Friday, 5 December 2014

The Christmas Tag

Здравейте, момичета! 

Остават само 19 дни до Коледа, направо не е за вярване! Аз вече съм в бурно коледно настроение ( което се изразява в тормоз над съседите с всички коледни песни, издавани от 1985 година насам ), купувам подаръци в захлас и нямам търпение да се прибера вкъщи за празниците. Междувременно, бях тагната от цели две прекрасни дами- Диди и Габи- да направя Коледния таг, така че реших днешната петъчна вечер да посветя именно на него, хо хо хо!

1. Кой е любимият ти коледен филм?
Имам си три любими, не само един- "Наистина любов" ( който не е само коледен и ми е любимият филм като цяло ), супер сладкият "Елф" и, разбира се-  абсолютната класика "Сам вкъщи". Един от най- ранните ми коледни спомени е свързан именно с ежегодното излъчване на последния по някогашния Канал 1 ( знам, стара съм ахах ).
2. Кога отваряш подаръците си- в коледната нощ или на коледната сутрин?
На коледната сутрин, по пижама и рошава. Всъщност, със сестра ми си имаме уговорката която първа се събуди, да буди всички и да тичаме под елхата. Иначе веднъж си спомням, че бяхме решили да водим разследване кой аджеба носи подаръците в коледната нощ, но когато си намериш подаръка предварително, прилежно прибран в някой далечен шкаф, голяма част от коледния дух се губи- не го правете.

3. Имаш ли любим коледен спомен?
Всички Коледи са ми любими ( като цяло аз съм най- големия коледолюбител, когото някога съм срещала, приятелите ми чак се шегуват с мен ). Все пак, ако трябва да определя любим спомен- може би преди години, когато още бях в прогимназията и с баба и дядо ходехме всеки декември на Коледния панаир в Пловдив ( беше в сградата на Пловдивския международен панаир и, доколкото ми е известно, вече не съществува ). Също така, имам особено ясен спомен от настъпването на новото хилядолетие на 31 декември 1999 година, спомням си как по телевизията цял ден излъчваха посрещането на Милениума от всички точки на света и моята детска главица много, много се вълнуваше. 

4. Любима празнична храна?
Дали е лошо, ако отговоря с "всичко"? Ако трябва да избирам обаче, мисля отговорът е ясен- сармииии! Обожавам ги, това ми е любимото нещо и нямам търпение да се озова в близост до някоя тенджера, пълна с тях :) Също така, обожавам коледни канелени курабийки ( и дори съм споделяла любимата си рецепта с вас тук ), питка и варени кестени мммммм. По въпроса с количеството шоколад, което се изяжда по Коледа, пък мисля въобще да не се изказвам :)


5. Любим коледен подарък?
Това е малко странен въпрос :) Всички подаръци са ми любими ( пък и никога не съм получавала нещо супер ужасно ), но за мен по- важен е коледният дух и уютът вкъщи, а и много повече ми харесва да избирам подаръци, и самият момент, преди да отворя своите под елхата- най ми харесва вълнението от пакетите с неизвестни благини, наредени там, не чак толкова самите подаръци вътре. Не че не искам подаръци, де! :) 


6. Любим коледен аромат?
Канела, джинджифил и мед :) А също и мандарини, печена питка и борови иглички ( макар че нашата елха е изкуствена, твърдо против сеченето на дръвчета съм ).

7. Имаш ли някакви традиции за коледната нощ?
Не бих казала- просто да съм със семейството си, да сготвим заедно ястията за Бъдни вечер, да прекадим къщата, да гледаме някой коледен филм и да оставим масата нераздигната за Богородица. 

8. Кога украсяваш елхата?
Всяка година е различно, но обикновено към средата на декември. Този път ще е малко по- късно, защото трябва другият основен украсяващ- сестра ми, първо да се прибере в България. 9. Като дете какъв подарък искаше, който така и не получи?
За да отговоря на този въпрос, ми се наложи доста дълго да си помисля. Сетих се, че като бях малка, си умирах за онези лачени пантофки с остър връх, тропащи като на токове подметки и малка панделка отпред- не знам дали си ги спомняте, но бяха върха на модата преди 20-тина години :) Е, колкото и да умолявах мама за тях, така и никога не ги получих ( и слава Богу, сега ги намирам за направо ужасни ). 

10. Най- добрата част от Коледа за теб?
Че съм със семейството си и с кученцето ни! Толкова рядко ги виждам, че по Коледа нищо друго не ме интересува и именно това прави празника толкова специален за мен. Също така, невероятната празнична атмосфера и приповдигнато настроение, което цари навсякъде- няма друго толкова магично време от годината. 


И така, това бяха десеттте въпроса- дано са ви харесали и да са ви вдъхновили за малко повече коледно настроение. По регламент трябва да номинирам следващите "жертви", и понеже някои прекрасни девойки вече го направиха, тагвам следващите:

- Мариета от Murfeishun
- Кристин от Sincerely, Christine
- Ивана от Dream of Joe
- Татяна от Resident Konte
- Мая от Maya et sa vie en rose
- Тея от A Cup of Teia Ted
- Снежи от Snejana Atanasov


За всички останали, ако нямате блог, можете да оставите отговорите си в коментарите- ще се радвам много да ги прочета! И не забравяйте:


Ида

1 comment :

Gabby said...

Много се радвам,че направи тага,Ида :)) Страхотни отговори.