Monday, 8 December 2014

Зимен грим за 5 минути

Здравейте, момичета!

Предполагам повечето от вас сутрин не разполагат с особено много време, за да се приготвят- дали от сънливост, дали от размотаване ( в тази категория попадам аз ), дали от необходимост да нахранят децата, кучето и мъжа, преди да седнат да се гримират за работа/ университет, дали от най- обикновен зимен мързел... Каквато и да е причината, аз, като човек, който обича да постига максимален резултат с минимални усилия, наскоро въведох една сутрешна грим- рутина, която ми осигурява съвсем приличен вид ( не ми се ще да плаша преподавателите в университета все пак ), а в същото време отнема само 5 минути и за целия си грим използвам само 7 продукта.  А ето и самият процес на гримиране стъпка по стъпка:

- Първо нанасям коректор под очите и около носа- използвам любимия ми МАС Pro Longwear, който определено е най- добрият, който съм ползвала досега ( остана извън кадър по независещи от мен обстоятелства, но ревю за него можете да прочетете тук ), а върху цялото лице нанасям с пръсти от любимия ми СС крем на Mac Factorревю ), който за съжаление вече е на привършване ( и съм му намерила заместител, за когото ще стане дума скоро ), но е страхотен именно за такъв бърз грим, защото придава чудесен вид на лицето само с няколко движения.

- След това подчертавам скулите с красивия морав ( много ми е странна тази дума, но това е правилният термин ) руж на Catrice в цвят Rosewood Forest- отдавнашен мой любимец, за който съм говорила и преди- текстурата му е прекрасна, а цветът- идеален за студените месеци. На върха на скулите нанасям съвсем малко от любимия ми хайлайтър на МАС Soft and Gentle, като от него слагам  и във вътрешния ъгъл на очите с цел  да "отвори" погледа. 

- Минавам на очите, като нанасям малко от кремообразните сенки на Chanel Illusion d'Ombre в цвят Illusoire- прекрасно блестящо опушено лилаво с фина, кремообразна текстура. За нанасянето използвам четката, която върви с тях, и слагам малко само в основата на миглите, като очна линия, без да използвам база- подчертават очите и блестят красиво, но в същото време- ненатрапчиво. Завършвам с един слой спирала Lash Princess на Essence, която използвам непрекъснато в момента ( ревю ).

- Накрая с едно движение слагам малко червило на устните си- в момента предпочитам Vintage Pink на Rimmel, защото придава красив ( и подходящ за зимата ) цвят, като в същото време хидратира устните и спокойно мога да си спестя балсама.

И това е всичко, целият грим действително отнема не повече от 5 минути, а в същото време е много красив и ненатрапчив, подходящ за ежедневието. А вие имате ли си специална рутина за бързо гримиране и кои са любимите ви продукти, които използвате в такива моменти?

Ида

10 comments :

Zori said...

Спиралата а Essence е страхотна, даже съм учудена колко много ми хареса, имам я от няколко дни и не спирам да я използвам, наистина е добро попадение :)

Ida said...

Да, супер е, а и с тази цена е същинско попадение! :)

Pink Flower said...

Стана ми интересен крайния резултат. Пусни някой път снимка в инстаграм или страничката във фб

Ida said...

Ще се постарая още тези дни :)

Unknown said...

Сянката на Шанел е много красива. Обожавам кремообразни продукти

BeGlam Girl said...

Чудесни продукти.Ружът на Катрис е с уникален цвят. Спиралата и аз си я взех вече и я тествам усърдно ахах :))

Pandasmakeup said...

Тези ружове на катрис са просто.... нямам думи. Имам 4000 ружа ,но точно този ми остана фаворит

Ida said...

Даа, супер е, но и копието на Катрис не беше никак никак лошо, жалко, че го спряха. Иначе на мен ми харесва цвета, уникален е.

Ida said...

Харесва ли ти на теб спиралата, че май мненията за нея са в двата полюса? :)

Ida said...

Дааа, уникални са им ружовете, по нищо не отстъпват на 8 пъти по- скъпи :)