Friday, 31 August 2012

Catrice- Made To Stay Longlasting Eyeshadow

Здравейте!
Напоследък имам много служебни ангажименти, а и нещата в личния ми живот са доста хаотични, и нямам много време за блога, за което се извинявам. Надявам се през септември всичко да се нормализира. Междувременно, другата седмица за малко съм в отпуска, и нямам търпение вече, защото наистина се чувствам изтощена и имам нужда от почивка и спокойствие, пък било и само за няколко дни. 
Днешното ревю отново е обещано от доста дълго време и е на продукт, който много харесвам, така че беше просто крайно време да го споделя с вас. Става въпрос за дълготрайните кремообразни сенки на Catrice Made To Stay. В момента имам три нюанса от тях, но скоро, доколкото знам, ще излизат още два нови цвята- медно и лилаво- които задължително ще прибавя към колекцията си. Цветовете, които аз имам, са The Lord of The Blings, Pearly Harbour и Romans Gone Bad ( много забавни имена :)).


Опаковката е много компактна и симпатична, нищо луксозно, но все пак е здрава и не е прекалено тежка като за стъклен контейнер. Съдържа 5 г продукт, който стига за доста дълго време. Единственото, което не ми харесва, е че капачките на всички цветове са абсолютно еднакви, а и не пише имената им ( на дъното са ) и ако ги гледате отгоре, не можете да се ориентирате кой кой е. Консистенцията им е много кремообразна и приятна, като обаче ми прави впечатление, че различните цветове малко се различават в това отношение- някои са леко по- кремообразни от други, но наистина едва доловимо. И трите цвята са с перлен ефект, почти металически. И сега идва най- хубавата част- като трайност са бетон. Много наситени и пигментирани цветове, необходимо ви е съвсем малко количество за целия клепач, а и се разнасят много лесно. Не помръдват цял ден, вечерта са като току- що нанесени. Ползвам ги върху база и най- често отгоре добавям и стандартни сенки за очи ( въпреки че това не е задължително ) и гримът ми трае цял ден, независимо от климатични условия, спорт, зловещо високи темпетарури и т.н. Много съм впечатлена от това, и, ако трябва да съм честна, в момента напълно съм зарязала любимия ми Bare Study Paint Pot на МАС, защото тези сенки са по- трайни от него в жегата. Пейнт потът е по- кремообразен и лек като консистенция и през зимата ми беше перфектен, но тези са малко по- твърди и някак си се задържат по- добре върху клепача в момента. С една дума, много съм доволна и определено мисля в бъдеще да се сдобия с още цветове. Цената им е малко над 7 лв, което също е страхотно.The Lord of The Blings е любимият ми от трите цвята, просто защото го използвам най- често и е перфектен за ежедневен грим ( а и името е само като за видни фенове на "Властелинът на Пръстените" като мен :Р )- перлен цвят шампанско с леки златисти и розовеникави отблясъци. Той е и най- кремообразният от трите и е най- силно металически като ефект.
Romans Gone Bad е много интересен цвят, който в зависимост от светлината и от това с какво го съчетаете може да изглежда кафяв, бронзов и дори зелен. Много ми харесва да го нося със сиви, кафяви или лилави сенки. Страхотен е за лек опушен грим, придава много секси вид на очите. 
Pearly Harbour е абсолютно перфектна основа за класически сив опушен грим. Цветът е точно метално сиво с миниатюрни сребристи частички в него, много е пигментиран и красив. Напоследък го нося често, тъй като преди известно време се боядисах, и сивият грим някак си подчертава новопридобитите червеникави нюанси в косата ми.

Като цяло мисля, че на който и цвят от серията да се спрете, няма да сбъркате, защото сенките наистина са с чудесно качество, определено надхвърлящо цената им. Дано да съм ви била полезна с тази нова идея и до скоро! :))

8 comments :

beautylovesbooks said...

Тези сенки изглеждат страхтно. Аз няколко пъти вече вече им се чудя, но сигурно вече ще ги пробвам.
www.beautylovesbooks.com

Happy Pond said...

Страхотни цветове! А и това за издръжливостта ми хареса. От къде могат да се купят?

Ida said...

Доколкото знам ги има само в дрогерии Лили. :)

Nina Vasiljevic said...

Точно днес загледах златистите кремообразни сенки и ме беше много яд, че нямат тестери :@
По принцип в другите Лилита имат ли тестери тези сенки ?

Ida said...

Май не съм им виждала тестери и аз, което е малко неприятно. :/

MaquiLab said...

Искам ги всичкиии :D Много тъпо, че Катрис има на толкова малко места. Между другото, в ДМ на Капитан райчо са заредили Astor, не знам дали в София вече имат щендери. За съжаление нищо не си харесах :(

smi said...

Много женски,много романтичен е блога Ви Ида и често се връщам за да допрочета пропуснати неща.Благодарение на Вас си купих и аз от сенките на Катрис а вчера се наградих и с Maybelline color tattoo .Сподели ако имаш опит с тях как ги ползваш(с или не с база) и много интересно ми е как ги нанасяш,т.к.консистенцията им е доста твърда?

Ida said...

Благодаря за милите думи! От Color Tattoo имам един цвят, скоро мисля да си купя и втори, както и да ги включа в публикация- като цяло съм много доволна, нанасям ги с база отдолу, много са ми лесни сега за лятото, защото ги нанасям с пръсти и грима на очите ми е готов. :) Нанасям ги, както казах, или с пръсти, или с четка молив, ако искам да направя по- тънка линия с тях.