Monday, 16 January 2012

Разочароващ продукт: Vichy Essentielles Foaming Facial Cleanser

Здравейте!
Обикновено се старая блогът ми да е много положително място, изпълнено само с добри продукти, но напоследък се замислям, че това да споделиш лошия си опит с даден продукт и по този начин да спестиш на някой несполучлива покупка също си е положително. Ето защо днес реших да ви разкажа за впечатленията си от един продукт, към който подходих с големи очаквания, но се оказах много разочарована. Става въпрос за почистващия крем- пяна на Vichy от серията Essentielles. По принцип от тази серия съм доста доволна, ползвала съм крема за смесена кожа и много ми хареса, лек и овлажняващ е, а и мирише супер. Затова реших, че и този продукт ще е попадение, но за съжаление това въобще не е така.



Според описанието продуктът съдържа полифеноли от роза, които са известни с успокояващите си свойства, като при ежедневна употреба почиства, премахва нежно грима и тонизира кожата. Не съдържа парабени. Цената му е около 11 лв за 100 мл опаковка.
На пръв поглед веднага бие на очи леко странната консистенция на продукта- доста е гъстичък, по- скоро като крем, отколкото като пяна, достатъчно е супер малко количество за цялото лице, като странно, но почти не се пени. Мирише на рози, което е добре.
Първо, накратко казано, това е най- отвратителният дегримьор, който някога съм ползвала. При допир с очите така зверски люти, че  стават супер червени и подпухнали, а освен това моментално ми потичат сълзи. Да, отстранява грима, макар и бавничко, но това, което причинява на очите ви в същото време, е направо неописуемо. 
След като разбрах, че като дегримьор няма да го бъде, реших да изпробвам как е като ежедневен почистващ продукт, и трябва да кажа, че тук положението не е много по- добро. Първо, както казах, консистенцията му е много нетипична и дори странна, което го прави по- неприятен за използване. Второ, при нанасяне върху лицето в по- сухите зони- при мен това са бузите и челото- започва леко да жипе и подръпва. След измиване оставя кожата много опъната и осезаемо суха, нещо което за първи път ми се случва, а в същото време- не добре почистена. Откакто го използвам, или по- скоро се мъча с него, са ми излезли няколко сериозни пъпки и множество по- дребнички по челото, а по принцип съм с чиста кожа. Отдавам го именно на действието на този продукт. 
Като положително качество мога да отчета, че е свръх икономичен, и че мирише добре и не съдържа много вредни химикали, но дотук. Иначе в никакъв случай не го препоръчвам, дори мисля да го помъча още малко и да го изхвърля. Все пак, както знаете, всяка кожа е различна и може би само на мен не ми е понесъл добре, а всъщност е чудесен продукт, така че се надявам ако вие сте го пробвали, да сте останали доволни.
Търсенето на перфектният почистващ продукт продължава... Приемам идеи в тази насока :)

4 comments :

Anonymous said...

И за мен е много трудно да намеря перфектния почистващ продукт... Моята кожа пък е суха, чиста е, но имам пори като кратери напоследък, и нищо не помага :( Много полезно ревю! Наистина трябва да пишем за нещата, които не харесваме, за да не се подлъже някой... Поздрави :)

MaquiLab said...

Ооо, съжалявам, че не ти е харесал! Аз лично бях много доволна - при мен се пенеше чудесно (бтв, много зависи къде живееш - различните типове вода много влияят върху разпенването). А и не ми опъваше след ползване изобщо. Наистина жалко, че така не ти е понесъл :(

katomova said...

Здравейте! Предполагам, ще приемете предложения за перфектния почистващ продукт :)
На първо място:
1. Свалям грима с ето това - http://www.feelunique.com/p/Burts-Bees-Radiance-Facial-Cleanser-175ml
Като лосион е, който след това се измива с вода. Прекрасен продукт, 2-3 месеца използвам бутилка (трябва да отбележа, че използвам само ББ крем).
2. След това преминавам към 2-рата стъпка - http://www.ebay.co.uk/itm/200655007623?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l2649
много хубав продукт, корейски - азиатската козметика трябва да се открие от европейките, много е добра и на нормални цени.
3. Третият последен продукт е - http://www.laneige.com/product/detail.jsp?prdtCd=214117008

Разбира се след всичко това използвам почистващ тоник и най-хубавия овлажнител по време на сън - http://www.laneige.com/product/detail.jsp?prdtCd=214118003
Надявам се да съм ибла полезна :)

Ida said...

Благодаря, много интересни продукти използваш! Ще им хвърля око задължително! Поздрави! :)