Saturday, 31 August 2013

August Favorites

Здравейте!
Днес се прибрах благополучно в България и ще остана за около седмица тук. И тъй като е последния ден от месеца, време е за любимите ми продукти. :) 

The Body Shop- Banana Shampoo, Satsuma Body Butter


Този месец изпробвах два продукта на The Body Shop, като и от двата съм много доволна и бих искала да изпробвам още неща на марката. Шампоанът с банан почиства страхотно, прави много приятна, гъста пяна, не изсушава прекалено и прави косата много лъскава, а освен това ухае божествено. Единствената ми забележка е, че трябва голямо количесво от него за хубаво измиване и поради това свършва доста бързо, но определено бих си го купила пак. Що се отнася до маслото за тяло със сатсума, то към него съм напълно пристрастена. Първо, мирише уникално, попива супер бързо и лесно в кожата, хидратира страхотно и освен това и придава един много красив блясък, все едно имате изключително гладка и стегната кожа. Много съм впечатлена и задължително ще го купя пак. Принципно у нас все още няма магазини на The Body Shop, но отскоро имаме тяхно представителство и продуктите им се предлагат в интернет ето тук- mybodystore.bg , и, съдейки по отзивите на други блогърки, обслужването е перфектно. 

Clinique- Liquid Facial Soap Mild


От около месец използвам този почистващ гел за лице и съм много доволна. Консистенцията му е перфектна, средно гъста, необходим е малко продукт за цялото лице, но се разпенва и почиства идеално. Първите няколко пъти, когато го използвах, малко ми опъваше кожата, но впоследствие явно се приспособих и в момента ми действа отлично. Това, което ми направи впечатление и заради което го харесвам най- много обаче, е че като че ли откакто го ползвам, черните точки по носа ми намаляха и тенът ми се избистри. Доволна съм и бих го купила отново, цената му е около 40 лв, но според мен си заслужава парите. 

Eyes


Този месец много- много не ми се занимаваше с гримове, затова си правих един много лесен грим на очите- телесни сенки върху целия клепач, черен молив и спирала, и готово. Открието на месеца за мен е това, че любимият ми хайлайтър на МАС Soft and Gentle седи разкошно, нанесен вместо сенки на очите, и го използвах по този начин абсолютно всеки ден през август. Ако го имате, пробвайте това, мисля, че ще ви хареса. Комбинирах с един страхотен молив на Р2, подарък от сестра ми, който е наситено черен, мек, лесен за употреба и не се размазва. Ако имате път към Германия, препоръчвам ви да си го вземете, защото е перфектен за цената си от 2-3 евро. Любимата ми спирала този месец пък беше The Hyper Curl Volum' Express на Maybelline във водоустойчива версия, която ми е подарък от Поли от Тайланд. Спиралата прави страхотен обем и извивка на миглите, освен това не се размазва в жегите, защото е водоустойчива. За съжаление обаче не се предлага в България, всъщност я има само на азиатския пазар и много се радвам, че имах възможността да я изпробвам.

Favorite handbag


Цял месец носих само тази чанта, която купих миналата година от Six за около 25 лв. Страхотна е, супер удобна, не е нито много голяма, нито много малка, и е в чудесен коралов цвят, супер подходяща за лятото. Ще се постарая скоро да я покажа в Outfit of the Day. :)

Favorite book


Наскоро прочетох една книга, която страшно много ми хареса- "Любов" на Елиф Шафак. Историята е много красива, разказва се за любовта, човешките отношения, близостта между хората. Написана е по невероятно изящен и стоплящ сърцето начин, дава ценни уроци за живота и любовта и като цяло мисля, че всеки трябва да я прочете. Една от най- хубавите книги, които съм чела в живота си. 

Favorite song


Любимата ми песен този месец определено е "Let Her Go" на Passenger. Чух я случайно в началото на август и оттогава я слушам поне по 10 пъти на ден, влюбена съм в нея от първия акорд. Малко е тъжна, но текстът и е един от най- смислените, претворявани някога в музикална форма. Обожавам я. :) 

Ще се радвам да споделите и вие кои са любимите ви неща за месец август. До скоро! :) 

7 comments :

T. said...

Чантата е прекрасна! А тази книга ми я бяха подарили, но така и не я започнах, ще трябва да се замисля..
Песничката е много приятна, в мой стил..

Anonymous said...

За "Любов" - книгата дава много поле за размисъл и противоречиви усещания. За мен историята на Шамс и Руми е въплъщение на егоизма и егоцентризма. Съвременната история пък изобщо не ме трогна. Много съм мислила върху тази книга, а може би и моментът, в който я прочетох, оказа влияние върху не до там позитивния начин, по който я приех.

Unknown said...

Вече година се каня на "Любов" на Елиф Шафак. Май й дойде времето.

Ida said...

Наистина моментите, в които четем дадени книги, са много важни за възприемането на самите книги. Имало е случаи, в които чета една книга и не ми харесва, после я препрочитам в съвсем различен момент от живота ми и много ми харесва, или обратното. :)

Fashion & Beauty by Joanna P. said...

Чантата е супер сладка :))
http://makeupbyjoanna909.blogspot.com/

Beautymess и разни разнообразни said...

Да прочета книгата ме "запали" :)

Unknown said...

Ах, чантата е супер. Спиралата изглежда доста интересно, жалко че я няма при нас :(
Girl's temptations