Monday, 19 March 2012

Lush Ocean Salt

Здравейте, момичета!
Надявам се да сте се насладили максимално на този разкошен слънчев уикенд. Аз си изкарах чудесно, видях се с приятели, направих си дълга разходка с кучето, отдадох се и на малко шопинг, тъй като имах нужда от свежи попълнения в пролетния ми гардероб. Доста бързо минаха обаче почивните дни, но какво да се прави. :)

Днес реших да споделя с вас впечатленията си от ексфолианта за лице на Lush Ocean Salt. Взех си го преди около 2-3 седмици и от тогава го използвам непрекъснато, като определено съм много доволна от него и със сигурност ще си го купя пак. 

Опаковката му е доста нетрадиционна- черна кутийка, която на мен лично супер много ми харесва, защото е много по- лесна за използване и не трябва да изстисквате никакви туби, за да се доберете до продукта. Трябва обаче да ви предупредя, че на пръв поглед изглежда супер малка, но не се подлъгвайте- съдържа 120 гр продукт, който обаче е много икономичен и ще ми стигне за поне още 2- 3 месеца. Предлага се и в по- голям размер- 250 гр, но на мен лично той ми идва неудобен, тъй като често пътувам и предпочитам нещо по- компактно.


Консистенцията му също е доста нетрадиционна. Изглежда като бяло- жълтеникаво- син крем с едри парчета морска сол в него. Тъй като съдържа именно голямо количество морска сол, а също и сок от лимон и грейпфрут и дори водка, ароматът му е много свеж и доста силен, цитрусов, но с леко тръпчива нотка. На мен  много ми допада.

Действието му е страхотно. Използвам го между 2 и 5 пъти на седмица вечер,  обикновено под душа, защото кожата ми е смесена с доста мазничко чело и нос в момента, но ако имате нормална кожа, мисля, че и 1- 2 пъти ще са ви повече от достатъчни. Не бих го препоръчала за суха кожа обаче, тъй като е доста силен. В първия момент, след като го нанеса на лицето, започва леко да пощипва, което според мен се дължи на цитрусите и солта, но след няколко секунди това усещане изчезва. Ексфолиира много добре поради едрите частици сол в него, като някакси постепенно се стапя върху кожата, докато го разтривате- трудно е за обяснение, но е много приятно. Аз лично разтърквам доста сериозно, защото имам нужда, а и продукта по никакъв начин не дразни кожата ми, но всичко си е индивидуално, така че на някой друг би му било достатъчно и съвсем леко разтъркване. Отмива се много лесно, и, които ми прави силно позитивно впечатление, кожата след това не е пресушена и опъваща, а просто свежа, гладка и блестяща. Много ми харесва това, че след употеба тенът на лицето ми също е някак по- сияен и ясен, но това, което наистина ме поразява, е дългосрочният ефект, който този ексфолиант очевидно има. Откакто го използвам, черните точки по носа ми със сигурност са намалели значително, и най- хубавото- вече почти не ми излизат пъпчици по челото- най- големият ми кошмар, който ме преследва от около година и с който до момента не съм успяла да се справя. Определено съм впечатлена и ще продължа да го използвам, със сигурност ще си го купя и пак, щом ми свърши. Цената му не е ниска- около 21 лв за малката разфасовка, но честно казано си струва, тъй като е прекрасен продукт, а очевидно и доста икономичен.

Дано да съм ви била полезна, няколко човека изрично ме помолиха за това ревю. Пожелавам ви много слънчева седмица и повече време за развлечения! До скоро! :)

4 comments :

Anonymous said...

Здравей! Страхотно ревю, но след като прочетох колко пъти използваш ексфолиант изпаднах в мини шок. Не ми е работа да ти се меся, все пак ти си знаеш кога кожата ти се чувства най-добре, но по-добре недей да използваш ексфолианти по-често от 2 пъти в седмица, това не е толкова добре за кожата- така се премахва и реално "живият" и слой (вероятно от това нараняване ти пощипва солта). Надявам се да не ме разбереш погрешно :)

Ida said...

Знам го това, но просто в момента кожата ми е много гадна, излизат ми пъпки и черни точки и затова изполвам ексфолиант толкова често. През пролетта винаги съм така. Затова принципно препоръчвам 2-3 пъти седмично да го ползвате, не като мен. Благодаря за мнението ти!

Rada said...

Искам и аз :) вече в няколко блога чета само хубави отзиви за този продукт и смютам и аз да се сдобия с него съвсем скоро!Честита пролет :)

Gaby de Modacapital said...

Hi!! :)
I really like your blog, I´m following you :D
... maybe if you have time, you could visit my blog too, and if you like it, follow me back ;)
Kisses!
http://modacapitalblog.com