Saturday, 15 March 2014

Един ден в Сан Марино

Здравейте, красавици!

Наскоро имах възможността да посетя и разгледам в рамките на един ден цяла нова държава :) Ако трябва да съм честна, постижението ми не е кой знае какво, защото въпросната държава е Сан Марино- третата най- малка в Европа с население от цели 30 000 души :) Най- известния факт за Сан Марино е може би това, че е най- старата република в света, основана още през 301 г. и запазена със същите граници и до днес. 
Всъщност, държавата е почти изцяло разположена върху красиви възвишения, а на най- високото от тях се намира и едноименната столица, от чиито стени се разкрива умопомрачителна гледка към Италия, Адриатическо море, а според някои хора, ако времето е особено ясно, можете да видите дори бреговете на Хърватска. Градът е невероятно живописен, в изцяло средновековен стил, с тесни улички, каменни постройки и закътани площади- имате чувството, че сте се върнали 6- 7 века назад, в епохата на рицарите. Интересното е, че Сан Марино е безмитна зона и заради това безброй туристи се стичат там на супер изгоден шопинг- наистина, всичко е значително по- евтино- от алкохола до бижутата със скъпоценни камъни.
Определено е страхотно място, ако сте в тази част на Италия, не го пропускайте, заслужава си заради страхотната атмосфера, гледките наоколо, шопинга и вкусната пица :) 

Старата крепост
Цяла държава от птичи поглед
Време е за обяд :)
Ciao, San Marino!
До скоро! :)

4 comments :

*murfeishun* said...

Пристрастена съм ти към тези постове :)) Добра си в описването на интересни места за посещение :) Била съм в тази малка държава, като теб за един ден, и също мога да потвърдя за хубавата гледка, както и различната атмосфера заради средновековния стил.

Nina Haveheart said...

Ооооооо, прекрасно!
Първата снимка е... <3.

Ida said...

Благодаря, надявам се да ходя на още много места, които да споделям в блога :)

Ida said...

Наживо е още по- хубаво :)