Friday, 5 September 2014

Новата ми любов- MAC Pro Longwear Concealer

Здравейте, красавици!

Тук е късна доба и след цели две смени в ресторанта все пак се наканих да седна да пиша, защото много държа да споделя с вас за новото ми откритие, което ми е толкова присърце, че го обявих за любимо само седмица, след като започнах да го използвам. По принцип си давам по- дълъг срок за изпробването на продукти, преди да пиша за тях, защото държа да ви дам възможно най- обективно мнение, но този ме грабна от първо ползване, така че реших да пристъпя бързо- бързо към суперлативите в блога. Ако ме четете от по- дълго време, със сигурност знаете за омразните ми сенки под очите и вечната битка с тях, а оттам- и за непрестанното ми търсене на съвършения коректор. Е, може би най- накрая го открих.Става въпрос за Pro Longwear на МАС. От доста време исках да изпробвам техен коректор и след внимателно обсъждане на продуктите им с консултантката и изпробване на половин дузина нюанса се оказа, че моят цвят е NC30. Първото, което прави впечатление в продукта, е чудесната му стъклена опаковка с помпичка. Досега всички коректори, които съм използвала, са били с апликатор, но май този вид опаковка ми харесва повече, защото е много по- хигиенична и лесна за употреба. Самият коректор е с много добра конситенция- течна, прилича на тази на фондьотен, като се разнася много лесно и равномерно. Невероятно пигментиран е, буквално половин капка е предостатъчна и за двете очи, което значи и че ще стигне за дълго време. Прикрива идеално тъмните кръгове, не изсушава и най- важното- седи абсолютно естествено, все едно просто имате перфектна кожа, а не сякаш сте си сложили четири килограма грим, за да придобиете този вид. Не се събира изобщо във фините линии под очите и не помръдва по цял ден, след 10 и повече часа изглежда като прясно нанесен. Честно казано, не мога да му намеря дори един недостатък, за мен наистина е перфектен и покрива всичките ми изисквания, може би единствено високата му цена ( аз го взех за 14 евро, но уцелих промоция, принципно е 18 ) и трудната му откриваемост ( единствено и само в магазини на МАС ) бих посочила като минус, но определено ще повторя, защото си струва всяка стотинка. 


Вие изпробвали ли сте го? Какво е мнението ви за коректорите и фондьотените на МАС ( да, замислям се и за Pro Longwear Foundation, признавам си без бой ) ?

8 comments :

Unknown said...

Аз също съм изпозвала този коректор и наистина обожавам този коректор :-) . ( http://mybeautywords.blogspot.com )

blacklaceredlipstick said...

Това ми е любимият коректор още откакто излезе. Не искам да те обезкуражавам, но Pro Longwear фон-дьо-тенът обаче не ми хареса изобщо. Взех си го още преди години като излезе и на третият месец се разслои, започна да оранжевее и не можеше да се носи повече. Може моят да е бил дефектен, но аз да си кажа :))

Unknown said...

Бих искала да ви попитам как и от къде закупувате този коректор?

Ida said...

Здравейте! Коректорът може да се закупи само от магазини на МАС, доколкото ми е известно, в София има два, и струва около 30 лв.

Unknown said...

Страхотно ревю, мисля това да е следващата ми покупка :) Но се колебая между този на МAC и на INGLOT. Кой от двата предпочиташ?

Ida said...

Зависи какво търсиш, и двата са хубави! Този на МАС според мен е една идея по- леко покривен, но е по- течен и по- подходящ, ако кожата ти е суха или нормална, освен това е по- траен- на мен ми издържа цял ден. Този на Инглот е маааалко по- покривен, но пък е с доста по- суха и кремообразна консистенция и не мисля, че ще е подходящ за суха кожа. И двата се нанасят лесно, но МАС печели, защото е по- течен и се работи по- спокойно с него. И двата ги ползвам само за сенки под очите и честно казано аз лично предпочитам МАС, защото е по- течен, но и на Инглот е много добър, зависи какво търсиш. За пъпки използвам кремообразен коректор в бурканче на Катрис, тези не са много подходящи, макар че се справят добре с червенини например. На Инглот е по- евтин, мисля, че е 20 и няколко лева, докато на МАС е 36.

after six said...

Много хубав пост! Аз наскоро се разочаровах много от два коректора и съм в търсене на нов, твоя пост много ми помогна! Лично този на Инглот в бурканчето е хубав за под очите, но на мен ми излизат пъпчици в околоочната зона от него. :( http://comeaftersix.blogspot.com/2015/04/blog-post.html

Ida said...

Благодаря! Пробвай и този, според мен точно за под очите е идеален, аз лично само за това го ползвам. Единственият му недостатък е високата цена, в България по последни данни е 38 лв, но пък аз го ползвам ежедневно от миналия август и имам още поне за месец- два, много е икономичен. Също така, чувала съм, че се чупи много лесно стъклената му опаковка, така че внимавай да не го изтървеш на пода, мен това ми е като мини фобия хахах