Monday, 25 July 2011

Вана за крака със зехтин

Предполагам, че сте наясно с невероятните свойства на зехтина в козметиката- той е известен със своето омекотяващо, овлажняващо и подхранващо действие, използва се в най- различни козметични продукти, както и в домашно приготвени разкрасяващи средства. Знаейки това, аз реших да го пробвам като добавка към грижата за красив педикюр- нещо особено важно през лятото, и съм впечатлена от невероятния му ефект, който не съм постигнала с нито един продукт за крака досега. Действието му е много добра алтернатива, ако нямате финансова възможност или време за професионален педикюр. Необходими са ви само съд с топла вода ( аз използвам най- обикновен леген ), зехтин и малко соли за вана. Ето и как точно процедирам стъпка по стъпка:


1. Обикновено се грижа за педикюра си, след като съм си взела душ, съветвам ви и вие да  правите така, тъй като тогава кожата на стъпалата е много по- омекотена. Докато сте още под душа, изтъркайте петите си с пемза, за да отстраните мъртвата кожа.
2. След като излезете, сипете в съд топла вода и добавете една супена лъжица зехтин и малко    соли за вана.
3. Накиснете краката си за около 10 минути или докато водата започне да изстива.
4. След това леко подсушете стъпалата си с хавлия и втрийте в кожата зехтина, останал по нея. С подходящ инструмент премахнете мъртвата кожа, която се събира около ноктите и по възглавничките на пръстите. Благодарение на зехтина, всякаква мъртва и втвърдена кожа пада страшно лесно, буквално с едно движение, стъпалата изглеждат изключително меки и поддържани. Аз лично си правя такъв педикюр веднъж седмично и нямам никакви проблеми, кожата ми е мека,  петите ми не са загрубели, въпреки че през лятото ходя само с отворени обувки. Мои приятелки също изпробваха ваната със зехтин и останаха очаровани от ефекта, затова реших да я споделя с вас.
Пожелавам ви да си изкарате едно незабравимо лято! Междувременно очаквайте повече публикации от мен в близко бъдеще, тъй като следващата седмица съм си в София. Ще се опитам да наваксам, защото през лятото пътувам доста и невинаги имам достъп до компютър. Надявам се днешната ми публикация да ви е била интересна и полезна!

No comments :