Tuesday, 7 August 2012

Maybelline- Dream Fresh BB Cream

Здравейте!
За днес съм ви подготвила едно дълго отлагано ревю, което обаче мисля е много на място в момента. Става въпрос за Dream Fresh BB Cream на Maybelline, който се появи на българския пазар преди около месец и половина- два. Досега не бях използвала бб крем, затова и нямам база за сравнение, но ще се постарая да съм максимално обективна.
ББ кремовете ( BB означава beauty balm ) за първи път се появяват в Корея, като от няколко години навлязоха и в Европа и САЩ и предизвикаха истински бум на пазара, в момента почти всяка марка предлага или разработва нещо подобно и избора е наистина голям. Чувала съм, че все пак най- добри са оригиналните корейски бб кремове, но още не съм ги пробвала, обаче планирам да стигна и до тях  бъдеще .Попурярността на този тип продукти според мен се дължи на факта, че съчетават няколко действия в едно- овлажняват и "подобряват" кожата, имат покритие като на лек фондьотен, предпазват от стареене, и имат висок слънцезащитен фактор. Звучи страхотно, нали? Ето защо, повлияна от положителните отзиви, аз също много исках да опитам бб крем и в крайна сметка се спрях на този на Maybelline.


Опаковката му е много симпатична и отличаваща се, в бежово, бяло и розово, съдържа 30 мл и се предлага в три нюанса на цена от около 13 лв. Аз взех най- светлия- оригинално наречен Light. Тубичката е много сладка и компактна, харесва ми, че е по- лесна за пренасяне от стъклените флакони фондьотен например. Има и слънцезащитен фактор 30, което е чудесно и съвсем достатъчно в градски условия.
Текстурата му е много приятна, не е прекалено течна, нито суха, разнася се много лесно и се слива с кожата. Няма никакъв аромат, или поне аз не усещам такъв. Попива бързо в кожата, но ви оставя достатъчно време да го разнесете, преди да е изсъхнал, което е голям плюс. Много ми харесва това, че оставя страхотно приятно свежо, охлаждащо усещане върху кожата след нанасяне, и като че ли наиситина я овлажнява малко. На опаковката пише, че може да се ползва и без хидратант отдолу, но не съм пробвала и нямам мнение по този въпрос. Можете да видите и как седи нанесен върху лицето ми ето тук .
Покривността му не е особено голяма, по- скоро е доста лек, но аз в момента нямам особени проблеми с кожата си ( може би и той допринася малко за това, но не мога да преценя със сигурност ) и ми е напълно достатъчен. Все пак, ако имате пъпки или петна, или нещо друго, което искате да прикриете, този продукт няма да е много подходящ за вас, защото наистина е много лек.
Придава страхотен свеж вид, и седи напълно естествено- като втора кожа. Кожата изглежда сияйна и здрава, което много ми харесва. На опаковката пише " Instant fresh- faced glow " и наистина придава такъв ефект. Трябва обаче да отбележа, че въобще не матира, така че използването на пудра отгоре е задължително, защото иначе към средата на деня ситуацията в Т- зоната ми излиза от контрол и лъсвам ужасно. В този ред на мисли, според мен е подходящ за всички типове кожа, но ако сте с по- мазна, не пропускайте пудрата. Аз съм със смесена и ми е напълно достатъчно да фиксирам веднъж сутрин преди да излезна и още един път следобед.
Единственото нещо, което не ми допада особено в този продукт е, че ви е необходимо по- голямо количество, отколкото ако нанасяте фондьотен, така че ще свършва доста бързо, така че е хубаво, че не е много скъп. :)


В заключение бих казала, че определено го препоръчвам, особено сега за лятото, заради леката му текстура, свежестта, която придава на лицето, и слънцезащитния фактор. Бих го купувала отново и отново, но предполагам, че щом свърши, ще пробвам някой друг бб крем, защото съм любопитна да опитвам все нови и нови неща. Иначе е чудесно попадение за цената си от 13 лв, много съм доволна, че се спрях на него. 

Надявам се с ревюто си да съм била полезна. Ще се радвам, ако споделите и вашия опит с бб кремовете и особено някои нови идеи кой да е следващия, който да си купя. Хубава вечер и до скоро! :)

7 comments :

MaquiLab said...

Аз го взех заедно с новия ББ крем за мазна кожа на Гарние, като идеята беше да им дам по седмица да си покажат ореолчето или рогцата. Първо пробвах този, и после гарниерския - и си останах с него :) Тези дни и аз ще пиша по-подробно :)

Unknown said...

Здравей, чаках това ревю. Много е възможно да си го купя като привърша BB-то на L'oreal. Също като теб мисля, че темата е много актуална и пуснах ревю преди няколко дни, ако те интересуват подробности можеш да го погледнеш.

Ida said...

Вчера пробвах новия на Гарние и ми се стори наистина хубав, като че ли е по- покривен и освен това матира, така че май той ще е следващия. :) Ще чакам и твоята публикация:)

Ана said...

От известно време се каня да си взема това кремче, но ме притесни нужното количество - при азиатските, които съм пробвала до момента, е необходимо колкото грахово зърно за покриване на цялото лице.. За съжаление не предлагат подходящ за мен нюанс, затова се насочих към Мейбълин, но в момента съм малко разколебана.

Funny Bunny said...

Ей, тази Ели, не спря да го рекламира :) И аз го нареждам на опашката, като свърши Мейбълина ще го взема :) А старото Гарние май ще иде в кофата. От време на време го пробвам профилактично, но не ми харесва и това е.

Ida said...

И на мен не ми харесва старото Гарние, добре че не го купих. Само от проба ми се стори мазен и прекалено розов за моя тен и веднага се отказах. Но новия изглежда много обещаващ. :)

MaquiLab said...

Хаххаха, нали, ще каже човек, че ми плащат :D Утре пускам сравнението, само снимки да направя :) А иначе и моя стария застоява...