Thursday, 15 November 2012

My first Inglot palette

Здравейте!
Знам, че този пост е доста закъснял, защото вече май мина повече от година, откакто Inglot се предлагат на българския пазар и определено вече успяха да се докажат, тъй като имат магазини в доста от големите градове в България и се радват на завидна популярност, но все пак реших и аз да споделя впечатленията си от може би най- известния им продукт- сенките за очи. 
Те се предлагат индивидуално в т. нар. freedom system, като идеята е сами да си изберете цветове от огромния им асортимент ( мисля, че бяха над 150- 200 нюанса ) и да ги комбинирате както вие сами си решите. Сенките се купуват поединично и се редят в палитри с различни размери- от 2 до 40 цвята. Самите палитри са страхотни, изключително здрави и удобни за пренасяне, просто нямат чупене. Затварят се с магнитен механизъм, който е много силен, така че спокойно можете да си разнасяте палитрата, без да се притеснявате, че ще ви се отвори в чантата примерно. Не са особено леки, но иначе пък не биха били толкова здрави. Сенките се продават поединично, а палитрите се купуват отделно, тоест трябва първо да си вземете празна палитра и вътре да наредите избраните от вас сенки. Цените са различни- например палитра за 5 цвята струва 13 лв, а за 10- 20 лв, като можете да избирате дали искате такава за кръгли или за квадратни сенки- аз лично предпочитам вторите. 
Палитрата, която аз избрах, е за 5 цвята, защото исках да е достатъчно компактна, за да може да се пътува лесно с нея, и едновременно с това да има достатъчно нюанси, които да мога да съчетавам. 


Исках палитрата да е от по- топли и неутрални цветове, които и да могат да се съчетават един с друг. Сенките на Inglot се предлагат в няколко различни завършека- Matte, Pearl, Shine и Double Shine. В моята палитра си избрах три перлени и две матови, и мисля се съчетаха доста добре. На снимките излизат супер измити, реално са много по- наситени, но светлината навън напоследък е просто ужасна, така че мога само да ви се извиня за не особено добрите снимки.


Цветовете в моята палитра са перлен бежово- телесен ( pearl 397 ), страхотен матов корал ( matte 361 ), матово сиво- кафяво ( matte 363 ),  маслиновозелено ( pearl 419 ) и студено кафяво ( pearl 402 ). 397 ми е любимият цвят за вътрешния ъгъл на окото, много го отваря и седи страхотно. Много обичам да нанасям 361 на тънък слой бленднат в сгъвката на клепача, придава уникална топлина на погледа, а също и за руж- не помръдва цял ден. 363 пък използвам за подчертаване на външния ъгъл на клепача, просто е перфектен за там, или леко нанесен като очна линия само със спирала. Другите два цвята са ми любими за есента, страшно ми харесва комбинацията от кафявия 402 на горния клепач и зеления 419- на долния например. Ето и малко по- реални снимки:


Както ( горе- долу ) можете да се уверите от снимките, сенките действително си заслужават славата- страхотно пигментирани са, нанасят се като масло, дори и матовите, въобще не се разпрашват, по- малко дори от тези на Urban Decay, цветовете са наситени, преливат се лесно и са много трайни. Цената на един цвят е само 8,50 лв, което пък ги прави най- добрите сенки като съотношение качество- цена, които съм виждала досега. Много, много съм доволна от тях и със сигурност ще си направя още няколко палитри- мисля следващата да е с по- студени цветове, както и една с ярки. ( Ще ви ги покажа, като са готови, естествено. ) Определено ги препоръчвам, мисля, че няма да останете разочаровани, ако ги пробвате.

В момента съм на поредното кратко пътуване за тази година, за което ако има нещо интересно, сигурно ще ви разкажа скоро. Дотогава- весел уикенд! :)
5 comments :

MaquiLab said...

Чудесен подбор на нюанси, чак завиждам ;) Да ти е честита!

Resident Konté said...

Честито! И аз имам една четворка с летни цветови и съм съгласна с теб, че са много добри.

Unknown said...

Много хубаво съчетание си направила, да си ги ползваш със здраве!

Anonymous said...

Молим, искаме визия с тях :)

Vorpax said...

Ида, прекрасни цветове си подбрала - завиждам (не)благородно :D