Wednesday, 31 December 2014

Равносметка- аз и блогът през 2014

Здравейте и в последния ден от 2014 година!

По традиция, 31- ви декември посвещавам на равносметка за изминалата година, какво съм постигнала, какво съм изживяла, кои хора са дошли или са си тръгнали от живота ми, как искам да продължа занапред... Реших да го направя и този път, при това в блога, защото обичам да чета такива по- лични постове, а и мисля, че така бихте могли да ме опознаете малко по- добре. Все пак, като блогър, нямаше как да се стърпя и реших да споделя и любимите си постове за изминалата година в кратък обзор. И така, на който му е интересно, нека да заповяда :)


Като цяло, 2014 беше за мен една от онези години, в които не се случва нещо супер запомнящо се, но когато погледнеш назад, сякаш всичко е различно. Изживях интересни неща, които ме научиха на повече за човешката природа, за отношенията ни с околните, за начина на живот на различните хора и за това как да реагираме в различни неочаквани ситуации. 

Успях да завърша първата година от магистратурата си след доста проекти, групови задачи и безсънни нощи, а сега се боря и с втората, с леко променлив успех хахха. Започнах да се ориентирам и професионално, да обмислям проекти, да се интересувам от света около себе си и да се занимавам с идеи за бъдеща реализация, нищо че засега са си само идеи. 

Един от най- чудесните моменти от годината беше, когато сестра ми ми дойде на гости в Римини за две седмици през февруари, разходихме се до Болоня и Сан Марино и изядохме мнооого сладолед. :)

С любимия ми partner in crime в Болоня
Сан Марино

След това настъпи и май най- интересното събитие за годината- намерих си лятна работа на остров Корфу и се преселих да живея там за 5 месеца :) Това преживяване ми даде много, най- вече защото се научих да се справям сама, да работя здраво и непрестанно, да не се предавам, но и да се радвам на възможностите, които са ми предоставени. А и, все пак, не е никак лошо да живееш на гръцки остров, независимо колко много работа имаш :) 


След края на лятото се върнах отново в Италия, за да довърша магистратурата си, и, честно казано, в момента не ми е особено забавно, но все пак в момента образованието ми е най- належащо, така че нямам никакво право да мрънкам- ще трябва да оставя лазурните плажове за някой бъдещ момент :)

За новата година имам много цели и планове, които все още се колебая дали да споледя с вас, защото съм доста суеверна, но може би и това ще стане :) 

А ето и любимите ми постове в блога за изминалата година, тези, които най- много харесвам и на които съм отделила най- много внимание и време, или пък тези, посветени на любими продукти. Отделих по един за всеки месец:
 
- Януари- The Bucket List
Този пост ми е любим, защото първо, е много личен, и второ, наистина показва кратко, ясно и нагледно много от нещата, които искам да постигна в живота си. 
- Февруари- Sister OOTD
Тази публикация може би наглед не е кой знае колко особена, но за мен е много специална, тъй като ми напомня за незабравими дни от живота ми, които прекарах със сестра ми. 
Този пост харесвам, защото носи много пролетен дух, а и е на една от любимите ми теми- продуктите за устни. 
 
Това е може би една от най- трудно написаните ми публикации изобщо от създаването на блога насам. Съдържа неща, които наистина съм преживяла и разбрала сама с течение на годините, и като цяло я намирам за една от най- полезните, които съм писала досега. 

- Май- Update: I moved to Corfu!
Това няма какво толкова да го коментирам. Вълнение от промените и лек страх от бъдещето, съчетани с красиви снимки. :)

- Юни- Shiseido Sun Protection Liquid Foundation SPF 30
Избрах тази публикация за любима, защото е за продукт, който много харесвам и с който асоциирам лятото, а и това беше първият high end фондьотен в живота ми ( да, на мен тези неща ми правят впечатление ). 

- Юли- Clarins Instant Light Lip Perfector
Още един страшно любим продукт, който използвах ежедневно цяло лято и който със сигурност ще купя отново. И да, все още не ми е писнало да ви проглушавам ушите с него. 

- Август- Нови придобивки: Corfu Edition
Този пост ми харесва, защото събира доста от любимите неща, които си купих това лято, а и ми навява спомени за живота ми на острова. 

- Септември- Current Favorites
Друг любим пост, който събира все продукти, напомнящи ми на прекрасното лято 2014. 

- Октомври- INSTAmonth: Септември+ Октомври 
Прекрасна публикация с любими снимки от любими места, няма какво повече да добавя. Супер любима. 

- Ноември- Shopping My Stash
Харесвам тази си публикация, защото ни напомня за нещо важно- че е излишно да трупаме прекалено количество козметика и е важно да използваме, а не само да купуваме нови и нови продуктите. Явно и на вас ви допадна, защото се превърна в най- коментираната за изминалата година. 

- Декември- The Christmas Tag
За финал избрах този таг, защото носи прекрасното коледно настроение, обсебило целия последен месец от годината, а и ми беше изключително приятно да го пиша.

Надявам се вашата 2014 да е била прекрасна, и ви пожелавам една още по- хубава 2015, изпълнена с любов, интересни преживявания, вълнуващи открития, забавни приключения, нови приятелства и много, много усмивки.

До скоро!

Ида

11 comments :

Meggie and her eternal makeup love said...

Страхотна публикация :) Дано 2015 бъде още по-хубава от 2014 :)))

Десислава Валентинова said...

Поздравления! Желая ти една още по-успешна 2015! :)

Деси
http://truedreamcatcher.blogspot.com/

*murfeishun* said...

Страхотен пост <33 Весело посрещане на новата 2015та година и нека тя да бъде по-добра :))

Julianne said...

Great blog♥

How about follow each other?
I follow your blog. Waiting for you♥
My Blog: http://juliemcqueen.blogspot.com

Angelina Angelova said...

Много мил пост :) личните постове са най-трудни за писане и все още не съм се осмелила да направя подобен, но ти даваш много добър пример. Честита Нова Година :)

Unknown said...

Страхотен пост :))
Честита нова година!

BeGlam Girl said...

Страхотен пост :))

Ida said...

Благодаря за милите думиии! Пожелавам на всички 2015 да е една прекрасна година! :)

:);):D said...

Какво учиш?😀

:);):D said...

Какво учиш?😀

Ida said...

Tourism Management :)