Friday, 27 December 2013

Rimmel- Stay Matte Foundation

Здравейте, дами!

Преди няколко седмици ми свърши любимият ми СС крем на Max Factor ( за който можете да прочетете тук ) и бях в голямо чудене на какъв нов продукт за лице да се спра. Така попаднах на последният фондьотен на Rimmel- Stay Matte, който обещава лека текстура, плътно покритие и дълготраен матов завършек. Впечатлена от описанието, не се двоумих дълго и си го взех, а и цената беше доста изгодна ( в момента по магазините в България можете да го намерите за около 9 лв ). Използвам го от около две седмици и мисля, че вече мога да дам мнение за него.Фондьотенът е в стандартна опаковка- тубичка от 30 мл в бяло и лилаво, доста удобен е за употреба и за пренасяне напред- назад. Предлага се в  6 нюанса, които, честно казано, ми се видяха доста тъмни и оранжевеещи, така че след доста чудене успях да се спра на моят- 201 Classic Beige, който, честно казано, ми идва една идея по- тъмен, но не е нищо непоправимо с малко повече блендване.
Както вече споменах, от марката обещават много- извънредно лека текстура, плътно покритие, дълготрайност и перфектно матирана кожа. И се справят нелошо с тези си обещания. :) Консистенцията е доста плътна на пръв поглед, но фондьотенът се нанася лесно, размазва се добре и оставя достатъчно време за корекции, преди да засъхне. Покритието е добро, като ми прави впечатление, че би могъл да се напластява- тоест, ако имате нужда от по- добро прикриване на несъвършенства, просто наняте малко повече. Аз лично използвам умерено количество, защото нямам кой знае какви проблеми с кожата си, и изравнява тена отлично, без да седи натрапчиво. Ако нанасяте по- голямо количество обаче, мисля, че ще си личи, че сте с фондьотен, и то не защото придава някакъв брашнян или натруфен вид на лицето- нищо подобно, а просто заради по- специфичната му консистенция и матовия ефект, който придава. Да, наистина матира кожата, като въпреки това не прекалява, тоест тя изглежда сравнително естествено матова, а не сякаш сте нанесли 10 слоя пудра отгоре. Освен това този ефект се запазва наистина дълго- при мен поне, около 8 часа, чак след това лъсвам леко по носа. Не нанасям никаква пудра и други продукти отгоре и съм доста доволна от трайността му, определено имах нужда от нещо подобно. Също така, наистина не се усеща много върху лицето, тоест не създава онова неприятно чувство, че сте се намазали с фондьотен, което се появява понякога при по- покривните продукти. Лично аз го усещам съвсем леко през първите 1- 2 минути, а после буквално забравям, че е върху лицето ми.


Като цяло съм доста доволна, за недостатък бих могла да посоча лошият, според мен, подбор на нюанси, и това, че ако нанесете по- голямо количество, леко се забелязва върху кожата. Иначе наистина ми допада и го препоръчвам, за цената си е чудесен и наистина си върши работата, ако сте с мазна или смесена кожа ( не мисля, че е особено подходящ за суха ).
А вие изпробвахте ли го вече и какво е мнението ви за него? 
 


4 comments :

Funny Bunny said...

Весела Коледа, Иде! Тъкмо вчера му се чудех и не го взех, защото нищо не бях прочела :) Определено ще го пробвам, заради влагата в Люксембург кожата ми се омазнява много повече и непрекъснато търся матиращи продукти, дори сега през зимата :/

Ida said...

Весела Коледа! И аз съм така в Римини, но при мен поне, определено държи. Дано и на теб ти допадне! Поздрави!
ПС- не ми се мисли сега като лъщя, лятото какво ще е... :Р Но тогава ще му мислим.

Unknown said...

Вчера си го купих и днес прочетох статията ти, надявам се и при мен ефекта да е същия :)))

Ida said...

Дано ти хареса и на теб! :)