Saturday, 9 August 2014

The Body Shop Calmomile Sumptuous Cleansing Butter

Здравейте, красавици!

Днес продължавам да ви досаждам с находките ми в местния филиал на The Body Shop, но за този продукт се вдигна толкова много шум, когато се появи на пазара миналата година, че реших да му отделя малко място и в моя скромен блог. Става въпрос за почистващото грим масло с екстракт от лайка. 


Според описанието продуктът буквално разтопява всякакъв грим, включително и водоустойчив, подходящ е за всеки тип кожа и не съдържа никакви парабени и подобни вредни съставки. Както се вижда и от снимката, почти съм го преполовила, и мога да кажа, че изпълнява перфектно всичко, което обещава. Първо, опаковката му е страхотна, елегантна и лека кутия, която позволява да изхабите целия продукт без разни акробатики като рязане на тубички например. Има приятен, лек и ненатрапчив флорален аромат, а консистенцията му е много интересна- на пръв поглед е твърдо масло, но когато влезе в допир с кожата, се превръща в нещо като немазно олио ( ако може да съществува подобно нещо ). Използва се много лесно- нанасям го на цялото лице, разтърквам леко и отмивам с вода, и всякакви следи от грим са изчезнали, просто се усеща как буквално разтопява дори и най- упоритата водоустойчива спирала. Освен това, оставя кожата много мека и хидратирана. Единствения му недостатък е, че леко дразни очите, ако влезе в допир с тях, но пък действа толкова добре, че съм готова да преглътна това. Изключително много ми допада, повече дори от мицеларната вода на Bioderma, премахва грим по- лесно от нея, буквално го стапя с няколко движения, така че официално го обявявам за любимия ми дегримьор за момента. Цената му беше около 10 евро, но определено си заслужава парите и ще си го взема отново, освен това е много икономично, въпреки малката си опаковка, стига за доста дълго време. Ако имате достъп до марката, задължително го пробвайте, препоръчвам горещо!

До скоро!

6 comments :

*murfeishun* said...

За цялото лице ли го ползваш? Аз съм с течния вариант и съм доволна, но ми се иска и това да опитам :)

Краси said...

Не оставя лицето мазно така ли? Много интересен продукт и на мен дойде мерак да го пробвам :)

Unknown said...

Аз го бях заплюла при последното ми ходене до Гърция, но не го взех, защото четох на няколко места, че след него лицето било сякаш намазано с мас, толкова много омазнявало?!
При теб как е?

Ida said...

Да, за цялото лице и съм много доволна, нямам оплаквания. :)

Ida said...

Ами при мен изобщо не оставя лицето мазно, нямам проблем с това. :)

Ida said...

Не знам, това ми се струва супер преувеличено, при мен изобщо не оставя мазен филм по лицето, но може би е и до кожа. :) Но според мен го пробвай, за мен е много добър продукт!