Monday, 18 June 2012

Rimmel- Lash Accelerator Mascara

Здравейте!
Надявам се да сте имали страхотен слънчев уикенд и да се готвите вече за лятната ваканция или отпуска! Аз открих плажния сезон с басейн в събота и вече съм с една идея повече тен. Бях с една приятелка и си изкарахме много весело. Иначе засега не се очертава някаква особена лятна отпуска за мен, най- много да отскоча до морето за 2- 3 дни по някое време, но това не ми пречи да се радвам на слънцето от терасата на апартамента ми или от пейката в парка. :)

Днес реших да споделя с вас какво мисля за една спирала, която си купих преди месец- Lash Accelerator на Rimmel. Малко съм раздвоена в мнението си за нея, но все пак се надявам  да съм полезна.


Спиралата се предлага в удобна черна опаковка със златисто- зелени надписи, която е съвсем стандартна и не се отличава кой знае колко от всички останали. Съдържа 7 мл продукт, а нюансът, който аз имам, е черно- Extreme Black. Доколкото ми е известно, май няма други цветове, поне нямаше там, откъдето аз я взех, но съществува и във водоустойчив вариант. Обещава ултра черни и дълги мигли, като дори съдържа коплект от съставки за подхранване, който ги кара да растат по- дълги, от там и името на спиралата. 

Това, което на мен ми направи впечатление на пръв поглед, е интересната и четка- с нормални власинки е, не гумена, но е под формата на ромб и е доста малка и компактна, като самата дръжка е сравнително дълга- това я прави много по- лесна за нанасяне от голяма част от спиралите, които съм ползвала досега.


В началото, когато я купих и я носих първите няколко пъти, бях изключително недоволна от нея- буквално не правеше нищо за миглите ми, изглеждах все едно съм без спирала, а и беше супер течна и трудна за работа. Сега, месец по- късно, определено има подобрение, но не мисля, че да чакаш един месец, за да стане новата ти спирала използваема, е голямо предимство...

Както и да е, все пак ще започна с положителните и страни. Както вече казах, четката е много хубава и лесна за употреба, като достига и до най- късите и невидими мигли, и не зацапва клепача- едно от най- омразните ми неща. Освен това прави миглите много черни и не помръдва изобщо цял ден, дори и в жегите изобщо не се разтича. Не дразни очите, което също е плюс. Като действие е относително приемлива, удължава и разделя чудесно миглите, но не придава  абсолютно никакъв обем, а освен това, каквото и да правя, не успявам да постигна дори и минимална извивка на миглите- явно едиственото, което може да помогне в случая, е миглоизвивачка, а аз нямам такава, така че си ходя с дълги, черни и прави мигли. :))

Нещото, което никак не ми харесва в нея е, че изсъхва ужасно бавно, и само да мигнете леко по- силно, се озовавате с черно около целите очи, което е наистина много дразнещо. Едиственият начин да го предодвратите е просто да сте внимателни, докато чакате спиралата да изсъхне. Също така, явно съдържа много пигмент, защото не е от най- лесните за махане- разтваря се лесно с дегримьор, но е толкова пигментирана, че около пет минути трябва да я махам от очите си, докато спре да излиза черно.

Що се отнася до порастването на миглите, аз не забелязах абсолютно нищо подобно, при все че я ползвам почти всеки ден от няколко седмици, и силно се съмнявам наистина да има ефект в бъдеще- като цяло по някаква причина съм предубедена към подобен род продукти за разтеж, но кой знае- ако случайно подейства, със сигурност ще ви уведомя. :)

Ето и една моя снимка с нея, за да добиете по- ясна представа. Имайте предвид, че тук гледам нагоре и затова миглите ми изглеждат доста по- извити, октолкото реално са:


Като цяло не съмо особено впечатлена и не бих препоръчала тази спирала, освен ако не търсите само естествено изглеждащи, наистина черни мигли. Ако целите обем обаче, със сигурност няма да ви допадне. Честно казано, радвам се, че я взех на промоция, когато миналия месец попаднах на 50 % намаление- излезе ми около 4 лв, докато принципно е 9.

Вие пробвали ли сте я? Ще се радвам да споделите препоръките си за добра спирала. До скоро!5 comments :

Polly said...

Привет :)
Като прочетох поубликацията ти, си мислех, че все едно аз съм го писала. Наистина в началото не ставаше за нищо, с времето като се посгъсти, почна да върши работа :) Харесва ми как разделя миглите и ги удължава, а след нея минавам с новата спирала на Римел (в оранжевата опаковка с огромната четка) и така постигам обем.
Тези две спирали по отделно не са кой знае какво :(, но заедно се получава приемлив резултат
И аз взех двете от промоции :)

martina said...

И аз съм съгласна за първия месец след отварянето на спиралата, но след това ефекта е супер. Може би зависи от миглите, но моите стават със супер извивка и даже забелязвам промяна в тях на дължина. Сега даже си привършвам втората опаковка. Аз ползвам тази със зелената капачка, не знам дали има някаква съществена разлика с тази от снимките.

Ida said...

Жалко, че и на теб не ти е харесала. Тази новата оранжевата обаче мисля също да я пробвам, само положителни мнения чувам за нея напоследък. :)

Ida said...

Аз дори не знаех, че има със зелена капачка :) Радвам се, че на теб ти е харесала, много мразя да съм недоволна от някакъв продукт.

Unknown said...

Здрасти! На мен тази спирала ми е любима просто. Не забелязвам такова нещо с първия месец от отварянето (може би попадам на поостарели, знам ли), но като цяло съм доста доволна от нанасянето ѝ. Лесно постигам много голям обем, а миглите си остават добре разделени. Също така се усеща много лекичка на миглите, не ги утежнява, както беше с една на Лореал например. Въобще, аз много я харесвам и не знам защо експериментирам с други, като накрая пак се връщам при нея :)
Иначе, не знаех, че имала подхранващо действие, аз лично не съм забелязала някаква разлика, докато я ползвам.