Wednesday, 28 September 2011

Моливите за очи на Impala

Моливът за очи е един от любимите ми продукти, тъй като е много лесен за ползване, подчертава страхотно очите и отива на всички, а и е напълно достатъчен за дните, в които нямате време или просто не ви се занимава с по- сложен грим, включващ сенки и очна линия. Както наскоро споменах,  фаворит са ми моливите за очи на Impala, тъй като се нанасят  лесно и са много пигментирани,не ми дразнят очите,остават на място с часове, дори и във вътрешния ъгъл на долния клепач, не се размазват, водоустойчиви са ( наистина, едва си ги изтрих от ръцете след снимките), с една дума- просто са идеални. Допълнителен бонус е цената им- между 2 и 3 лв. За сравнение, до момента съм ползвала и моливите на Bourjois, които според мен са  ужасни, размазват се и дразнят очите, и тези на Urban Decay, които са също толкова добри като Impala, но струват около 10 пъти повече. 

Моливите на марката са два вида- обикновени водоустойчиви и дълготрайни със силикон. Първите- Waterproof Eyeliner, са в сребриста опаковка и имат по- голямо разнообразие от цветове- цели 21. Много ми допада фактът, че нюансът е показан в задната част на молива, защото така лесно различавате кой кой е. Аз лично имам четири- 301, 319, 310 и 303.


301,319,310,303
301 е класическо черно, използвам го най- вече за вътрешната страна на долния клепач, а също и като база, когато правя опушен грим- така тъмните цветове сенки изглеждат още по- плътни.
319 е много интересен цвят, нещо средно между тъмносиво и тъмнокафяво, като е идеален за ежедневен грим, тъй като подчертава окотото, но не толкова силно, колкото черното,и седи много красиво и естествено.
310 е тъмнотюркоазено, което бие повече към синьо, отколкото към зелено. Използвам го най- вече за очертаване на долния клепач в комбинация с телесни сенки и седи много интересно. Подходящ е по- скоро за лятото, но го използвам и наесен.
303 е ярко, наситено тюркоазено с  перлен завършек, най- носения ми молив за очи през лятото. Стои супер с тен и отива много на тъмни очи.

Силиконовите моливи- Silicone Eyeliner, са сравнително нови, мисля, че ги пуснаха през миналата година. Те са малко по- меки от обикновените, но това, което е наистина интересно, е че имат в единия край гумичка, с която лесно можете да ги размажете и да постигнете ефект "опушен грим". При все това ако просто ги нанесете, без да ползвате гумичката, въобще не се размазват. Имат по- малко нюанси- само 5, надявам се скоро да пуснат  и  други. Аз имам три от тях- 02, 03 и 04.

02,03,04
02 е страхотно наситено черно с леки сребристи частички. Най- често го ползвам за очна линия. Само този молив е напълно достатъчен за ежедневен грим.
03 е много красиво тъмносиньо, чудесна алтернатива на черното.
04 е страхотно виненолилаво, много подходящо за есента, тъй като е доста топъл и убит нюанс. Много отива на брюнетки.

Предполагам, че в скоро време ще се сдобия с още от моливите, тъй като са наистина супер и на много достъпна цена. Междувременно ви препоръчвам горещо да ги пробвате, няма да останете разочаровани!
 

6 comments :

Toni said...

И аз харесвам моливите на Импала. От години използвам техен молив за устни и въпреки че напоследък трудно откривам точно моя номер, едва ли ще се замисля скоро да го сменя с друга марка.
Много полезна публикация. Благодаря!

Ida said...

Да,и аз мисля скоро да си купя техен молив за устни,сигурно и те са също толкова добри. :-)

Радина said...

Момичета, къде в София намирате Импала? В моите квартални магазинчета ги няма, а изглежда всички са много доволни от тях.

Ida said...

Ами аз принципно съм от Пловдив и си ги купувам,като се прибирам.В София за съжаление не знам къде ги има. :-(

Jeni said...

Аз също съм много доволна от силиконовите моливи. Дори бях пуснала публикация преди време. Все още си ги ползвам и харесвам. Жалко, че избора от цветове е толкова ограничен. Искаше ми се да има нещо по-раздвижено и интересно.

Вещеричка said...

Тотален фаворит са ми и на мен! Даже ме подсети, че отдавна му се каня на това тюркоазено.