти на Рефан досега и харесват ли ви? Събирам препоръки за бъдещо посещение в магазина им при следващото ми прибиране в България :)

Ида

7 comments :

Unknown said...

Много добро ревю! Засилваш ме към магазините на Рефан хаха. Пробвай задължително ексфолиантите им! Най-добрите им продукти!

MerryStef said...

Tъкмо да попитам дали това са зелени пуканки, и видях, че е герданче :D :D :D

Кристина К said...

Вчера в късния следобед посетих един от магазините им в Пловдив :))) Излязох с ексфолиант за лице, ескфолиант за тяло и маска за лице (която беше подарък към покупките). Ароматът на всички е опияняващ, за действието все още нямам какво да добавя :)

Ida said...

Благодаря! Да, тези прословути ексфолианти са ми в списъка, още не съм ги пробвала, защото не мога да си избера аромат! :)

Ida said...

Ахаха, ако бяха пуканки, отдавна щяха да са заминали, въобще нямаше да сваря да ги снимам :)

Ida said...

Аз точно от магазина им в Пловдив си взех гела :) Ще се радвам на отзиви за продуктите, добър шопинг си си направила!

Unknown said...

Полезно ревю, ще потърся този гел, тъкмо ми свършва тубичката. По принцип съм фен на Рефан.