Sunday, 29 April 2012

Rimmel- Wake Me Up Concealer

Здравейте, дами! 
Надявам се да си прекарвате по много весел начин четирите почивни дни. :) На мен ми се налага да работя в понеделник, но това не е чак толкова лошо, все пак имам още три. Тази седмица ми беше много напрегнато, но пък ми излезнаха резултатите от изпита по английски за CAE и имам А! Явно всичкото търчане от работа на курсове и писане на домашни по цял уикенд през последните 4 месеца си е струвало, много съм доволна и горда от себе си! :)
Днес реших да отделя малко повече внимание на новия коректор на Rimmel от серията Wake Me Up. Преди време го включих в интересните нови продукти на пазара ( линк ), и тъй като предишния ми коректор на Inglot  ( линк ) свърши, реших да експериментирам и да си взема този. Според рекламата му прикрива тъмните кръгове, озарява зоната под очите и има отморяващ ефект, а освен това се продава на доста приемливата цена от 10 лв, така че реших да го изпробвам и да видя дали ще ми хареса.

Първо, искам да ви кажа, че принципно кожата ми е относително чиста, но имам ужасяващи сенки под очите, които ме правят да приличам на вампир, и не се повлияват нито от маски и компреси, нито от кремове, нито от много сън. Единствения начин да се справя с тях е като ги прикрия, така че дори и да не съм сложила друг грим, обикновено винаги имам поне коректор под очите.

Опаковката на този е съвсем стандартна, с апликатор- гъбичка, единственото по- интересно и открояващо го нещо е яркооранжевата му капачка. Съдържа 7 мл продукт. Предлага се в крайно недостатъчните два нюанса, които на всичкото отгоре са почти еднакви и доста светли- на мен ми пасват, но за момичетата с по- тъмна кожа този продукт просто отпада като опция.
Първия път, когато го пробвах, ми се стори много непокривен и лъскав и хич не ми допадна, но впоследствие реших да го изпробвам за  по-дълго време и в момента бих казала, че по-скоро ми харесва.


Конситенцията му е малко странна, доста лека и течна и не особено покривна- различава се доста от останалите коректори, които съм ползвала досега. Въпреки това обаче позволява наслояване до постигане на необходимата ви покривност. Цветът, който аз имам- Classic Beige, ми пасва доста добре. Харесва ми също, че не се събира във фините линиики около очите и е доста траен. Интересно е, че съдържа блестящи частици, което досега не съм виждала при коректор. Не се притеснявайте обаче, защото са супер незабележими върху кожата и по- скоро просто придават леко по- отпочинал вид на очите, отколкото да блестят или нещо подобно. Това, което не ми харесва, е че коректорът в никакъв случай не е подходящ за прикриване на пъпки- просто консистенцията и покривността му не го позволяват.
Като цяло бих казала, че ми харесва, но не бих си го купила пак, защото е доста непокривен и до постигане на желания от мен ефект трябва да изхабя стабилно количество продукт, но ако имате светла кожа  и едва забележими сенки под очите и търсите по- скоро озаряващ ефект, това е доста добър избор.
Пожелавам ви приятен остатък от дъългия уикенд и до скоро! :)


4 comments :

Unknown said...

Аз имам същия проблем, сенките си соят каквито и компресиии да правя, колкото и краставици да слагам. Добре че са измислили тези нещицаа, че иначе винаги изглеждаме недоспали и уморени. :(

Unknown said...

Kakvo bihte kazali za korektora na bourjois healthy mix po -dobur li e izsushava li kojata pod ochite vie koi ot dvata bihte izbrali

Unknown said...

Kakvo bihte kazali za korektora na bourjois healthy mix po -dobur li e izsushava li kojata pod ochite vie koi ot dvata bihte izbrali

Ida said...

Малко по- покривен е, но пък на мен ми идва много жълт като нюанс. При него не ми харесва, че се събира в линиите под очите, но като цяло е доста добър и бих го купила пак, ако цвета ми пасваше по- добре. Не изсушава. Бих избрала този на Римел, но главно заради по- добрия за мен нюанс, иначе и двата са добри.