Monday, 22 December 2014

Ida Cooks: Идея за Бъдни вечер

Здравейте, момичета! 

Честита Коледна седмица! Останаха само два дни до най- прекрасния празник в годината, аз все още не съм украсила елхата ( утре и това ще стане ), но за сметка на това вече започнахме с приготовленията за трапезата, така че днес реших да споделя с вас една любима на моето семейство рецепта за Бъдни вечер, която е наследство от бабата на баща ми и като цяло май не е много популярна, а е страхотно вкусна и също толкова бърза и лесна за приготвяне. Правим я всяка година за Бъдни вечер и я включваме в постните ястия, защото върви перфектно с питката- обожавам да си топя залчета в нея мммм. Необходими продукти:
- 3- 4 по- едри скилидки чесън
- 1 шепа орехи ( около 10 броя )
- мед на вкус
- сол

Начин на приготвяне:
Нарежете чесъна на ситно, смесете го с малко сол и го счукайте в хаванче до получаване на еднородна каша. Добавете начупените на дребно орехи и чукайте, докато ги стриете на много ситно. След това добавете мед на вкус- тук е необходимо медът да е по- течен, защото иначе няма да се получи. Това е и цялата рецепта- след като яденето е готово, го сервирайте в купичка заедно с питката и гледайте как всички си облизват пръстите. 


Както виждате, рецептата е супер бърза и лесна, а наистина е много вкусна- препоръчвам ви да я опитате тази Бъдни вечер, ако все още не сте. Що се отнася до мен, в следващите два дни мисля да си взема малко почивка от блога и интернет пространството, ще се завърна на Коледа с обявяването на победителя в коледната игра- затова, ако все още не сте се включили, сега е моментът да поправите тази грешка. 

Пожелавам ви незабравими, красиви и уютни Бъдни вечер и Коледа, прекарани в смях, обич и изненади от любимите ви хора!

Ида

No comments :