Saturday, 30 November 2013

Guerlain Meteorites Perles- Teint Dore

Здравейте!
Както вече ви споделих, тук е много студено и мрачно, почти непрестанно вали, а също така имам лекции по цял ден, поради което ми е много трудно да правя снимки за блога и хич ме няма напоследък... Иначе вече съм в коледно настроение и нямам търпение да се прибера за празниците в България, за да се видя най- после с приятелите и семейството ми. 
Днес най- накрая реших да пиша за един продукт, който сестра ми ми подари за рождения ден тази година ( да, имам най- невероятната сестра на света, която редовно ме изненадва с такива разкошни подаръци )- Метеоритите на Guerlain. Съмнявам се да не сте чували за тях, защото са един от най- култовите козметични продукти на пазара и безброй хора ги обожават. Аз също исках да ги пробвам, но определено не бях склонна да платя цената им, така че ако не ги бях получила като подарък, сигурно нямаше да си ги взема още доста време.


Опаковката им е невероятно красива- луксозна метална кутия с винтидж дизайн, която определено е бижу за всяка тоалетка. Освен, че е красива, е и много стабилна и предпазва продукта вътре, което е допълнително предимство. Когато отворите кутията, от вътре се разнася абсолютно божествен аромат на виолетки, който се усеща през цялото време, докато нанасяте продукта, и прави използването му истинско удоволствие ( поне за мен, защото това е един от любимите ми аромати ). 
Що се отнася до самия продукт, той се състои от много на брой разноцветни перлички, които служат за различни неща- озаряване на тена, прикриване на червенината, матиране, бронзиране и т.н., в зависимост от нюанса, който сте си купили. Моите са 03 Teint Dore и съдържат  перли във виолетово, ментовозелено, прасковено, бежово и кафяво, като някои от тях са матови, а други имат блясък. Нанасям ги с плоска четка, като въпреки че в кутията имат най- различни цветове, върху лицето се превръщат в  изключително фина почти прозрачна пудра с лек озаряващ ефект.


По отношение на ефекта, който придават перлите, при мен е забележим- наистина матират, прикриват порите, а същевременно карат лицето да сияе, трудно е за описание, но все едно сте коригирали кожата си с фотошоп. Ефектът е относително дълготраен, около 6- 7 часа, предполагам, че при суха кожа ще трае и по- дълго, а освен това е незабележим, тоест, чисто и просто изглеждате, все едно имате страхотна кожа, а не все едно сте нанасяли някакъв продукт, за да я накарате за изглежда така. Много са подходящи и за снимки, защото тогава кожата наистина изглежда перфектна. Определено ги харесвам, ползвам ги почти всеки ден и задължително ако излизам вечер, защото седят страхотно и на осветлението в нощните заведения. 


Накратко, перлите определено ми харесват и ги препоръчвам, но не мисля, че са някакъв абсолютно незаменим козметичен продукт, без който не можете, по- скоро са нещо допълнително, което да направи грима ви още по- красив. Ако можете да си ги позволите, са прекрасен продукт, но цената им от почти 100 лв ме спира да ги препоръчам свободно. Все пак, отново ако имате финансовата възможност, мисля, че са чудесни, а и биха били страхотен коледен подарък с оглед на идващите празници. 
Ако ги имате, ще се радвам да споделите мнението си за тях. 
До скоро, очаквайте голямо количество коледни постове от мен в следващите дни! :) 2 comments :

Лита said...

Защо избра номер 03 от Метеоритите (въпреки че са подарък вероятно не са купени насляпо ;))? С коя четка ги нанасяш и кога точно, като последователност? Благодаря за отговорите и весело посрещане на Новата Година! :)

Ida said...

Здравей и честита нова година! Номер 03 е избрала сестра ми, така че няма някаква конкретна причина да се спре на тях. За нанасянето използвам плоска четка на Сефора, ще се постарая да направя снимки и да ги кача във фейсбук страницата ми, за да покажа. Като последователност- нанасям ги върху Т- зоната и малко от вътрешната част на бузите, към носа, най- накрая, след фондьотена и ружа. :) Пожелавам ти много щастие през новата година!