Sunday, 26 January 2014

Garnier Micellar Cleansing Water

Здравейте, красавици!

Както предполагам знаете от фейсбук страницата ми, наскоро завърших първия семестър от магистратурата ми, и сега съм относително по- свободна, занимавам се основно с учене на италиански, така че имам повече време и ще се постарая да наваксам с блога. За днес съм ви приготвила публикация, посветена на новата мицеларна вода на Garnier. 
От марката обещават премахване на грима без никакво търкане, почистване и успокояване на кожата на лицето. Според мен, тази вода е създадена и с идеята да бъде пряка конкуренция на вездесъщата Bioderma, което си личи още дори от страшно подобната опаковка- прозрачна с розова капачка и бели надписи, точно като на известния и конкурент.


Мицеларната вода е в опаковка от 400 мл, която обаче е някакси компактна и удобна за пренасяне, или поне на мен ми допада, и струва между 7 и 9 лв, в зависимост от магазина. Сами виждате, цената е повече от добра- за такова количество при Bioderma ще платите около 30 лв. Няма никакъв аромат, а консистенцията и е много лека и приятна.
По отношение на действието- наистина премахва добре грима, но не е вярно, че нямате нужда от търкане- напротив. Остранява съвсем безпроблемно грим от лицето, червило и сенки за очи, но се затруднява при спиралата и се налага все пак да поразтъркате, за да падне, и то доста, докато успеете да отстраните всичко. Ако пък се налага да махам водоустойчива спирала, положението става съвсем трудно. При все това, въобще не дразни очите, и наистина прави кожата много свежа, успокоена и мека, без да оставя какъвто и да било филм върху нея- понякога дори я използвам като тоник и действието и много ми допада. Ако трябва да я сравнявам с Bioderma, втората печели, защото с нея по- лесно се маха спирала, макар че тя също има малки проблеми с водоустойчивите продукти. Като цяло обаче според мен мицеларната вода на Garnier е отлична за премахване на грима от лицето и устните, но е по- добре, ако държите да няма търкане ( а както всички знаем, търкането в зоната на очите предизвиква появата на бръчки ), да заложите на някакъв по- силен продукт ( мога да препоръчам любимия ми двуфазен дегримьор на L'oreal за по- силен грим ). Като цяло обаче за цената си е чудесно попадение и я препоръчвам. 
Вие изпробвахте ли я вече? Кой е любимият ви дегримьор?

9 comments :

Borislava B. said...

Благодаря за публикацията! Замислях се дали да си взема мицеларната вода, но сега със сигурност искам да я пробвам. :)

MaquiLab said...

Мислих, мислих, и накрая взех някаква измислена мицеларна вода на Жая като най-евтина. Сбърках жестока, май... И май ще взема в крайна сметка тази и Микса :) Мерси за ревюто!

Teti H. said...

Много искам да пробвам тази мицеларна вода, но все не я намирам. Тази на Биодерма така и не ме впечатли за безумната си цена и тук купувам тази на Mixa, но искам да пробвам нещо ново.

Anonymous said...

Ида, чудесно ревю!
Ели, защо не си доволна от Жая?

Ida said...

Ели, досега не съм чувала за тази марка Жая.. :) Ще чакам отзиви за Микса, още нищо тяхно не съм пробвала.

Ida said...

В коя държава си? При мен в Италия още я няма.

Ida said...

Дано ти хареса и на теб! Заслужава си, а и цената и е супер :)

me said...

Аз лично от мицеларната на микса въобще не съм доволна ..с големи мъки ми почиства грима ...особенно спиралата и молива ,но пък използвам техен крем за лице за комбинирана кожа и съм много доволна ..
Елена

Unknown said...

Чудесно, благодаря много. Ще се пробва при тази атрактивна цена :)) да не говорим и за количеството