Saturday, 17 May 2014

Update: I moved to Corfu!

Здравейте, красавици!

Най- сетне дойде момента да споделя какво се случва с мен и защо отсъствах толкова дълго от интернет- пространството. Истината е, че се преселих да живея на остров Корфу! Едва ли има човек, който не знае за любовта ми към това място ( дори и тук в блога съм му посветила цели две публикации ), и винаги съм се шегувала, че накрая ще се преселя тук, но никога не съм го мислела сериозно. Е, съдбата си знае работата, както казват хората, защото в крайна сметка наистина така стана, и то без да съм го планирала ни най- малко!
Истината е, че си търсех работа в Римини доста време, но не успях да намеря нищо, така че съвсем на шега пуснах обява в един сайт за работа на Корфу, и няколко дена по- късно вече си бях намерила. Принципно работата ми е за летния сезон, до средата на октомври, но не знам какво ще ми хрумне дотогава и може и да остана за по- дълго и да си доучвам магистратурата от тук- както се видя, човек никога не знае, затова не си правя планове още отсега. 
Ще работя в един от най- големите и известни ресторанти на острова, който се намира в къщата, където е живял любимия ми Джералд Даръл ( автора на уникалната "Моето семейство и други животни" ), в малкото селце Калами, на около 30 км на север от столицата Керкира. Вече започнах и работата е убийствено натоварваща, но ще се наложи да се справя :) 
Ето и една- две снимки, по- нататък очаквайте повече:


Нямам интернет засега, което е проблем, и пиша този пост от местния бар, надявам се скоро това да се реши и да мога да поствам редовно. Приятен уикенд и до скоро!

10 comments :

kali said...

Много е красиво! Толкова хубаво ми става като чета такива истории, съдбата наистина си знае работата. Успех на новото място и дано да можеш да постваш повече снимки на красоти! :))

Unknown said...

Новото място изглежда супер! Възхищавам се на смели хора като теб, които гонят мечтите си и не ги спират никакви граници :)

Ida said...

Благодаря! :) Ще се постарая!

Ida said...

Благодаря, мила! Просто гледам на живота като на приключение и разни такива неща се получават :Р

Gabriella S. said...

Ееее,страхотна изненада! Помня как въздишах по първата публикация за Корфу,беше написана с толкова чувства..:) Ще се радвам на още лайстайл публикации и снимки:)

Sunday Fairytale said...

Успех, Ида! Много ми е приятно да чета как ти се сбъдват мечтите :)

Ida said...

Ще има! :)

Ida said...

Благодаря! :) Все още и на мен самата ми е невероятно, толкова бързо се случи всичко. :)

Dobriela Grancharova said...

Миналото лято бях там на почивка и е просто прекрасно <3

Dobriela Grancharova said...

Миналото лято бях там на почивка и е просто прекрасно <3