Monday, 7 November 2011

Любимите ми основи за сенки

Здравейте,момичета!
Предполагам, че всяка от вас се е убедила вече в неоспоримите предимства на основите за грим. Те не само правят грима ни много по- траен, но и нанасянето му става много по- лесно, а самите цветове- много по- наситени и блестящи. В днешно време има основи за грим за почти всичко- за лице, за устни, но за мен най- важните и най- често използваните са тези за очи. Това се дължи основно на факта, че имам ужасно мазни клепачи, върху които нито едни сенки- нито евтини, нито скъпи, не се задържат за повече от два часа без допълнителна помощ. Ето защо прибягването до "помощни средства" за мен е просто задължително. и част от ежедневната ми програма за разкрасяване. Нямам кой знае какъв опит с базите за сенки, а и в България за съжаление не се предлага достатъчно голямо разнообразие на подобни продукти, но все пак има някои, които се открояват и определено си заслужават вниманието и парите.

Аз лично притежавам и ползвам четири различни бази за сенки, които на този етап смятам за напълно достатъчни.
Първата и най- достъпната от тях е Eyeshadow Base на Artdeco. Предлага се в малко черно бурканче и е под формата на гъста паста. На цвят е неутрално- розовеникава, има и съвсем леки блестящи частици, мирише на мъжки парфюм ( предлага се и във вариант без аромат ). Това е първата база за сенки, която някога съм използвала, и все още ми е една от любимите. В момента съм може би на третото бурканче. Като количество изглежда малко, но стига за ужасно дълго време- със сигурност поне година, и то при почти ежедневно използване. Придава доста добра трайност на сенките- поне 8- 10 часа, и не променя цветът им при нанасяне, тъй като самата тя не е особено пигментирана. Съотношението между качество и цена е повече от страхотно- струва едва 13 лв.

Следващата ми база и звездата в моята колекция е Primer Potion на Urban Decay - една от най- прочутите бази за сенки на всички времена, за което определено си има причина. Предлага се в малко неудобна лилава опаковка- формата и е такава, че голямо количество продукт остава неизползвано и трябва да я режете. Има апликатор и малко прилича на гланц за устни. Апликаторът е скосен и по този начин можете лесно да нанасяте продукт направо на клепача. Консистенцията е много приятна, доста течна в сравнение с останалите, затова трябва след като нанесете и разнесете с пръсти, да изчакате няколко секунди, за да може базата да изсъхне и тогава да нанесете сенките. Откъм трайност това е моят личен фаворит- каквото и да правя, сенките не помръдват от сутрин до вечер, понякога и за повече от 12 часа. Изключителен продукт, който бих купувала отново и отново, но за съжаление не се предлага в България на този етап и не знам какво ще правя, когато свърши. Купувала съм го от Франция, цената му там беше 16 евро.

Друг изключително популярен и обичан продукт, който играе ролята на база за сенки, са Paint Pot на MAC- кремообразни бази, които се предлагат в най- различни цветове и могат да се използват и като сенки или дори очна линия. Те са страхотни за придаване на дълбочина в цвета на сенките, тъй като когато базата ви има цвят, тя променя и цветът на грима ви и го прави по- наситен, по- приглушен или тъмен в зависимост от това с какъв цвят сте си послужили ( за тази цел много добра идея е да ползвате обикновен молив за очи, като просто го нанесете върху целия клепач и отгоре- самите сенки ). Голям фен съм на тези бази и засега ги имам в два цвята. Soft Ochre е неутрален матов телесен нюанс със силно изразен жълт подтон, което го прави много подходящ при прикриването на капиляри или пигментация по клепачите. Bare Study е много красив цвят шампанско с розов и златист подтод и перлен завършек, който може да се използва и самостоятелно като сенки, а нанесен под матови сенки, ги прави перлени. И двата са много кремообразни и лесни за нанасяне, издържат обаче малко по- малко- около 8 часа, след това започват да се събират по сгъвката на клепача, поне при мен. Въпреки това са страхотни продукти и определено бих си купила и други нюанси. Цената им е малко висока- 39 лв, но ще ви стигнат за страшно дълго време, тъй като са много икомични.

MAC: Bare Study, Soft OchreРеших да добавя и снимки на това как изглеждат самите бази върху кожата, плюс малък експеримент- нанесох за сравнение върху всяка от тях наситени лилави сенки. Ето го резултата:

L-R: Artdeco Eyeshadow base, UDPP, Soft Ochre, Bare Study
Както сами виждате, базата наистина прави сенките по- наситени. Като цяло в това отношение и четирите ми предложения се справят еднакво добре, само, както вече казах, Bare Study прави матовите сенки по- скоро перлени. 

Надявам се днешната ми публикация да ви е била интересна и да сте научили нещо ново и полезно от мен. До скоро!

13 comments :

Toni said...

Наистина много полезна публикация. Благодаря!

Nina Vasiljevic said...

Много ми хареса публикацията

Jeni said...

Нямам търпение да пробвам paintpot. Покрай празниците ще намина към MAC. И аз скоро подготвям подобна статия.

Ida said...

Вземи си,няма да съжаляваш!
Радвам се,че публикацията ми ви е харесала! :-)

Радина said...

Много полезен пост! За Primer Potion няма нужда да се притесняваш - Look fantastic го имат винаги и са с безплатна доставка ;)

Ida said...

Не го знаех този сайт,благодаря ти!

Unknown said...

Имам базата на MAC, ужасно изсушава, не ти ли се струва? Бих опитала някой път на Urban Decay, но още ги няма при нас, нали?

Anonymous said...

In accordance to this formulation, a 40 year old person's coronary heart must defeat about 135 times just about every moment to remain in his/her excessive fat burning zone during workout.

Also visit my website :: http://www.getfitnstrong.com/bowflex-dumbbells/bowflex-dumbbells-552-fifteen-dumbbells/

Anonymous said...

Make a business plan banners and and routine that will help your business!
But now there's just so much content it really felt like it needed its own space? It is a freedom beyond all understanding. Payday Loans Online

Anonymous said...

salut,

Laetitiа à votгe seгvice
Јe ѕuіѕ agéе dе trente-cinq années Et tant pis si çа
ne ѕe dit paѕ .
J'ai repris des études pour etre développeuse ... Si je suis parfois une vraie prune, ce n'est pas
un défaut ?

Feel free tο ѕurf to my blog pоst collection emporio armani

Anonymous said...

Kikoο !

Je porte le ϳоli nom dе Searlait.

J'ai 26 ans !
Je voudrais devenir chauffeur de taxi . Si je suis parfois une bonne poire, ce n'еst
pas un ԁéfaut ?

Μy blog; armani boutique

Anonymous said...

salut,bonjour,ça va ?

Vаlériе à votrе ѕеrvice
J'ai trente-huitA !
Ce que je fais dans la vie: rédactrice web . Mon naturel est plutôt timide.

Feel free to surf to my homepage - emporio boutique

Anonymous said...

Un sourirе resplendissant çа se ressaisіt.

Vоtгe ԁentiѕte еst a memе de se changеr en
un puг magicien.
Ρour ceux quі n’espeгent
pаs dеcοuѵrіr les ѕіgnes deѕ evenements sur ses dеnts,
il est сonseille de ρгendгe des therapіes eѕthetique dentaire 93.

Pour pагlеr des facettes en ceгаmique еlleѕ sоnt consaсrees
pouг recоuѵгir l’impеrfection.


Au moуen ԁes facеttes, on passe danѕ le sеcteur dе la chіrurgie
еsthetiquе.
implique un disсernement et lе prix est аѕsez lоgique.

les memes tels que les fаux ongles,
plaque au niνeau dеs dentѕ et
revetent leѕ inνersions, pагeil que les dеnts
fеlees.
Ϲette technique est auѕsi adopte pοur boucher
le trou еnregiѕtre ѕuг les dеnts de devаnt.

L’ensеmble du soin s’effectue еn une aсtion еt le traitement ѕe cοnseгve envіron diх ans.

Pour ce qui cοnѵοite un souriге eclatant, accеntuе par un email absοlument blanche,
cі-apres lеs conseils
Les methodes еt tеchnologies exiѕtаntѕ nе s’аггete de ԁe сroіtre tоut еn honorаnt votre dеntition.

Parmі les formules qui sont apргopriеs lе plus
il faut notег leѕ outils de blаnchiment a la maіѕon et les tгаitementѕ en cаbinet
ԁentаігe tenu paг un professionnel.

L’acceptatіon ԁes soіns oгthodontiqueѕ est ρenіblеs a consentir de mеme
pour les adoleѕcents et lеs gгаnԁes peгsonnes.

Seulеment lа cοncluѕіon dе ce genre dе traitements nе sont plus a ԁemontrer

Hеге iѕ my wеb-site - chіrurgien
dentiste region parisienne ()