Tuesday, 31 December 2013

Highlights of 2013

Здравейте!

По принцип последния ден на всяка година посвещавам на равносметка на изминалите дванайсет месеца, какво съм постигнала до момента, какво  все още не съм успяла, от какво съм доволна и какви са целите ми за в бъдеще. Реших този път част от тази равносметка да споделя и с вас в блога, не само, защото харесвам подобни по- лични постове, но и, признавам си, със съвсем егоистични подбуди- за да мога да се връщам към нея и да си припомням нещата черно на бяло, както са били за мен в конкректия момент, а именно- края на 2013 година.

 
Изминалата година беше изпълнена с много, много работа и стрес за мен, но също и с много промени и динамика, като цяло въобще не се спирах на едно място, и този начин на живот май ще продължи и занапред, но нямам нищо против, защото ми допада да живея така.

В началото на годината работех непрестанно, в следствие на което получих повишение в работата, което ме направи много горда от себе си, защото това беше и първото повишение в живота ми. 

През пролетта открих сезона на пътешествията, някои от тях- служебни, а други- лични. През май бях на десетдневна командировка, по време на която успях да обиколя Чехия, Словения, Словакия, Полша и малко от Унгария, и наистина никога няма да забравя тези моменти и прекрасните места, които посетих, сред които най- забележителни според мен са Прага, Краков, солната мина Виеличка и Будапеща. По- късно през същия месец пък ходих на гости на сестра ми в Германия, като посетихме Берлин, Котбус и Постдам- наистина прекрасни места, на които с удоволствие ще се върна, особено в Постдам ( двореца Сансуси и парка към него са невероятни, горещо ви препоръчвам да ги посетите, ако имате път натам ). Също, така и не успях да видя с очите си легендарния нощен живот на Берлин, така че просто се налага да се върна. :)

В Краков
Краков
Малка част от Будапеща. После ми падна батерията...
Котбус
Двореца Сансуси, Постдам
Двореца Сансуси, Постдам
Двореца Сансуси, Постдам
Берлин, Чекпойнт Чарли
Юни ще запомня завинаги с невероятната, незабравима почивка на най- любимото ми място на света- остров Корфу, с три мои близки приятелки, където изкарахме уникално, наистина почивката- мечта, и в момента и четирите нямаме търпение да се върнем на приказния гръцки остров. Не знам кога ще стане това, но, надявам се- възможно най- скоро.

Пълно щастие :)
Юли и август посветих отново на работа, така че изкарах едно доста динамично ( и не особено лятно ) лято. Целият месец август бях на командировка в Париж, където посрещнах и 25- тия ми рожден ден. Отново, никога няма да забравя тези моменти, защото имах много време да се порадвам на прекрасната френска столица и да посветя на себе си.

Музея Роден, Париж
През септември настъпи и най- голямата промяна за мен през годината- напуснах работата си ( която ми липсва и до ден- днешен, но в крайна сметка, човек трябва да върви все нагоре и да гледа само напред  ) и се преселих да живея в слънчева Италия, в красивия морски град Римини, където да продължа образованието си. Не съжалявам за това си решение, много ми е трудно, но пък се наслаждавам на това да си независим и да общуваш с хора от всякакви култури и краища на света. В момента съм в сесия и се стремя да уча за убийствено трудните си изпити, но усилията си заслужават, защото усещам, че израствам не само в знанията си, но и като човек. Надявам се и занапред да е така.

Плажът в Римини
Не мога да пропусна и няколко неща, които направих за самата себе си през 2013 и благодарение на които в момента изглеждам значително по- различно, отколкото преди дванайсет месеца. Първо, в началото на годината взех решение да живея здравословно и успях да отслабна с 10 кг- нещо, за което подробно писах и в блога ( и което, доста неочаквано за мен, се превърна в най- четената ми публикация за изминалата година ). Освен това, успях да сбъдна цели две свои мечти ( малко е повърхностно да използваш думата "мечти" по адрес на неща, свързани с външния вид, но все пак )- най- накрая се сдобих с така желаната от мен червена коса и си направих първата си татуировка

Що се отнася за целите, които си поставям за 2014- те са много и от всякакъв характер, но за момента мисля да ги запазя за себе си. 

Надявам се 2013 да е била една изключително успешна и позитивна за вас година, изпълнена с прекрасни събития в личен и професионален план ( ще се радвам много и ако решите да споделите част от тях  с мен в коментарите ). Пожелавам ви 2014 да бъде още по- прекрасна и се надявам искрено всичко, което си пожелаете довечера в дванайсетия час, да се сбъдне!

До скоро и... ще се видим догодина! :)
No comments :