Tuesday, 27 March 2012

Estee Lauder Sumptuous Extreme Mascara

Здравейте!
Как сте днес? Моите изпити най- сетне приключиха и вече имам повече време, и смятам постепенно да наваксам с всички публикации, които ми се иска да напиша в последно време. Днес реших, макар и с малко закъснение, да споделя с вас мнението си за спиралата на Estee Lauder Sumptuous Extreme, която беше подарък в мартенския брой на списание Grazia. Него не съм сигурна, че ще успеете все още да откриете на пазара, но все пак има доста хора, които биха си купили спиралата и от магазина, а не само защото е подарък, затова реших да ви споделя впечатленията си. 

 
Опаковката, която имам, е мини- 2,8 мл, и уж би трябвало да ми стигне за един месец ежедневна употреба, и силно се надявам действително да е така. Иначе наистина има много хубав вид, тъмносиньото и златното си пасват страхотно и я правят да изглежда луксозна ( каквато си е, взех я за 8 лв със списанието, но предполагам, че в пълен размер, купена от магазина, ще струва около 40- 45 лв- доста много за спирала за мигли ). Това, което ми направи силно впечатление още от пръв поглед, е супер огромната и четка- ето я тук сравнена с тази на друга спирала ( False Lash Effect  на Max Factor ) :
 
Това, което обещава, е да придаде обем и да увеличи визуално броя на миглите, с което се справя относително добре. Най- голямото и предимство обаче, поне за мен, е че се нанася изключително лесно. Буквално с две движения миглите изглеждат много добре, подредени, дълги и обемни. Досега това не ми се е случвало с никоя друга спирала- пробвала съм доста голям брой, но с всяка ми отнема около минута- две  и няколко пласта за всяко око, за са постигна същия ефект. Определено страхотно попадение, когато бързате рано сутрин и се опитвате да се приведете в приличен вид за по- малко от 10 минути. Много е черна и пигментирана, което също ми допада, поради формата на четката много добре разделя и удължава миглите, без да ги слепва. Освен това въобще не ми дразни очите, всъщност усещането е, все едно съм без спирала. Не се рони и стои на мястото си, дори и след интензивна тренировка по зумба- никакво разтичане и петна около очите, което е направо супер.

Все пак има и няколко недостатъка. Първият и най- основен за мен е , че може би заради огромната четка, доста зацапва горния клепач при нанасяне, което е супер дразнещо, особено когато тъкмо сте нанесли най- внимателно сенки или очна линия. Предполагам, че като поизсъхне, това ще намалее, но тъй като още е съвсем прясна и доста течна, това зацапване ми се случва почти всеки ден. Второто нещо, което не ми допада толкова, е че при нанасяне придава много добра извивка на миглите, но тази извивка леко слегва с течение на деня. Вечер все още изглежда доста добре, но не чак толкова, колкото сутрин. Това обаче поне при мен се случва с почти всяка спирала, така че не е кой знае какъв проблем. 
Ето и малко снимки на мигли:


Като цяло спиралата много ми допада, бих си я купила и в цял размер, но само ако улуча някаква промоция или пък от безмитен магазин на летище- просто цената и ми се струва прекалено висока за нещо, което мога да използвам само 3 месеца. Иначе е много добър и лесен за употреба продукт и я препоръчвам, въпреки изброените по- горе недостатъци.
До скоро и хубав утрешен ден! :)

2 comments :

Unknown said...

Мерси за ревюто.
Веднага да те питам, какъв е този bronzer по бузите? Страхотно и по същото време много естествено стои.

Ida said...

Flormar Pretty Compact Blush on в цвят P115- половината е бронзър, а другата половина- коралов руж. Един от любимите ми продукти е. Хайлайтъра отгоре е MAC Soft and Gentle. :)