Sunday, 2 June 2013

My favorite thermal water ( BG only )

Здравейте!

Най- накрая имам повече време за блога и смятам да си наваксам с публикациите. Днешната, посветена на термалната вода, обмислям и отлагам от ужасно дълго време, но мисля вече моментът за нея е настъпил, защото лятото е именно сезонът, през който я използвам най- много и с чиста съвест мога да заявя, че не мога без нея.
Изпробвала съм повечето термални води на пазара- La Roche Posay, Uriage, Vichy, но мога да кажа, че най- доволна съм от тази на Avene, първо, защото ефектът и върху кожата ми е най- силно забележим, и второ, защото самата опаковка е страшно удобна и помпичката разпределя продукта много добре. 


По принцип френската дерматологична марка Avene е най- известна именно с термалната си вода, която е популярна и обичана от жените навсякъде по света, включително и от доста холивудски звезди, и определено има защо. Водата извира от минерален извор във Франция, открит още през 1874 г. и веднага добил популярност с лечебните си свойства, които се дължат най- вече на високото съдържание на минерали в нея. Подходяща е както за лечение на кожни заболявания и алергии, така и ако просто имате нужда от освежаване, успокояване и хидратация. С една дума, това е едно от най- универсалните разкрасителни и успокояващи кожата средства, които можете да намерите на пазара, и е подходящо за всякаква възраст и тип кожа.


Термалната вода се предлага в семпла бяла опаковка с помпичка, като съществува в три различни размера- 50, 150 и 300 мл. Аз обикновено си взимам от най- малкия вариант, тъй като е много удобен за носене в дамска чанта или по време на пътуване. Използвам водата много често и в най- разрични ситуации:
- Винаги след като съм си правила почистваща маска на лицето, пръскам с термална вода, защото хидратира и премахва всякакво усещане за опънатост.
- Много често я използвам и вместо тоник, особено ако кожата ми изглежда посърнала или съм под голям стрес- в този случай помага за съживяване на тена.
- През лятото не се разделям с нея, защото освежава страхотно, в най- големите жеги просто леко пръскам по лицето и тялото си и се чувствам безкрайно по- добре.
- Ако случайно ( това ми се случва много рядко ) ми се появи някакво зачервяване или раздразнение след бръснене на краката например, отново пръскам от водата и за отрицателно време кожата е успокоена и дискомфортът е изчезнал.
- С нея също така успешно може да се фиксира грим. След като приключа с гримирането, от растояние впръсквам съвсем лека струя и изчаквам да засъхне. Гримът действително държи по- дълго.
- Ако очите ми са раздразнени или уморени от прекомерна употреба на компютър или четене с часове, пръскам от водата върху два кръгли памучни тампона и ги поставям върху клепачите си за 10 минути. След това се чувствам много по- добре.
- Ако случайно съм прекалила със слънчевите бани и кожата ми не е в много добро състояние, опъната и суха, пръскам я с термалната вода, и раздразнението почти веднага осезаемо намалява.


При всички тези случай, използвам водата по един и същи начин- държа флакона на около 15 см от кожата си, впръсквам, изчаквам около минута и след това попивам с книжна салфетка или чиста хавлиена кърпа. Не я оставям да изсъхне върху лицето ( освен когато я нанасям с цел фиксиране на грима ), защото по този начин с изпаряващата се термална вода се отделя и влагата от повърхностния слой кожа и тя става по- суха, вместо да се овлажни. Изключително доволна съм от нея, и нямам никакво намерение някога изобщо да оставам без поне една опаковка. Цената и също не е много висока, в зависимост от размера, най- малката струва около 7 лв, а най- голямата- около 16- 17 лв, но стига за ужасно дълго време, тъй като използвате съвсем малко количество продукт. Горещо ви препоръчвам да я включите в ежедневните грижи за кожата си, дори  и да нямате каквито и да било дерматологични проблеми- със сигурност ще и намерите приложение и ще видите разликата след употребата и доста скоро.
Ще се радвам да споделите, ако и вие сте сред феновете на термалната вода, за какво и колко често я използвате, и коя е любимата ви? До скоро! :)

* Малката опаковка е купувана с лични мои средтва, а голямата ми бе предоставена за проба от марката.

9 comments :

Anonymous said...

Досега съм ползвала само тази на Ивостин и бях доволна, но бих пробвала и тази. Малката опаковка за колко време ти стига?

Anonymous said...

От няколко години не оставам без термална вода. Имам от най-малката опаковка за пътувания и най-голямата за вкъщи, защото така ми е по-икономично. Само че аз ползвам Uriage, защото има много голямо съдържание на цинк, а кожата ми много го харесва. Освен за това, което си изредила, аз си пръскам лицето точно преди да нанеса дневния крем, т.е. не я попивам, а разнасям крема отгоре.

Ida said...

Аз също съм ползвала тази на Ивостин, но помпичката ми се счупи и тлябваше да я изхвърля наполовина пълна, иначе беше доста добра. Малката опаковка на Авен ми стига за около месец- месец и половина редовна употреба. :)

Ida said...

Благодаря за идеята, ще я изпробвам! На Uriage май не съм пробвала нищо досега, може следващия път да си купя тяхната термална вода, за да видя как е. :)

Anonymous said...

какви други грижи полагаш за кожата ти?

Ida said...

Нищо по- особено, почистване, тоник и хидратация, от време на време- маски. Скоро замислям отделен пост по въпроса. :)

Anonymous said...

ще чакам с нетърпение :)

Maia Georgieva said...

И аз много харесвам водата на Авен!!!
http://thingamyjic.blogspot.com/

Unknown said...

Аз също я ползвам и наистина е много добра :)